Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Okulda çalışan engelli bir memura hizmetlilerin yaptığı işler verilebilir mi?

erbin

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
28
Tüm engelli memur arkadaşlara merhabalar

Arkadaşlar Ben Şizofreni hastasıyım. Ankaranın Etimesgut ilçesinde bulunan bir ortaokulda memurum. Benim çalıştığım okulumda iki tane hizmetli çalışıyor. Bu hizmetliler engelli değiller. Bu hizmetliler 1 ay önce ücretsiz izine ayrıldılar. Şu an okulumda çalışan hizmetli hiç yok. Çalıştığım okulun çok büyük bir bahçesi var. Bu bahçede 44 tane ağaç var. Müdür Yardımcısı bana geçtiğimiz Cuma günü okul bahçesindeki bütün ağaçları sen sulayacaksın dedi. Bu ağaç sulama işi okullarda normalde hizmetlilerin yaptığı bir iş. Bir de okulumuzun bahçesinde bulunan ağaçları bir kişinin tek başına yeterince sulaması çok zor. Okulumuzun bahçesinde bulunan ağaçları Müdür Yardımcısı bana geçtiğimiz Cuma günü sen tek başına sula dediği için bende müdür yardımcısıyla sırf tartışmaya girmemek için kendisine hiç itiraz etmedim. Bana verilen görevi yapayım dedim. Fakat tek başıma çok sayıda ağacı sulamada başarılı olamadım ve çok sayıda ağacı sularken çok zorlandım. Bunun üzerine okul müdür yardımcısı bana kızdı. Bana kızgın kızgın neden sana verilen görevi yapmadın ve sana verdiğim görevi yapmak zorundasın dedi. Müdür Yardımcısı ağaçları sulayamadın diye bana kızdığı için benim moralim çok bozuldu.

Siz engelli memur arkadaşlarıma sorduğum sorular şunlar; Okulda çalışan engelli bir memura okul müdürü veya müdür yardımcıları hizmetlilerin yapabildiği işleri, görevleri ısrarla okul memuruna yap diyebilerler mi ? Böyle hakları var mı ? Okulda çalışan engelli bir memur, bir okul hizmetlisinin yaptığı görevleri kendisi yapmak istemezse, ben bu görevi yapamam derse bunun engelli okul memuruna herhangi bir cezası var mıdır ? Bu sorularıma cevap verecek engelli memur arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
erbin kaç yıllık memursun birde memur olarak yapman gereken işleri düzenli eksiksiz olarak yapıyormusun?

sneyper

10 yıllık memurum. Şizofren hastalığımdan dolayı normal bir memurun yapması gereken bütün işleri yapamıyorum. Bunu okul müdürüm biliyor. Okulda yapabileceğim işler var, yapamayacağım işler var. Yapabileceğim işlerin hepsini düzenli ve eksiksiz yapıyorum.

erbin

Dilekçe ile ünvanına ve engeline uygun görev talep edebilirsin.

En kötüsü kabul etmede elinde yazılı bir kanıt olur.

mahmut56

Selam Mahmut Bey. Herhalde sizde Ankara da yaşayan engelli memursunuz. Tam olarak ne demek istediniz ? Çalıştığım okulda bana görev olarak verilen çok sayıda ağacı sulama işini ben bu işi yapamam, kaldıramam dersem okul idaresinin bana resmi olarak herhangi bir cezası olur mu ? Ben sizce nasıl bir yol izlemeliyim ?

Işi sozlu olarak yapmıyorum demek yeterli değil bu sefer verilen görevi yapmadığıniza dair tutanak tutabilir ya da sorusturma acabilir. Dilekce ile başvurun
Mudur yardimcisi tarafından bahce sulama işi verilmis olup bu is hizmetli kadrosuna ait bir görevdir. Dmk 45.maddeye göre memura hizmet sınıfının ve unvaninin altinda bir is verilemez denmektedir (siz tam metni googledan aratarak bulun). Buna göre bu isin uzerimden alınması hususunda gereğini arz ederim seklinde bir dilekce yazin daha detay yazılabilir de en kisa haliyle yazdim. Buna benzer bir dilekceye cevap verilmek zorunda ama oncelikle siz bu görevin yazili olarak tarafima verilmesini istiyorum diyin sözlü olarak eger yazili görevlendirme yapilirsa ona da itiraz edebilirsiniz.
Ben de buna benzer durumlar yasadim/yasiyorum bende dilekçe bi nebze fayda ediyor en iyi ihtimalle elimde yazili kanıt var der mahkemeye basvururum diyorum.
Lütfen alttan almayın yerine göre itirazinizi da edin, tabii ki usulünce.

gul2011

Sorularımı cevapladığınız için ve bana yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim Gül Hanım. Allah razı olsun sizden.

Rica ederim ne demek
Umarim faydası olur

Alttan alırsan her işi sana yıkarlar. Vur semeri eşeğe yükle yükü ne bulursan misali :).

RssCipher işi yıkamazlar yok öyle yağma Memurun görev tanımı vardır.
erbin arkadaşım 10 yıllık Memurum diyorsun görev tanımını bilmiyorsun senin görev tanımında ağaç sulamak yok
sana farkettiysen kaç yıllık Memur olduğunu ve görevini ne derecede yaptığını sordum seni onlar gözden çıkarmış usulünce seni oradan göndermek istiyorlar.
sen kendine yer araştır.

Son düzenleme:
Üst Alt