Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ölen babadan 400 lira aylık alan biri engelli maaşı alabilir mi?

mhmtdmrg

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
32 yaşında 2 çocuk annesi dul bir kadın arkadaşımız var..babası ölmüş babasından 400 lira maaş kalmış..başka hiç bir geliride yok..tek başına yaşıyor..bu arkadaşımızın yüzde 40 engeli var..engelli maaşına başvursa babasından aldığı aylık kesilir mi? Net bilgisi olan arkadaşlar beni bilgilendirirse çok sevinirm..iyi günler herkese

mhmtdmrg
babadan yetim maaşı aldıgı için sgklı büyük ihtimal 2022 baglanmaz
Soru 38: SGK'dan yetim aylığı alan engelli kişiler 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıklarından faydalanabilir mi?
SGK'dan aldıkları aylıkları 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylık tutarlarından düşük olanlar SGK'dan aradaki farkı talep edebilmektedir.
Soru 39: SGK'dan aldığı yetim aylığının 2022 aylığından az olduğunu gören kişi aradaki farkın kendisine ödenmesi için hangi kuruma başvuruda bulunmalıdır?
Aradaki farkın ödenmesi ile ilgili olarak kişi SGK'ya başvuruda bulunmalıdır. Konu hakkında Bakanlığımız ve Vakıflar tarafından her hangi bir işlem yapılmamaktadır.

yalnız bu arkadş sgk lı değil bağkurlu farkedermi bu durum?

mhmtdmrg
Soru 39: SGK'dan aldığı yetim aylığının 2022 aylığından az olduğunu gören kişi aradaki farkın kendisine ödenmesi için hangi kuruma başvuruda bulunmalıdır?
Aradaki farkın ödenmesi ile ilgili olarak kişi SGK'ya başvuruda bulunmalıdır. Konu hakkında Bakanlığımız ve Vakıflar tarafından her hangi bir işlem yapılmamaktadır.

400 tl alan aradakı fark için sgk ya başvursun %40 raporlu olup
2022 alan 510 civarı alıyor.arada en az 100 tl var ki ihtiyaç sahibi bir kişi için küçük mıktar değildir diye düşünüom.
sgk yetım maaşından vazgeçin 2022 geçin derse kabul etmeyıp aradakı farkın ödenmesını ısteyın.saglıktan faydalanma açısından yetım maaşı daha avantajlı.umarım aradakı farkı alabılırsınız.kaybedek bişi yok yarından tezi yok bi dilekçe ile başvuru yapın

mhmtdmrg

yetim aylığı ile 2022 aylığı aynı anda alınamaz. yetim aylığı alıyorsanız 2022 aylığı baglanmaz.

Yukarıda -mka dediği gibi aylık farkını almaya çalışın.
rapor oranınız % 40-69
bu durumda alabileceğiniz 2022 aylığı miktarı 509
yetim aylığı ise 400 TL

2022 sayılı kanun gereği yetim aylığı, rapor oranına göre alınabilecek 2022 aylığından düşükse, aradaki fark, SGK müdürlüğü tarafından yetim aylığına eklenir ve böylece yetim aylığı, 2022 aylığı miktarına yükseltilir.

bunun için yetim aylığı aldığınız sgk müdürlüğüne gidip, 2022 sayılı Kanun'un 2. maddesinin son fıkrası gereğince, yetim aylığınızın rapor oranına göre alabileceğniz 2022 engelli aylığı miktarına yükseltilmesini talep edin (aradaki farkın ödenmesini). kısacası Yetim aylığı aldığınız SGK müdürlüğü, 2022 sayılı kanunun 2. maddesinin son fıkrasının gereğini yerine getirsin.

Üst Alt