@
Poziyer annen yetim aylığı aldığı için 2022 aylığı baglanmaz.
annenin rapor oranı % 70 üstü (başka mesajından okudum, yanlışsa düzelt). bu durumda annenin aldığı yetim aylığı, rapor oranına göre alabileceği 2022 aylığının 1 aylık miktarından düşükse aldığı yetim aylığı alabileceği 2022 aylığı seviyesine yükseltilir.
annenin yetim aylığı aldığı SGK müdürlüğüne gidip aylık yükseltme talebinde bulunduğun takdirde aylık yükseltme işlemi yapılacaktır. 2022 sayılı kanun'un 2. maddesinin 6. fıkrasına göre yetim aylığının 2022 aylığı seviyesine yükseltilmesini talep edeceksin.
2022 sayılı kanun'un 2. maddesinin 6. fıkrası şöyle der:
"Birinci fıkra hükümlerine göre aylık almaya hak kazanacak şekilde engelli olduğunu belgeleyen ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yetim olarak aylık veya gelir almakta olan çocuklardan bu kurumlardan aldıkları aylık veya gelir toplamı tutarları, bu madde gereğince durumlarına göre ödenebilecek tutardan daha az olanlara; aradaki fark ilgili sosyal güvenlik kurumu tarafından (birden fazla sosyal güvenlik kurumundan aylık veya gelir alanlar için yalnızca tercih edecekleri bir sosyal güvenlik kurumu tarafından) ödenir ve bu şekilde ödenen tutarlar Hazineden tahsil edilir."
annenin 2017 yılında aldığı yetim aylığı miktarı 470 TL
annenin % 70 ve üstü engelli sağlık kurulu raporu ile alabileceği 1 aylık 2022 aylığı miktarı 566,49 TL
2017 yılında başvurmuş olsaydınız annenin yetim aylığı 566,49 TL'ye yükseltilecekti. yani her ay 566,49 TL alacaktı. ama başvurmamışsınız tabi. bu miktarlar değişecek. 2017 miktarlarını fikrin olsun diye yazdım.
annenin yetim aylığı 1 Ocak 2017 itibariyle artacaktır. aynı şekilde 2022 aylık miktarları da artacak.
siz hemen gidip bagkura başvurunuzu yapın.