Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Okula gidersem evde bakim maaşımız kesilir mi?

Şehriban

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Anneme bakiyorum ayni zamnda ablam var bize yakin oturuyor gunduzlerI bize gelip anneme bakiyor .. ben oldugum sehirde universiteye baslarsam maas kesilir mi

bildiğim kadarıyla kesilmez. ancak siz okulda bulunduğunuz süre zarfında mutlaka aileden biri evde bulunup annenize bakmakla yükümlüdür.

siz şuan bakım aylığı alıyorsanız kesilmez. siz okulkunuza ve egitiminize devam ediniz. sadece şehir dısına çıkılırken bilgi verilir. yani tatile gidersiniz. uzun süreli onun gibi

Şehriban
"anneme bakıyorum" demişsiniz. anladığım kadarıyla annenizin bakıcısı sizsiniz. annenize haftanın 7 günü 24 saatlik bakım hizmeti vermeniz karşılığında size evde bakım aylığı ödeniyor. bakım raporu da bu şekilde onaylandı ve size taahhütname de imzalattırıldı.

bakıcı sizken ablanızın veya bir başkanızın annenize baktıgı anlaşılırsa bu sorun olur. böyle bir şeyi dillendirmeyin bile. unutmayın bakıcı sizsiniz ve bakım raporunda öngörülen şartlarda bakım hizmeti saglamakla mükellefsiniz.

üniversiteye başladığınızda bu durumu aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne haber vermek zorundasınız. bu durumun yeniden bakım hizmetleri değerlendirme heyeti tarafından değerlendirilmesi gerekir çünkü.
heyet sizin bakım hizmeti verme şartlarınızı yeni durumunuza göre yeniden değerlendirir ve ona göre yeniden bakım raporu hazırlar.
bakıcı değişikliği teklifinde de bulunabilir. bunlar heyetin kararına bağlı.

o yüzden size tavsiyem üniversiteyi kazandığınız takdirde bu durumu il müdürlüğüne bildirin. ki başınız agrımasın. il müdürlüğünden bu konuda rehberlik de alabilirsiniz. okurken haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmetini sağlayamayacagınızı düşünürseniz de bunu il müdürlüğüne açıklayın ve bakıcı değişikliğine gidin. bunları il müdürlüğü ile görüşerek onların görüşünü alarak değerlendirmeye çalışın.

Bakici degisikligi yapmm mumkun degil.. ablam yardimci oluyor bana bu durumu gidip bildirmem olumlu sonuc verir mi

demişsiniz ki: "..ablam var bize yakin oturuyor gunduzlerI bize gelip anneme bakiyor ."
bunu il müdürlüğüne dediğiniz takdirde bakım hizmetini aksattıgınız düşünülecek. ben size yukarıda açık açık yazdım. bakım raporunda bakım hizmeti haftanın 7 gunu 24 saatlik üzerinden kararlaştırılmış.

ben buradan ne desem boş ayrıca. siz okumaya başlayacagınız zaman bu durumu aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildireceksiniz. degerlendirmeyi bakım hizmetleri değerlendirme heyeti yapacak. yeni şartlarınızı onlar değerlendirip karara baglayacak.

siz ilk yazdığım mesajı sanırım dikkatli okumadınız. tekrar edeyim ve daha ayrıntılı yazayım o halde.
asla annenize ablanızın vs baktıgını söylemeyeceksiniz. eger sizin bakım hizmetini bakım raporunda öngörülen şartlara göre yerine getirmediğiniz ve bakım hizmetini aksattıgınız anlaşılırsa evde bakım aylıgı kesilir. annenize ablanız baksın diye ödenmiyor o aylık. haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmetini verme karşılığında size ödeniyor. bakıcı olarak taahhütname de imzalattırıldı size.
bakıcının bakım raporunda öngörülen bakım hizmetini aksattıgı, bakıma muhtaç engelliye bakıcının değil de başkasının baktıgı tespit edilirse bu aylık kesme sebebidir.

buraya kadar kısım net anlaşıldıysa devam edeyim. okumak istiyorsunuz. elbette bir gencin okuması takdirle karşılanır. evde annenize bakacak kimse yoksa bu durumda bakım hizmetleri değerlendirme heyeti sizin yeni şartlarınızı degerlendirir. eger okurken de haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmetini verebileceğinize ikna olur ve bu konuda kanaat bildirirlerse siz okurken de bakıcı olabilirsiniz. tabi bakım raporu da bu yeni şartlara göre yeniden hazırlanır ve bakım raporunda belirtilir.
ama heyet buna ikna olmazsa ve başka bakıcı olabilecek aile bireyi varsa evde bakım aylığını durdurur ve bakıcı değişikli de isteyebilir.

ama siz geçmiş ablam bakabilir bana yardımcı olabilir diyorsunuz. bu bana avantaj sağlar mı diyorsunuz. yahu madem ablanız var bakım hizmetleri değerlendirme heyeti de o zaman bakıcı olarak ablanız olsun der sizin bakım aylıgınızı keser. ha bir de denetim de yapabilirler. bu bakıcı bakım hizmetini veriyor mu? başkası mı bakıyor diye. yaparlar yani. bakım hizmetini bakıcının değil de başkasının verdiği tespit edilirse de keserler aylığı!

tekrar ediyorum evde bakım aylıgı bakıcıya bakım raporunda öngörülen bakım hizmetini sağlasın diye veriliyor. bir başkası yani ablanız vs baksın diye değil. bir başkasının bakması da sizin açınızdan olumsuz bir durum. bu aylık kesme sebebi olur.

siz aile bakanlığı il müdürlüğüne gidin. ben okumak istiyorum deyin. okurken de bakım hizmeti verebileceğime inanıyorum, bu durumda evde bakım aylıgı almaya devam edebilir miyim diye sorun ve rehberlik alın. onların görüşlerine göre hareket edin. elbette okumanızı isteyecekler. bu durumda başka bakıcı olabilecek aile bireyi var mı onu sorarlar. yoksa da heyet gönderirler ve denetim sonucuna göre karara baglanır. heyet, eger okurken de bakıcı olmanızı olumlu karşılarlarsa bakım raporunu da buna göre hazırlarlar.

tamamiyle bu konuda karar (ister olumlu ister olumsuz) bakım hizmetleri değerlendirme heyetine aittir. işlemler heyetin kararına göre yapılır.

burada benim fikrim hiçbir şey ifade etmez.

Üst Alt