Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ölen babanın maaşı özürlü çocuğuna ne kadar zamanda bağlanır?

sistem10

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
1
Merhabalar...kardeşim %80 raporu olan şizofreni hastasıydı...babamı 2013 te ardındanda annnemi nisan 2018 de kaybettik. Kardeşim için haziran 2018 de başvuru yaptık bizi yeniden heyete bir üst kurula sevk ettiler...Bu arada babam devletten işçi emeklisiydi. şu anda kardeşime ben bakıyorum vasi oldum bu işlemlerin takibi için. sgk dan haber geldi cevabınız geldi diye gittim % 60 rapor gelmiş ve daha ankaraya kurula gönderileceğini söylediler.% 60 olmasının bir kötü tarafı varmı, nezaman maaş bağlanır yani daha tahmini nekadar sürer, alacağı maaş nekadar olur ve geriye dönük ne alabilir? bu sorularıma yanıt verebilecek birileri olursa sevinirim...çünki daha öncede bu yola benzer işlemlerden geçtik raporuda aldık hatta ama annemle kalıyor diye maaş bağlamamışlardı erkek kardeşime. şimdi durum ne olacak yardımcı olursanız sevirim.:(

2 ay içinde sonuçlanır
Âma esas kararı Ankara SGK genel merkez veriyor
Alo 170 den bilgi alabilirsiniz

Yani bu kadar uğraşının ardından olmama, reddedilme ihtimali varmı demek istediniz...:(

Hayır reddedilmez
Olur inşallah
Alo 170 bilgi veriyor

hemşo %60 yetim maaşı için en alt sınır.rapor almısınız onda sıkıntı yok.ne kadar sürede alırsınız o nu siz takıp edeceksınız bırazda size baglı.sizin belgelrı sgk yollayacakmıs benımkını ben yollamıstım işlem degısmıs ya da ben memur emeklınden faydalanıom sizinki işçi emeklısı imiş.ben belgelerı yolladım 2.ayın son günleriydi 7.ayda aldım maaşı 3 ay sürmüş oluyo ama 170 den süreklı sordum.ıyıkıde sormusum benım raporun aslı gıdıbır olanı yollamsıtım aslını istiolarmış belgelerı ıadelı taahhütlü yolamıstım 170 den ögrendım ama bıde onlardan resmı yazıyı bekledımrapor aslını ıstemelerını ve yıne 170 den devamlı sordum ne zaman ısteyecekler dıye orda belım belgelrı ve yapılan işlemler hakkında süreklı bilgi aldım sonra belgeyı ıstedıler yolladım tabı arada zaman kaybım oldu sizde zaman kaybı olup bu kdar sürecegını sanmam.başvuru tarıhınden itibaren maaş baglanana kadar geçen süredekı bırıkmıs maaşlarıda verdıler geriye dönük birikmişi alır mıktarı ise herkes aynı almaz.mıktarlar baba sağ iken alınan maaşlara göre değşio.kardeşiniz tek varis alacak başka kardeşi anne olmadıg için tek oldugu için düzenleme değişmedıyse %50sını alır maaşın.babanızın maaşı 3000 ise kardeşiniz 1500 tl alır babanızn maaşına göre alır kısaca.
not: başka bölümdekı mesajınıza yazdıgm gibi yetim maaşı 1219 tlden az bağlanırsa ; ağır engellı (tam bağımlı)rapor alabilirseniz kardeşiniz hem ebm hem yetım maaşını aynı anda alabılır.vasısı siz oldugnuz için bakıcı olarak kendınızı gösterrısınız ve o maaşı kardeşinize baktıgınız için size verirler o para engellının değil sizin olur bakımını sız üstlendıgnız için kimsede karışamaz.

bu arada bende sgk lıyım çalışıyorum... bana bakıcı maaşı bağlarlarmı yinede

sistem10
bakıcının engellı ıle aynı hanede süreklı kalması gerekıo ya da hftanın tüm günü günlük enaz 8 saati engellının yanında olursa heyette buna ıkna olursa bakıcı olunuyor.siz çalıştıgınız için bakıcı olmanız zor çünkü engellı ile biarada olamayacaksınız.

Teşekkür ederim

Merhabalar...ben 170 aradım ama hastanın kendisiyle görüşmek istiyoruz dediler ve bilgi vermediler...ben vasisiyim diye belirttiğim halde...daha farklaı ne yapmam lazım ankaraya kurula giden raporun durumunu öğrenmek için, yardımcı olabilirmisiniz

sistem10

normalde bilgi veriolar.bilgi vermeden evvel bazı soru soruolar kımlıgınızle ılgılı.size niçin yardım etmemişler merak ettım çünkü yetım maaşı ile ugrasırkene 170 in çok faydasını gördüm yardımcı oldular

Üst Alt