Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ölüm nedeni ile engelli maaşı kesildi. Vasisi ne yapmalı?

Saadet34

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Annemin vasisiydim 24.10.2021 tarihinde vefat etti aklımı kurcalayan bir durum var vasisi olduğum için geri kalan (yaşadığı gün) kadar olan ücret neden verilmez ben anneme bakıyordum hiç bir işini yapamazdı 71 yaşında %97 engelliydi. Lütfen cevap veriniz. @Kalem @OturanBoğa

Saadet34
2022 de ödemeler peşin yapılıyor siz 10 aydan 24 günlük almanız gerekirken tam maaş almışınız ve size 11.ayda ödeme yapmamışlar bu gayet normal.kısaca 24 gün sonrası olan 6 7 günlükte fazla alıksınız.yarın bırgün onu isterlerse şaşırmayın

eger siz 2022 değilde ebm alıo olsaydınız.ödeme 1 ay geriden geldiği için 24.10.2021 den için 11.ayda yani kasımda son kez ebmyı alırdınız .sonuç olarak 12. ay ve sonrası için ne 2022 nede ebn için alacagınız yok.2022 için 6 7 gün fazla bile alıksınız

.mka 2020 şubatta 4. süreli rapor %97 olarak verildi ebm kararı yok kismi bağımlı verdiler hep oysa hiç bir işini yapamayacak durumda idi. Vasisiydim daha ne olsun ancak gelin görün ki vicdansız doktorlara denk geldik. 5 yıl engelli aylığı verildi ancak son zamanlarda annem sağlık sorunu yaşadı benim sıkıntım bakım parası verilmemesi idi durumum iyi değildi annemi daha iyi şartlarda hastanelerde kontrollerini yapabilirdim gelin görün ki bana çok görüldü dile kolay 4 rapor tam bağımlı verilmedi oysa tam bağımlı durumda idi. Ve vefat etti 24.10.2021 tarihinde 05.11.2021 tarihinde engelli maaşını alacaktım yaşamış olsaydı. Bana biri şöyle dedi vasisi olduğun için yaşadığı 24 günün ücretini ödemek zorundalar. Ben sırf sydvakfına inat bir kuruş yedirmek istemiyorum çünkü durumumu iyi bildikleri halde en efak yardımları olmadı tam tersine hep uzak durdular. Annem artık yok ama hakkımı da yedirmek istemiyorum çok süründürdü bu sistem annemide benide. Alacağım var ama devlet kağıt üzerinde ki yazıları görüyor vatandaşın durumunu görmüyor. %79 &97 rapor veren sözde doktorların cezasını kim verecek adalet var mı ki? karar veriliyor sonra bu karar olması gerektiğinden farklı ise tekrar başka hastanelerde sürünmeye sebep sözde doktorların cezasını kim verecek yaptırımı kim yapacak HİÇ KİMSE. Bütün engelli kardeşlerim keşke birlik olsa ah keşke ama nerede böyle birşey. SYDV yerine muhtarlığa bağlı bir birim yapılsa inanınki kimse sıkıntı yaşamaz. Sydv memurlarının tavırları hele ki mağdur ailelere karşı çok kötü GÜNGÖREN sydv keza böyle bir yer ALLAH kimseyi bunlara muhtaç etmesin.

Saadet34

sdyv yerıne muhtarlıga verılmesı uygun olmaz.işin içinde oy kaygısı var helekı aü 4250 tl olmuşken muhtarlar olumsuz yaklasmaz herkese he der.2022cilerin ebmcilerden daha katı oldugu bir gerçek
size 24 günü parasını verecekler dıen hatalı dıo.ebm olsa dogru ama 2022 oldugu için yanlış ebmde önce bakım sonra maaş yanı 10.aydayaptıgın bakımın parasını 11.ayda alırsın .11.ayda aldıgn para 10.aydakı bakımın parası
2022 de durum farklı.2022 de ödeme peşin edılıo.10. ayda aldıgınız para 10. ayın parası oluyo ALLAH rahmet etsin anneniz 10.ayın sonlarında vefat ettıgı için 11. aydan alacagınız olmuo dedğim gibi siz 1 haftalıkta fazla para almış oluonuz.sonradan o 1 haftanın parasını istemezlerse iyi

Üst Alt