Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ölümden kaçış

exelans

Üye
Konular
76
Reaksiyonlar
0
Hayvanlarla konuşabilen ve rüzgara, maddeye hakim olabilme yeteneği ile donanmış Peygamber, Hazret-i Süleyman, bir gün Kudüs'te, çadırında arkadaşları ile oturup sohbet ederken, içeriye bir adam girer. O mecliste oturan bir kişiye dikkat ve hayretle bakarak çıkıp gider.
Şaşıran adam, Hazret-i Süleyman'a sorar:
- Bu adam kimdi?
Peygamber cevap verir:
- Azrail'di.
Bu cevabı alan adam müthiş bir paniğe kapılır ve Hazret-i Süleyman'a yalvarır:

- Ya Süleyman, Azrail bana çok tuhaf baktı. Ne olur beni buradan kaçır. Uzaklara gönder.

Arkadaşının ricasını kırmaz gül yüzlü Peygamber. Rüzgar emrindedir ya bindirir rüzgara ve gönderir Hindistan'a. Adam ertesi gün Hindistan'da birden karşısında, bir gece evvelinden gördüğü ve artık tanıdığı Azrail'e rastlar. Başına geleceği anlar ve konuşur:
- Anladım, benim canımı almaya geldin. Yalnız bir sorum var, ona cevap ver öyle al canımı, der. Dün beni Süleyman'ın çadırında görünce neden yüzüme hayretle baktın? Azrail cevap verir:
- Ben dün senin canını, ertesi gün Hindistan'da almak emir almıştım. Seni Kudüs'te Süleyman'ın çadırında oturur görünce, 'Bu adam bir günde Hindistan'a nasıl gidecek?' diye hayret ettim der.
Kıssadan hisse, size tayin edilen vakitten kurtulup daha fazla yaşamanız mümkün değildir.
Ecelden kaçılmaz. Ve ecel, bir gün mutlaka başımıza geleceğine göre ha bugün ha yarın, ne fark eder?

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]Bu kıssayı ilk okuduğumda çok hoşuma gitmişti. :) [/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]Tekrar hatırlamak bile güzel. Paylaşım için teşekkürler Gökhan bey...[/SIZE][/FONT]​

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]
a810db78d4f344ac9d84efc.gif
[/SIZE][/FONT]​

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz, nasıl ölürseniz öyle haşrolunursunuz (Hadis-Şerif) [/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz...![/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2] Yıllarca insanlara "iman bir vicdan işidir" diyerek imanı vicdanlara hapsedenler, bugün "Elhamdülillah müslümanım" diyenlere bile İslamî yaşantıyı askıya aldırdılar Adeta inandığı gibi yaşamayan bir ülke haline getirdiler Tabii bu anlayıştan "Ölüm" gerçeği de nasibini alarak unutulanlar arasına girdi [/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]Ölüm hakkındaki: [/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]"Lezzetleri yenen ölümü çokca anın" [/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]"Siz insanoğlunun ölüm hakkında bildiklerinizi hayvanlar bilseydi onların vücutlarında et bulup yiyemezdiniz" [/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]"Mü'minin armağanı ölümdür" [/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]"Ölümü çokca anınız Zira o günahları eritir ve dünyadan yüz çevirtir" [/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]"Ölüm öğütten ibarettir" gibi hadisler hiç anılmaz, hatırlanmaz, anlamları üzerinde tefekkür edilmez oldu.[/SIZE][/FONT]​

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]Ölümün dehşeti ve ölüm gerçeğini anlamak istemeyenlere, [/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]anlaşılmasını istemeyenlere şair aşık Seyrani bakın ne güzel söylemiş: [/SIZE][/FONT]​

[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Can ipini ten yönünden Soran kirmen olur bir gün [/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Sulu yalçınlar önünden Açılan güller solar bir gün [/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Gül dalında diken yarar Diken güle vermez zarar [/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Turâb saçın baştan tarar Saçakların yolar bir gün [/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Dünya olur bir gün harab Ne bülbül kalır ne gurab [/FONT][/SIZE]​

[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Rızka sebep olan turab Gözlerine dolar bir gün [/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Acı tatlı yenmez olur Yalan gerçek denmez olur [/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Taş çarh ile dönmez olur Hep kesilir sular bir gün [/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Çal Seyrâni durma sazı Hakk'a sen eyle niyazı [/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Sana secdesiz namazı Kısmet olan kılar bir gün[/FONT][/SIZE]​

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]Ölüm, kaçınılmaz sondur. Ölümün bizim için, Mevlana hazretlerinin benzetme yaptığı gibi bir "Şeb-i Aruz" , yada sonsuz bir "elem, hüsran ve pişmanlık" olması bizim elimizde.[/SIZE][/FONT]​

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]ALLAH(cc) Cümlemize hayırlı bir hayat, dolayısıyla hayırlı bir "ölüm" nasip etsin inşallah...[/SIZE][/FONT]​

Üst Alt