Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Okulda çalışan engelli memur çalıştığı okulda Cumhuriyet Bayramı törenine katılır mı?

erbin

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
28
Okullarda çalışan tüm engelli memur arkadaşlara merhabalar

Okullarda çalışan engelli memur arkadaşlara 29 Ekim Cumhuriyet Bayramıyla ilgili sorum var.

Arkadaşlar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çok yaklaştı. Ben Ankaranın Etimesgut ilçesinde bir ortaokulda memurluk yapıyorum. Okulumuzda 29 Ekimde büyük ihtimal tören olacak. Acaba okulda çalışan engelli bir memur veya engelli olmayan normal bir memur çalıştığı okulda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı törenine katılmak zorunda mı ? Okulda çalışan engelli memur çalıştığı okulda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı törenine katılmazsa memura herhangi bir yaptırım, herhangi bir ceza var mı ?

Son düzenleme:
erbin SEN ŞİMDİ MEMURUM RESMİ TATİLDE İZİNLİYİM DİYE DÜŞÜNÜYORSUN MANTIK OLARAK ÖĞRETMENDE MEMUR ONADA RESMİ TATİL TÖREN OLDUĞU ZAMAN GELİYOR. ZATEN SENİNLE İŞLERİ VARSA YÖNETİM GİTMENİ İSTEYEBİLİR VİCDANEN GİTMEN GEREKİR İŞİN OLDUĞU ZAMAN GÜN İÇİNDE GİDİYORSUN ÜCRETİN KESİLMİYOR

@erbin
Bu sorunun doğrudan engellilikle bir ilişkisi bulunmamaktadır. Sizinle beraber çalışan memurlar geliyor ise sizde, elbette gitmelisiniz. Engellilik hali için özel bir düzenleme bulunmamaktadır.

Tören zaten fazla uzun sürmüyor. Okulun personeli olduğunuza göre, bu sizin içinde vazifedir.

allah askına okula gırmıssınız memur olmussunuz 29 ekım e gıtmemeyı mı dusunuyorsunuzu oncelık sızın gıtmenız gerekır 29 ekım bu ya uzucu gercekden

hozgul
fasfor

Beni yanlış anlamışsınız. Ben Atatürkçü bir engelliyim. Normalde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi tatil olduğu için devlet memurları Cumhuriyet Bayramında 1 gün resmi izinli olur diye biliyorum. Ben de devlet memuru olduğum için acaba 29 Ekim de bende resmi izinli miyim diye sordum.

Cumhuriyet Bayramı 1,5 gün resmi tatil.
Perşembe öğleden sonra ve cuma günü tam gün tatil.
Törende herhangi bir göreviniz yoksa gitmek zorunda değilsiniz.

erbin
Yanıtımda ideolojik bir nesne var mıydı da, ben mi anlamadım? Ne ilgisi var Atatürkçü olmanız veya olmamanız ile? Gitmem lazım diye sormuşsunuz ben de gitmeniz gerekiyorsa gitmelisiniz, bu durumun engellilikle bir ilgisi bulunmamaktadır demişim. Değerlendirmenizde yanlış bir anlama olabilir mi?

Benim bildiğim, okulun müdüründen, hizmetlisine kadar herkes törenlerde okulda bulunur. Siz en iyisi daha önce törenlerde nasıl yapıyorsanız yine aynısını yapın. Bunu idareye de sora bilirdiniz. 🙂

Üst Alt