Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Okulda norm fazlası olma ve görevlendirme ile gittiğim okula geçmek!?
Merhaba arkadaşlar dün bir idareci arkadaşım beni aradı hocam okulda normguncellemeleri oluyor sizin karşılığınız da 0 yazıyor dedi pek anlamam ben tek subeli bir köy okulunda görev yapıyorum şuan güncel 11 saat kendi branş dersim var seneye sınıfların bölünme durumu da varmis sınıf mevcudu yoğun . Verilen seçmeli ders ile maaş karşılığını dolduruyorum.Sadece geçen yıl başka okula zorunlu maaş karşılığı 15 saat tamamlamak için görevlendirildim o da haftalık 4 saat okul istese seçmeli verirdi ama norm fazlası durumundaki hocalara verdi onlara fazlaca ders verildi örnek beden hocası üç saati mi ne vardı müzik görsel peygamber hayatı dolduruldu . Bu yıl ise seçmeli ders verdiler bana ama geçen yıl çalıştığım okul rica etti tekrar o okula istekli olarak bu sefer görevlendirme ile gittim. Yani geçen yıl zorunlu bu yıl istekli . Özetle beni arayan hocamız ne demek istedi anlamadım 13saate 0 yazıyor dedi . Norm fazlası olmuyorum özel durumumdan dolayi ama görevlendirme durumu mu olacak sürekli bu 1 ikincisi az saat için beni farklı okullara özellikle farklı köy (benim aracım Yok ve bu köylerin coguna toplu taşıma gitmiyor yol sorun bana) gitmek istemiyorum ne yapim? son olarak farklı olarak kadro munaldirabilir miyim suanki gorevlendirildigim okulda hoca sağlıktan malulen emekli olacak gibi duruyor suanki görevlendirme okuluma nasıl geçerim çünkü o okul daha merkezi yerde tesekkurler
Öncelikle norm fazlasıysanız başka okula gitmek zorunda değilsiniz.İkinci olarak okulunuz sizin branşınızda seçmeli ders açıp norm sorununu çözebilirdi.Bu konuyu idarecinizle konuşabilirsiniz.Başka okula gitmek istiyorsanız norm fazlası olmak size avantaj da sağlayabilir.İsterseniz açık okullardan birini tercih edebilirsiniz.Tercihte bulunmazsanız ya da tercih yapıp tercihim dışında başka okula görevlendirilmek istemiyorum işaretlerseniz isteğiniz dışında başka okula görevlendirilemezsiniz.Bu norm fazlası atamaları için geçerli.
Maş karşılığını doldurmadığınz için sizi başka okula görevlendirebilirler ancak bu da isteğiniz dışında 21 saati geçemez ve eğitim bölgesi dışına da gönderilemezsiniz.
Normlar yeni güncellendi ve onayları çıktı.
1- Okulunuzdan gitmek zorunda değilsiniz.
2- Sizi imkanınız olmadığı halde başka bir okula zorla görevlendirmezler. (Gitme imkanınız yoksa ki bunu Okul Müdürü zaten biliyordur görevlendirme olmaz, olursa itiraz edersiniz bir dilekçeyle.)
3- Normlar ders yükü yoğunluğuna göre il / ilçe Milli Eğitimce güncelleniyor. Yani Okul Müdürü ders yükünü giriyor; ilçe MEM normu dağıtıyor ve ardından bakanlığın onayına sunuluyor. (Okul idaresinin, kasten sizi norm fazlası duruma düşürmesi mümkün değil.)
Okulunuzdan memnunsanız çalışmaya devam edersiniz; memnun değilseniz iliçi-ildışı tayin isteyebilirsiniz.
login
Hocam benim çalıştığım bölge 1.bolge. Antalya'da gorevliyim merkezdeyim burada birkaç branş hariç (özel eğitim ,din kültürü özellikle) butun branşlar dolmuş vaziyette . Çok açık olmuyor olduğunda hızlı doluyor ve gelenlerin puanları yüksek .Mesela benim hizmet puanım 50 bile değil ama özür grubuyla burada yer değiştirenler benim bransimda minumum 100 puan . Bir kere il içi sağlık özrüne başvurdum okul seçtim olmadı sectigim okullar evime yakındı .
friends
Çok teşekkür ederim. Ben çok mevzuat bildirim yeniyim öğreniyorum ama neden hocamız böyle söyledi anlamadım okulda zaten şuan ders saatim 11. Bu yıl seçmeli verdiler 18 oluyor dediler . Ama geçen yıl idare beni zorla görevlendirdi maaş karşılığını tamamlamiyorsun diye. Hatta ben dört saat seçmeli bulunamıyor mu dedim secmeliler ücretli hocaya bile verildi bana verilmedi . Kafaya takmış değilim iyi oldu sonra ama haksızlık olduğunu sonra farkettim ne yalan soyleyim
Hocam Branşınızı yazmamışsınız ama önemli değil. Görevlendirildiğiniz okulda sizin dört saat dersiniz varsa açık ve o dört saat için ücretli bulunamıyorsa sizin görevlendirilmeniz normal. Sonuçta ayda 16 saat ek ders alacak bir ücretli öğretmen bulmak imkanı yok.
Seçmeli derslerde ve ders programlarında idarenin kesin bir yetkisi var. Okul Müdürü istediği gibi dağıtır. Hatta yönetmeliğe göre sizin 15 saati dört güne yayar ve beşinci güne de size nöbet yazabilir.
Ücretliye seçmeli veriliyor; sebebi ise ücretlinin saatini 30'a tamamlamak.(veya gönlünü etmek diyelim zaten üç otuz para alıyorlar, öyle 10 - 15 saat ders vereceğiz deseler kimse ücretliye başvurmaz.)
Sonuç itibarıyla yasa, yönetmelik vs. size bir haksızlık yapılmamış gibi geldi bana.
Siz eğer bir hazsızlık olduğunu düşünüyorsanız (idareyle başka sorunlarınız da varsa) her zaman hakkınızı arayabilirisiniz.
Devir bilgi çağı, çoğu işimizi internetten hallediyoruz, her zaman bir üst makama şikayetinizi iletebilirsiniz. Zaten durum böyle olduğu için günümüz amirleri de kanunsuz iş yapmaktan özellikle kaçınıyorlar bence.
Teşekkürler ederim. Aslında işi kitabina uydurup kanunsuz işlerde yapmiyorlar değil . Seçmeli din derslerinin öğrencilere mecbur verilmesi gibi . Yıllarca ben de ücretli öğretmenlik yaptım bana ders sayım çoğalsın diye değil de daha çok kimsenin girmem dedigi sınıflar atılırdı yıllarca bu sistem değişmedi bir iki okulum hariç . Bilgili olursam uygun üslup kullanirsam olabilecek haksızlıkların da önüne geçerim mutlaka.
2012'de eğitimde 4+4+4 sistemine geçildi ve bu bir başlangıç oldu. Ondan önce seçmeli ders falan yoktu ve ortaokullar da ilkokullar gibi haftada 30 saat ders görüyordu. Şimdi ise 35 saat görüyorlar ve aradan geçen yıllarda herhangi bir akademik veya başka alanlarda bir iyilişme olmadı bence. Yine üniversite sınavında misal 30 soruda 2,5 net ortalamamız var.
Eğitimde iyi giden şeyleri say deseniz bana; bir hafta düşünür belki üç başlık bulamam sanırım.
Hocam norm atamalarında açık olma şansı diğerlerine göre daha fazla olduğu için sizin için avantaj olur dedim.Ancak özür atamalarında da şansınızı deneyebilirsiniz.İl içi atamada Antalya'da şansınız çok düşük olur. friends
İdareler Şubat Mart gibi öğrencilere seçmeli ders dilekçe örneğini dağıtır, veliler de imzaladıktan sonra dilekçeler okul idaresine teslim edilir.İdarelerin seçmeli derslere müdahalesi ya da öğrencileri yönlendirmesi suçtur.Şikayet durumunda soruşturma açılır.Bir de hocam boş güne nöbet yazılamaz.
Engelli öğretmenin nöbeti öğretmenin isteğine kalmış . Mesela bana angarya işler çıkardılar bir yıl aslında yapılır ama bana verilmesi pek bir gereksiz okulda kimsenin almadığı sorumluluklar sözde kura ile bana atıldı ben de idarecimle konuştum ben yeniyim ve üstümde extra yüküm var bana danışmadan bir şey vermeyin dedim (kaldı ki gönüllü yapılacak şeylerdi) hoş birşey değil ama raporunda düşülen notu söyledim