Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Okulda sistematik şekilde mobbing'e maruz kalıyorum! Ne yapmalıyım?

murat6677

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben meb de hizmetli kadrosunda çalışıyorum, bana okulda 5 kat erkekler tuvaleti ve bahçe temizliğine bakıyorum, bana okulda sınıflarıda vermek istediler bende kabul etmedim. O günden beri hiç rahat vermediler, 2 kere çay ocağını kaldırdılar, okulda girebilecegimiz odaları kilitlediler, okulun mescidinde namaz kılmamı yasakladılar, okulda sosyal ortamlara katılımımız engellendi, sabah-08 imza öğlen 12 imza yemekten gelirken saat 13'te imza akşam 17'de imza atıyoruz,
belediyeden gelen işçilere şeflik ve memurluğun yanında her türlü imkan tanınırken bizlere köle muamelesi yapılıyor, her fırsatta bize tutanak tutacağız tehdidiyle karşı karşıya kalıyorum.

Arkadaşlar ben buradan kurtulmak için tayin dilekçesi verdim bana ohal den dolayı valilik 30.06.2017'ye kadar memurların yer değişikliklerini iptal ettiğinden dolayı dilekçeniz değerlendirilmemiştir denildi. Arkadaşlar ben bu işkenceden nasıl kurtulacağım, ne olursunuz yardım edin...!

One ya nazi kampı gibi kapı kitlemeler namazı yasaklamalar :mad:

Çalışma bakanlığına dilekçe ile yada Bimere yaz bence olurmu öyle şey...

fevzieryilmaz

hani bir söz vardır "kimi kime şikayet edeceğiz", ben ilçe ve il müdürlüğüne gittim, akp nin sendikasına gittim durumu anlattım, adamlar bana memur olmusun kıymetini bil, iş bulamayan milyonlarca kişi iş bulamıyormuş ta ben kıymet bilecekmisim. Aldığım paranın hakkını verecek misim, o zaman hizmetli kadrosunu tercih etmeyecek misim. Yani ben senin dediğin yerlere şikayet etsem bile sonuç değişmeyecek aksine öyle birşey yaptığım zaman bana daha çok mobbing yaparlar.... Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım...

ilçe, alo 170. bimer imza attığın formun fotokopisini al mobbinğ yapıyorlar de . onlar korksun.

Çok üzgünüm gerçekten böyle insan dışı yaratıklar var işte hayatta... Ama tayin dilekçesinin valilikle ilgisi ne onu anlamadım dilekçenizi çalıştığınız kuruma veriyorsunuz kurumunuz veya bakanlık yer değişikliğinizi yapıyor. 657 sayılı engellilik durumundan tayin içeriği olsun. Yapmadıklarında mahkeme kanalı ile yapmak zorundalar.

bir üst makama ilçe milli eğitime bildir oradan olmazsa il milli eğitime orada olmassa bimere her yere yaz

onlara valiye gideceğim de...şuraya yazdıklarını valiye söyle bak nasıl hizaya geliyorlar.

murat6677

Senin yerinde olsam o kurumu var ya tarihe gömerim :) BİMER e yazacaksın kardeşim dalga dalga senin yazının sonucunda bak neler oluyor sadece izleyeceksin yanlız sen sustukça bu böyle devam eder.

NOT: 657 Devlet Memurunda yapacağın iş tanımı yazılıdır.Ancak Bazı durumlarda kanunda biten maddenin kısmında şu cümle yazar

''AMİRİN VERDİĞİ DİĞER İŞLER'' O yüzden sana diğer sınıflarıda vermişler SEN kabul etmemişsin o yüzden sıkıntı yaşayabilirsin bu konuda

sen HAKSIZSIN Şöylede bir cümle vardır 657 de ''AMİR ADİL OLMALIDIR''

Benim sahsi fikrim sen amirin verdiği işi yap zaten yetiştireceğini sanmıyorum sana yardımcı bir arkadaş vermek zorunda olacaklardır.

Saygılar

Geçmiş olsun. Bu insanlık dışı muameleye çok üzüldüm. Tavsiyem bu iddialarının ispatı olacak delilleri toplayabildiğince !!! mutlaka topla. Delillerle birlikte üst amir, makam kimse ona yazılı dilekçe ile şikayetini bildir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığına , Bimer' e de yazılı şikayetini ilet. Korkma. Aday memurluk sürecin bittiyse seni kolay kolay memurluktan atamazlar.

akasya

Bir Konuyu anlamıyorsun arkadaşım devlet memuru kanununda bu her iş tanımı için geçerlidir. Senin görev tanımında yapacağın işleri yazar

sonrasında ''AMİRİN VERDİĞİ DİĞER İŞLER'' Diye can alıcı bir cümle koyar.

Saygılar

Şu anda memur olarak çalıştığım yerde kartlı giriş olduğundan dolayı bütün memurlar günde 4 defa kartı okutmak zorunda. Bu durumunuzdan dolayı şikayet etmeniz halinde olabilir, normaldir denilebilir. Aklımı karıştıran kısım "Namaz" kıldırmamaları diğer namaz kılan arkadaşlarında bu duruma "Suskun" kalması. (sağır ve dilsiz olan...) Valilikten Başlayarak Bimer ve Cimer'e kadar şikayet etmenizi öneririm. Yarın bir gün hakkınızda tutanak tuttuklarında veyahut mahkeme gibi durumlarla karşılaştığınızda haklı olduğunuzun, hakkınızı aradığınızın kanıtı olarak ilgili kişilere sunabilirsiniz.

murat6677

Kelime kelime Katılıyorum dediklerine. Bizim kurumda da belediyenin Taşeron elemanları memur konumunda, ben engelli olarak angarya işleri yapıyorum. Zamanında bende kavga ettim şube müdürü Üstte dediklerini söyledi bana. Allah'a şükür Müdür'le arayı düzelttikte şuan herşey iyi. Bende çıkacağım yakın zaman da yaşım olmuş 34 bu saatten sonra Affedersiniz de amele olmaya girmedim. Aldığım ilaçlar etrafın Baskısı yeterken bide ortalıkta her işi yapan pozisyonunda olamıyorum. Ekpss tekrar kazanıp sadece sağlık Bakanlığı'nı yazacağım hizmetli olarak. Orda hic değilse taşeronlar da bizde masa başına geçebiliriz. Kardeş istifa edersen 1 ay beklede cık. Başka zaman ekpss tekrar atanırsan herhangi bi kuruma geri dönüşün kolay olur

X-man Her iş tanımına arkadaşın bahsettiği mobbing davranışları giremez. O cümle var diye hiçbir amir memurunu angarya işlere süremez, dini vecibelerine engel olamaz, kişilik haklarına saldıramaz.

akasya

Mobbing ayrı bir şey iş tanımı ayrı bir şey ; Ben sadece arkadaşın iş tanımı ve yapması gerektiği işten söz etmek istedim

Saygılar

X_MAN

arkadaşım dediklerinini bir kısmına katılıyorum ama yorumları okudum da arkadaşımız engelli hizmetli herhalde eğer durum öyleyse amirin vereceği işler cümlesinin üstü çiziliyor yerine engelini arttırıcı iş yaptırılımaz cümlesi geliyor ve buda o amirin elini kolunu bağlıyor . belki diyeceksiniz bu iş engelini arttırmaz .öyle bir arttırır ki zaten bir çoğumuz engelliyiz normal sağlık lı bir insanın yapabileceği kadar iş yapabiliriz diye gözlem yapılıp ta verilemez çünkü zaten sorunlarımız var ve bu sorunlar bir yerden mutlaka pisikolojik de olsa patlayabiliyor .mağdur olan arkadaşa sonuna kadar katılıyorum yetkili sendika dedik bize sahip çıkar dedik onlara üye olduk adamlara şikayet ettiğinde aynı şekilde bize de dedni çok şükür diyin diye gerçi zaten adamların zihniyeti belli .ezen de eğitim birsen li ezilen de yani bu adamlara ne anlatacaksın ki sizce bilmiyorlar mı bal gibi de biliyorlar .ve engelin ne olursa olsun normal bir kişiye yaptırdığı işleri sana yaptıramaz onun perfonmasında olmanı bekleyemez amirin anayasada pozitif ayrımcılık var engelliler için bu bağlamda bu bile yeterli anca pisikolojik baskı yapabilir aynı şeyleri yaşıyoruz kardeşim emin ol bende engelli hizmetliyim .senin kadar olmasada mobbing yaşıyoruz adamlar bizlere bir yük olarak bakıyor aslında buradaki suçlu amirler değil herkese olan memurluk kadrosu nedense iş engelliye gelince memurluk kadrosu için yer kalmıyor yani bimer cimer valilik buralardan hiç birşey çıkmaz bizleri asıl magdur eden zaten bu kadrolara atayan kişiler değilmi .gene ekpss tercihi var şimdiden söylüyorum en az %80 ını gene hizmetli olacak .bizlere mobbing uygulayanlara değil bizlere bu kadroyu layık görenlere yazıklar olsun . ve birşey daha kadromuzun gerçek adı hademe :) devlet bunu yumaşattı hizmetli yaptı ve engellilere layık gördü ...

ne yazık ki Meb sıkıntı, benzer şeyleri bende yaşadım. Ne kanun tanıyorlar, ne hak... baktılar yasal olarak gönderemiyorlar bu kez psikolojik ve fiziksel olarak baskı yapmaya eziyet etmeye çalışıyorlar. Üst makamdakilere ALLAH vicdan versin. Eğer vicdan varsa yasada yoksa bile sana pozitif ayrımcılık yapıyorlar ama vicdan yoksa ne kanun tanır, ne hak, ne hukuk... Allah yardımcımız olsun

hani bir söz vardır "kimi kime şikayet edeceğiz", ben ilçe ve il müdürlüğüne gittim, akp nin sendikasına gittim durumu anlattım, adamlar bana memur olmusun kıymetini bil, iş bulamayan milyonlarca kişi iş bulamıyormuş ta ben kıymet bilecekmisim. Aldığım paranın hakkını verecek misim, o zaman hizmetli kadrosunu tercih etmeyecek misim. Yani ben senin dediğin yerlere şikayet etsem bile sonuç değişmeyecek aksine öyle birşey yaptığım zaman bana daha çok mobbing yaparlar.... Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım...
Hani TV lerde iş var çalışan yok deniyordu. Şimdi de şükret diyolar ne kadar tezat bir durum tabi görebilene.. Ben memur değilim ancak okul müd. yard. ile yaşadığım bir sorun için bimere yazmıştım ilgilendiler, ancak savunmalarında yalan söylemişler.. Sizin durumda da bu kişilerle başa çıkmanın değişik yolları vardır usule uygun. Ben bimere defalarca yazmanızı ve dinsizin hakkından imansız gelir prensibiyle rahatsızlığınız el verip doktor da uygun görüyorsa rapor verirlerse şöyle aylarca onlar için konunun hassasiyeti ortalığı b.. götürünce daha bir anlaşılacaktır diye düşünüyorum. Bir de bu kişilerin yanına girerken Tebbet suresi okuyup girmek gerçekten çok faydalı oluyor tecrübeyle sabittir.

Devlet personel başkanlığına yazın sorunlarınızı bizleri orası işe alıyor .

Üst Alt