Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Olmayan gelir varmış gibi gösterilerek evde bakım aylığımızı kestiler!?

adem07

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bütün site üyelerine ve yöneticilerine selamlar.

2017 yılında engelli olan baldızım için kayınvalideme evde bakım aylığı bağlattırdık. 2018 yılı Ağustos ayında bağlı bulunduğumuz birim Antalya Manavgat'a taşındığı için bizden evrakları yeniden hazırlamamızı talep ettiler. Gerekli evrakları hazırladım ve teslim ettim. Ekim ayında ise evde bakım aylığı kesildi. Sebebini öğrenmek için Antalya merkeze gidip görüştüm. Oradaki yetkililer kesilme sebebinin 1300 TL'lik tarım geliri artışı olduğunu, bunun yanında da 9 aylık geri ödeme çıkartıldığını belirttiler. Ben böyle bir tarım gelirinin olmadığını ifade ettiğimde bağlı bulunduğunuz İlçe Tarım Müdürlüğüne gidip görüşün dediler.

İlçe Tarım Müdürlüğüne gittiğimde ekilip biçilmese dahi kayınpederimin üzerinde kayıtlı tarım arazilerine belirlenen rayiç bedel üzerinden gelir yazıldığını ve bu gelirin 597 TL olduğunu belgeyle gösterdiler ve bu belgeyi bana verdiler. Kayınpederimin maaşı, yılda iki defa verilen bayram ikramiyesi, baldızımın 2022 Engelli aylığı ve de 597 TL'lik tarım geliri toplamı 2018 yılındaki 967 TL'lik kişi başı geliri geçmiyor. Bunu Antalya merkeze beyan ettim. Bir süre sonra bana dönüş yaptılar ve benim dediğimin doğru olduğunu söylediler. Ancak kesilme işlemi Manavgat'taki memurun hatası olmasına rağmen oluşan mağduriyeti gidermek yönünde bir işlem yapmadılar.

Bu konuda özellikle @Kalem Hanımdan ve mevzuata hakim site yöneticilerinden bilgi talep ediyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Üst Alt