Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ölümlü ve yaralı trafik kazasında 7 yaşındaki çocuğa tazminat ne şekilde verirler?

KaRe

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar

aynı trafik kazasında ve aynı araç içerisinde aynı aileden 4 ölü ve 3 yaralı olan trafik kazasında nekadar tazminat verirler birde vefat edenlerden birisinin 7 yaşında tek bir kızı var hı tabi hayatta kalan vefat edenin babası 2 kız kardeşi ve birde erkek kareşi var şimdi ölen kişi annesi tarafından tazminatt alırmı alırsa takriben üç aşşağı beş yukarı nekadar alır

ve birde son olarak bu vefat edenin 7 yaşındaki kızına evlet tazminat verirse iişlemler nasıl yürür yani belki ben çok net şeffaf bir şekilde soruu soramadım ama umuyorum ki bu tür konuya hakim arkadaşlar sormak istediğimi anlayım nett cevaplar verirler çünki bu bilgilere çok ihtiyacım var ortada 7 yaşında sabi bir kız çocuğunun hakkı söz konusu bizler de yani dedesi babası amcası olarak bu çocuğun hakkını sonuna dek aramayı ve hakkını kimseye yedirmemeyi canı gönülen istiyoruz.

KaRe

evet biraz karışık anlatmışsınız, ama anladığım kadarıyla büyük bir kaza, bu nedenle mutlaka ve mutlaka bir avukatla hareket ediniz ve dava açınız, 4 ölünün desteğinden yoksun olanlar tesbit edilecek ve destekten yoksun kalma tazminatı alacaklar, 3 yaralı kaza nedeniyle vücutlarında meydana gelen maluliyetleri tesbit edilecek ve tazminatları ödenecek.
hakkınızı tam olarak almak istiyorsanız kaza tesbit tutanagıyla birlikte çevrenizde bu konulara hakim olan bir avukatla hareket edin

Vefat edenler nedeniyle vefat edenin desteğinden yoksun kalanlar, yaralananlar ise maluliyet varsa kendi adlarına tazminat talep etme imkanları vardır. Ancak yaralananlar ya da destekten yoksun kalan kişiler arasında sürücü ya da işleten sıfatına sahip kimseler varsa o kişiler kendi aracının trafik sigortasından tazminat talep hakkı olmayacaktır. Ancak birden fazla aracın karıştığı trafik kazası varsa ve kusur karşı araçlardaysa karşı aracın trafik sigortası işleten ve sürücüsünden tazminat talep etme imkanı olacaktır.

Yukarıda varsayımlar üzerine olayı irdeledim daha detaylı bilgi vermem için kaza tespit tutanağı kazaya karışan araç/araçların ruhsat fotokopileri gerekli. İletişime geçerseniz size yardımcı olabilirim talep etmeniz halinde adınıza davaları da açıp takip edebilirim.

7 yaşındaki çocuğun destek hesabı şu şekilde yapılır.

Kız çocukları 22 yaşına gelince çalışmaya başlayacağı varsayılarak asgari ücret üzerinden hesaplama yapılarak anne ve babaya destek tazminatı ayrılır. Ancak ilerki yaşlarda evleneceği ve çocuğu olacağı ihtimali de göz önüne alınarak anne ve babanın destek pay oranları düşürülür. Ayrıca 22 yaşına gelene kadar anne ve babanın yapacağı yetiştirme giderleri ve bilirkişinin takdirine göre eğitim giderleri tazminattan tenkis edilir.

cevaplar için tşk ederim MEF hasar ancak tam olarak anlayamadım yani şimdi 7 yaşındaki kız yiğenim annesinden dolayı tazminat alırmı almazmı birde kaza öncesi abimle vefat eden yengem boşanmışlardı velayetide mahkeme abime verdi çocuğun

Kusura bakmayın ben yanlış anlamışım. Destek talep eden yeğeniniz ise bu durumda yeğeniniz 22 yaşına gelene kadar annesinin desteğini alacağı varsayılarak hesap yapılacaktır. Annesi çalışmıyorsa asgari ücret üzerinden hesap yapılır.

Sayin kare dilerseniz anlatmak istediginiz konuyu bizleri arayarak net bir bilgi alabilirsiniz.ve dikkat etmeniz gereken konular ise her ne olursa olsun verilecek vekaletlerde para cekme yetkisi vermeyin.hizmet bedeli olarak alinan rakamlara dikkat edin %... oraninda degisken rakamlar vardir .yetki verdiginiz sirketleri arastirin kadrosunda bulunan uzmanlari sorun avukati, trafik bilirkisisi, aktueri olan bir sirket olsun referans verebilsin eger bu konulara dikkat ederseniz emin olun dosyanizda hicbir sorun yasamazsiniz bilgi alabileceginiz irtibat numaralari web sitesinden ulasabilirsiniz

sayın hasardestek bu vekalette para çekme yetkisi dediğiniz ahzu kabza ibaresi mi?
ben bu ibareyi çıkarttım vekalette ama avukatımın dediği bu ibareyi eklemesemde parayı kendisi çekecekmiş sürekli ica işlemlerinde benim gitme imkanım olmadığı için.
yani bu ahzu kabza ibaresinin geçerliliği değişmiş

Sayin enes bey bahsetmis oldugumuz ahzu kabza yetkisidir.avukatinizin soledigi gibi avukatlara verilen vekaletlerde ahzu kabza yetkisi kaldirilmis olsa dahi avukatin gerek gordugu hallerde bu yetkiyi kullanabilme haklari vardir.

peki sizin bahsettiğiniz para çekme yetkisi nasıl oluyor?

Sayin enes bey ayni konudan bahsediyoruz.ahzu kabza yetkisi , biz sirket olarak ahzu kabza yetkisini vekaletlerimizde kullanmiyoruz.

doğrumu anlamışım; verdiğim vekalette ahzu kabza ibaresi olmasada, bi avukat bu ibarenin yetkisi varmış gibi kullanabilir ama siz şirket olarak bu yetkiyi kullanmıyorsunuz?

eğer bu yetkiyi kullansa yani para çekme yetkisini bi sorun olur mu?
teşekkürler

Sayin enes bey sorun olur mu konusunda bir yorum yapmamiz dogru olmaz.ama evet biz bu yetkiyi kullanmiyoruz.evet bir avukat bu yetkiyi vekaletten cikartmis olse bile gerek gorudugu konu dahilinde bu yetkiyi kullanabilir.

Üst Alt