Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Okul kantinini üzerime almak için nasıl bir yol izlemeliyim?

rabiaÖzgün

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba;
ben birsey soracam.okulda yada hastanede işletilen kantini aldım diyelm üzerime.bu kantini şirket olarak ben üzerime alabilirmiyim.kantin okul aile birliğine bağlı.alablirmiyim alırsam bunun için neler ve ne gibi şartlar gerekli..bilgisi olan arkadaslar yardım edebilirler mi :confused:
teşekkür ederim....

Bu soruyu anlamadım... Bu tür devirler için sakat ya da değil fark etmeksizin en doğru cevabı muhasebeciniz verir...

Rabia Özgün;

Okul kantileri Okul Aile Birliği ile ihale kararı alındıktan sonra gerekli işlemler yapılıp sonra ihaleye çıkartılır. Okul kantini işletmek istiyorsanız ben size kısaca anlatayım, Okullar bünyelerinde bulunan kantinleri işletmecilere ihale usulüyle vermektedirler, sizin yapmanız gereken ihale ilanlarını takip etmek yada kantin ihalesi yapacak olan bir okul bulmak. Genelde süreli olarak sözleşme yapılır işletme ve okul müdürlüğü arasında, ihaleye girebilmeniz için gerekli evrakları ve ihale şartnamesini okul müdürlüğü ihale ilanında belirtir ve genelde bu ihaleler kapalı zarf usulüyle gerçekleştirilir yani özeti en yüksek fiyatı veren ihaleyi alır.

Ayrıca kantincilik kursuna katılıp sertifika da almanız gerekmekte,hatta önümüzdeki yıllarda bu işin yüksek öğretimini almak zorunluluğu da olacak...

Bende bir ekleme yapayım, bazı okullar elektrik ve su parasınıda ihale ücreti içine katıyorlar, bazı uyanık okullar ise her ay elektrik - bu parası adı altında haraç alıyolar :) bunları en baştan okul yönetimi ile konuşmak sizin menfaatinize olur, bence tüm elektrik su doğalgaz gibi giderler okulun ortak ihtiyacından karşılanacaksa hepsi ihale ücreti içinde olsun, birde ihaleden önce okul müdürüne şöle bi vakko gömlekle gidip güzel bir çikolata götürmek her zaman işe yaramıştır :D

fatihcim iyi bir okul kantinini okul müdürü hiç yabancıya verirmi :) bir yakınına ortak veya tek olarak peşkeş çeker bunlar:D Çevrem oldukça geniştir neler gördüm bilsen, bu işlerin bile kolayı var diyelim MEB ye ihaleye girenler hakkında bilgi vermen falan gerekiyo, gidiyolar 4-5 kişi yada tanıdık firma ile anlaşıyolar firma veya tanıdık (bireysel başvuru ise) senin istediğin miktarı yazıyo mesela 500 tl diyor ve altına kaşesini basıyo sana veriyo, bunun gibi 500-600-700 tl yazan teklifleri tanıdıklarından topluyosun ve en yüksek teklifi sen yazıyosun (mesela 750 tl ) ve evrakları yetkili en büyük merciye veriyosun o da bakıyo tabii bu ihalede en yüksek meblağı veren kazanacağı için 750 sen verdiğinden sen alıyosun ihaleyi :))) Tabii öbür 3000-4000 tl lik teklif veren firmaların evraklarını kimse görmeden çöpe atıyosun ve olumsuz diye yanıtlıyosun :)

Serkanabi;

Dediğin İhale usulü şöyle; önce oluşturulan komisyon toplanır ve yaklaşık maliyet hesaplanır daha sonra piyasa araştırması yapılır örneğin Pvc kapı pencere vs işleri yapılacak ihaleyle gidersin bir kaç iş yeriyle görüşür teklif alırsın ve en düşük fiyatı verene o ihaleyi verirsin. Bu senin dediğinle aynı yani yaklaşık maliyetini söylersin aynısı yada ona en yakın fiyatı tanıdığına söylersin oda o fiyatı verir ve ihaleyi alır.
Birde Kapalı Zarf usulüyle yapılan ihale yöntemi var bu ihale usulünde ise en yüksek fiyatı veren kazanır, çünük; örneğin kantin ihalesi diyelim, ihaleyi alacak olan kişi yada kuruluş okula yıllık belli bir miktar kira ödeyecektir zaten yapılan ihalede kantin değil en yüksek kirayı kim verecek ihalesidir :) Bu usulde sahtekarlık pek yapılamıyor çünkü ihaleye katılan bütün zarflar komisyon üyeleri önünde açılıyor.

Kapalı zarf usulu ihaleler çoğunlukla devlet ihalelerinde uygulanıyor, özel ihaleler de pek görmedim. Ama komisyon önünde de olsa nerde olursa olsun mutlaka fesat karıştırmasını biliyorlar... O komisyona verilecek zarfları bile sonradan ayarlayanlar çıkıyo, ben gözlerimle gördüm kardeş :) Hatta noter lerin katıldığı ihalelerde bile fesat yapılabiliyormuş (notere daha önceden bilgi verilerek)....

Burası Türkiye :) ne diyelim işte....

tam üstüne geldim :) çarşamba günü M:E:B 'e baglı bir okulun ihalesine katılacagım..

kantincilerin belgesi var. önce onu alman gerekiyor. tabi sonra kalfalık ve ustalık belgesi olmak zorunda.. ihaleye katılan kişilerde ustalık yoksa kalfalıga o da yoksa kantin işletmeciligi belgesine kadar düşer.. ona göre bütün evrakları tamam olana verilir ihale..

benim merak ettigim nokta ise : M.E.müdürlügü ile görüşmüş olsak engellilere bu konuda yardımcı olunur mu.? Öncelik tanınır mı?

Üst Alt