Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Okulda memur veya VHKİ olarak çalışan var mı? Artıları eksileri nelerdir?

Alonegamer

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Ben il mem de vhkiyim okula geçmek istiyorum fakat kararsızım. Nedeni il mem kalabalık bi sürü memur var kimseyle muhattap olmak istemiyorum.Okulda çalışanlar il meme göre artıları eksileri nelerdir? Çalışma saatleri esnek mi ? Kendimize ait odamız oluyor mu?Öğrencilerle,öğretmenlerle muhattap oluyor musunuz?Bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler

Kısmen bilgi verebilirim, ben de araştırmıştım. Gittiğin okula göre değişir örneğin meslek liselerinin işi bitmez. Her zaman odan olmayabilir, ama genelde küçük odaları oluyor. Okulda müdür yard işi biliyorsa işler senin başına kalmaz yani kısaca gittiğin okulun iklimi ile alakalı. RAMları veya Halk eğitimlere de bir bak. Çalışma saatleri de idarecilerinle alakalı. Genelde çok esnemezler okul bir de yoğunsa. İl mem calışıyorsan söyle bir araştır yönlendir orda birileri.

Ben meslek lisesinde çalışıyorum. İş yoğunluğu fazla değil. Meslek lisesi ile normal lise arasındaki tek iş farkı ihale. Oda excel hazır form var oradan çıktı alır idarecilere verirsin. Tatil döneminde hiç iş yok. Şafak atmaya bakarsın. Herşey online o yüzden evrak işi çok olmaz. Eğer okulda bilgisayara uzak yaşlı idareci var ise onların yazılarını yazarsan işin fazla olur. Hassas nokta yazışmaları idarecilerin yapması. Maaş, fatura vs. Ek ders sabit işler her okulda olduğu gibi. Ek ders programı var 1 dk aktarır çıktı alır İl Mem gönderirsin. Mesai olayı idarecine bağlı aran iyi ise 9 da gider 4 de gelirsin. Ters ise 8 de gider 5 de gelirsin. Valilik gibi resmi kıyafet zorunluluğu yok. Okulda çalışırsan çok çevren olmaz İl Mem de çalışırsan çevren çok olur ama mesai ve yoğun iş olur. Okulda çalışırsan daha az iş ve daha az çevre. Senin istediğin hayat tarzına bağlı. Eğer okulda 2 memursan çok daha rahat olursun

Ben ilçe mem deyim. Gönüllü olarak yani kendi tercihimle başladım ve devam etmekteyim. Okullar , müdürlüklerden bir tık daha rahattır yani daha az yoğundur.

Böyle gider ise kurumlar zamanla e-fatura geçecek maliye işi de biter gibi. İleride okullarda memurluk kademeli olarak kaldırılabilir veya iş tanımı değişir farklı sorumluluk da yüklenir. Ana okulu ve ilk okullarda sadece yazışma yapılıyor gibi bir şey. Onlarda zamanla kalkabilir memurluk. Tabi yazışmayı hiç sevemediğim için muhasebe daha keyif veriyor. Daha az iş istiyor isen ana okuluna gidebilirsin sonra ilkokul sonra ortaokul sonra lise

Üst Alt