Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Okuma, algılama geriliği, dikkat bozukluğu ve eğitim sorunu..?

Finally

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar , dogru yeremi yaziyorum bilmiyorum ama yardiminiza ihtiyacimiz var.

Mersin merkezde akrabimin bir cocugu var. Daha yeni kasimda 2018 de 18 yasina girdi.

Simdi aldigim bilgiye göre bu cocuk ilk ve orta okuldayken algilama geriligi , yazma okuma sorunu ve dikkat bozuklulugu yüzünden dogru egitim alamamis. Okuldayken ögretmenleri annesine durumu anlatip bu cocugun Rehabilitasyon Merkezinde devam etmesi gerektigini bildirmisler.. Annesi ise benim cocugum DELI degil diye düsünerek cocugunu Rehabilitasyon Merkezine götürmek istememis, Yani anlasilan durumu kabul edememis. Aradan bir süre sonra Annesi cocugu babasinin üzerine atarak evi terk edip gitmis.. Zaten terketmeden öncede cocukla hic ilgilenmemis. Baba ise sehir disinda calistigi icin cocugu takip edememis ama anneside cocugun okula gidip gitmedigini hic önemsememis bile. Ama ögretmenlerin destekleriyle ve bazi derslerden muaf tutularak orta okulu zar zor bitirttirmisler

Yaklasik 2 seneden beri babasi ilgileniyor ve cocugu bir yerler gelsin diye ugrasiyor. Babasi önce alip meslek lisesine kaydettirmis 1 sene burda meslek lisesinde devam etmis fakat ordaki ögretmenleri durumu farkettikden sonra cocugun meslek lisesinde egitimine son vermisler ver cocugu alip ciraklik okuluna göndermisler. Ciraklik okulunda ise yarim dönem devam etmis ve ordaki ögretmenlerde rehabilitasyon merkezine götürün demisler.

Simdi cocuk ise rehabilitasyon merkezine gitmek istiyor ama yasi 18 e girdiginden dolayi Mersin Rehberlik ve Arastirma Merkezinden Rehabilitasyon icin onay cikmiyor. Bu sebeple hic birsey yapamayiz diyorlar.

Bana kalirsa cocugun yasi hic te gec degil. Bildigim karadiyla okumamin bir yasi yok. Orasi onay vermedigi sürece cocugun gelecegi yok ve babasi ise cocugun geleceginden endiseleniyor. Yani anlayacaginiz bir cikmazin icindeler. Normal okullar kabul etmiyor , etmesi gereken Rehabilitasyona ise onay verilmiyor.

Acaba neler yapabiliriz , bu konuda bir fikriniz var mi ?

Ilgilenirseniz cok tesekkür ederiz.

Üst Alt