Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Okur-yazar belgesi alıp EKPSS'ye girebilir mi?

sen/duyar

Yasaklı Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Eşim yeni organ nakli oldu .nakilden önce % 92 ağır özürlü belgesi olan henüz 30 yaşında okur-yazarlık belgesi var. SGK olarak bir kamu kuruluşuna girme şansı olabilir mi. sınava mı , kuraya mı tabi olur ..

böbrek naklinde iyileşme durumuna göre %70 rapor veriliyor .epilepsi + bacak kısalığı ile yeniden rapor durumu ne olabilir ...

umarım bilgilendirebilecek kişiler olabilir teşekkür ederiz ve örnek oluşturacak durumlarda başka kişiler de kıyas yapabilir umuyorum .

kuraya katılabilir. sınava girebilmesi için lise mezunu olması lazım

ben de öyle biliyorum ..bu konu ile ilgileneceğim .
daha önce de,bakım parasından vazgeçip çalışmak istemişti eşim .ağır özürlü statüsünde olduğu için sorun çıkar demişlerdi ...belki ileri de emekli olma şansı olur .

Ağır özürlü olanların çalışması istemesi sorun çıkarır tabiki. Sonuçta çalışamaz olarak sınıflandırıldıkları için bakım maaşı yada sakatlık maaşı bağlanıyor. Yeni rapor alıp sansını deneyebilir.

[SIZE=2]Kuraya; ilkokul, ortaokul, ilköğretim ve özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olabilecek engelliler katılabilirler. [/SIZE]

Üst Alt