Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ölen Bağkur emeklisi babamdan Ölüm aylığı alırsam. 2022 özürlü maaşım kesilir mi?

-FARUK-

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
%80 özürlü olarak 2022 yasa ile özürlü aylığı almaktayım.
Bağkur emeklisi vefat eden babam dan ölüm aylığı talebinde bulundum.
604.00 tl. ölüm aylığı bağlandığını S.G.K. tarafından yazı ile bildirildi.
2022 özürlü aylığımı iptal ettirmem gerekirmi.?
Hangisini tercih etmeliyim.?

Tabiki bagkuru.
Anneniz hayattami?
Birtek sanami baglandi?

Annem de vefat etti.
Ölüm aylığı bana bağlandı.
Bağlanan maaşı daha almadım bankada hesabımda duruyor.
evli ablam var.
529.00 tl özürlü maaşı alacağım.(aylık)
604.00 tl ölüm aylığı bağlandı.
hangisine kara vereceğim tereddüt yaşıyorum.
Ablam düşük ihtimal eşinden boşanırsa ölüm aylığı düşer mi?
Teşekkürler

Neden az miktar baglandi maas.
baban vefat etmeden once en son aylik kac tl di?

Engelli maas aldigini bildilleri icin
miktar az olabilir.

faruk yalama emekli aylığını tercih et bence ve 2022 yi de iptal ettir. 2022 maaşı nedeniyle ileride geriye dönük alacak çıkabilir.

Baba 05.03.2014 tarihinde vefat etti.
Bağkur dan 1.100,00 TL. civarında maaş alıyordu.
Ben de bağlanan maaşı az olarak değerlendiriyorum.
maaşın bağlandığı 23.12.2016 tarihine kadar olan sürelerin zam güncellemeleri yapılmamış olabilirmi? İlginize teşekkür ederim.

Iptal ettirme o zaman
engelli maaşı aldıklarını bildikleri için Bağkur maaşı az olabilir Devlet buna göre ayarlamış olabilir.
öyle olmasa kendileri Keser engelli maaşıni
Endişelenme

ölüm aylığını 1 çocuk alıyorsa %50sini alır 2 çocuk alıyorsa %4o biri %40 diğeri alır ablan boşansa bile 2022den daha fazla alırsın vede 2022den düşük aldığın takdirde dilekçe verip 2022 sevyesine çekebilirsin

Umut,
Esine ne kadar kalir?
Ve engelli cocugu icin rapor orani % onemlimi?

tek eş alacaksa % 75 eş ve bir çocuk alacaksa eş %50 çocuk %25

rapor oranı %60 olmalı

Umut,
Tsk ederiim bilgin icin.

Rapor orani %94 engelli.
Yine aynimi %25 maasmi alir?
Eside sonradan vefat ederse %50 ye yukselirmi maas?

-FARUK- yetim aylığı baglandıysa tercih gibi bir seçeneğin yok. mart ödeme dönemi öncesi sistem üzerinden yapılacak sorgulamada sgk'dan bir gelir/aylık aldıgın tespit edilecek ve aldığın 2022 aylıgı ödeme dönemi öncesinde fesh edilecektir zaten.
ama sen ben 2022 aylıgına devam etmek istiyorum yetim aylıgımı iptal edeceğim dersen ve bunu mart başından önce yaparsan başka:)
ama yapma. yetim aylıgı her halükarda iyidir.
alacagın yetim aylığı ne kadar? eger aldığın yetim aylığı aylık olarak 604 Tl ise 2022 aylıgına yükseltme yapamazsın. ama aldıgın yetim aylığı 529,82 TL'den düşük ise yetim aylıgın bu seviyeye yükseltilir SGK tarafından bilgin olsun.
NOT: 529,82 TL % 80 rapor oranına göre aldıgın 1 aylık 2022 engelli aylığı miktarıdır.

yol gösterici bilgileriniz için teşekkürler. yetim aylığını tercih edeceğim.

ERDAL 71
Aynı anda 2 maaşı birden alamaz diye biliyorum ilerde faiziyle geri alırlar verdikleri parayı sosyal güvenceye giriyor çünkü bağkur dan

Bir yakinim var yüzde 80 raporu var çalışamaz ibarel.2022 maaş balanamadi sebeb ev deki kişi basina düşen para500 tl diye bu kişi ölen babasının maaşına girer mi birde ablası dul maaşı almakta yani babasının maaşına ortak olurmu birde annesi sağ ama babasi ölmeden bosanmişlar sgk raporu kabul eder mi yoksa tekrar ister mi rapor 2 yıllık vede erkek cocugu

cuxhaven bahsettiğiniz kişinin elindeki engelli sağlık kurulu olmaz. yetim aylığı için maluliyet cetveli esas alınıyor.
bahsettiğiniz kişi SGK'ya gitsin yetim aylıgına başvursun. sgk onu maluliyet tespiti için yetkili bir hastaneye sevk edecektir. SGK sağlık kurulu, o rapora bakıp malul olup olmadıgına karar verecektir.
eger malul oldugu yönünde karar verilirse yetim aylıgından yararlanabilir.
yetim aylıgı ile ilgili detaylı bilgilere sahip değilim. kafanıza takılan soru olursa alo 170'i arayarak bilgi edinebilirsiniz.

bkz: alo 170

Üst Alt