Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Olumsuz tutum ve davranışlarla karşılaştım. Doktorum zihinsel sorunların var dedi!?

erola

Üye
Konular
44
Reaksiyonlar
62
Bundan 2.5 sene önce 3 arkadaş buluştuk ve 5 saatten fazla vakit geçirdik. Maalesef 4.5 saati 2 arkadaş arasında geçti. Konuşma seslerini bile ben yokmuşum gibi birbirlerini duyacak şekildeydi. Son yarım saat benimde ortamda olduğumu fark edip benim hakkımda olumsuz yorumlar yaptı bir arkadaş. Sonra eve geldim psikolojim bozuldu 2 veya daha fazla saat ağlama krizi oldu.

Ertesi gün devlet doktoruna gittim ve doktora yukarıdaki olayı anlattım ne dese beğenirsiniz senin zihinsel sorunlar var ondan başına bu olay gelmiş dedi. Ne onları ayıpladı ne sana yanlış yapmışlar dedi sana müstahak der gibi bir cevap verdi. Siz ne düşünüyorsunuz ? bu konu hakkında saygılar

Sizce gerçeklik algısı ile hayal gücü arasında ki ortak farklar neler

Onları ayıplasa ne olacak? Doktordan kendinle ilgili olmayan durumlara çözüm bulmasını bekleme.
Hem bu gibi durumları zihinsel sorunu olmayanlar da yaşıyor.

@Mustafa788, yaşanmış bir olayı anlattım psikoz hastasıyım şuan akli melekelerim yerinde kısa bir süre 25 gün boyunca ses duydum ama seslerin gerçek olmadığın farkındaydım benim sorumla sizin sorunuz arasında böyle bir şey kurabildim anca

Hassas yapılı insanlarız belki de o yüzden hastalanıyoruz zaten kimisi dayak yer sallamaz kimisi bir laf yüzünden senin gibi ağlama krizine girer doktor senin rahatsızlığından dolayı bu durumu kafanda büyüttüğünü düşünmüş olabilir

@BayKukla, moral olarak kötü durumdaydım doktor bey söylemiş olduğu sözler ve hareketleriyle daha da moralimi bozdu. Daha yapıcı olmasını beklemek hakkım doktor beyin niyetini bilemem ama daha sorumlu davranması gerekirdi. Daha öncede aynı doktor bey ekpss ye çalışmamam gerektiğini özelde iş kovalamam gerektiği söylüyordu ben ise özelde yapamayacağımı belirtmeme rağmen aynı şeyleri kaba şekilde söyledi ne oldu ? 1 sene sonra memur oldum. Şimdi mecbur aynı doktor beye gidiyorum gitmek zorunda olduğum için TRSM doktoru kendisi iyi davranıyor ama bunlar aklımdan çıkmıyor.

@erola,
Bazıları doktorların bu tutumunu "seni gazlamak için" diyerek aklayabiliyor. Öyle midir bilemem. Geri tepse bu tutumları, sonra da hastayı suçlarlar. Acayip bir şey.

Bence sizin doktor tam bir davarmış, afedersin.siz hassas bir kalbe sahip olduğunuz için de uzulmussunuz.

Elbette o arkadaşların saygısız ve düşüncesizmiş
Elbette doktorun söyledikleri sorununa sorun katmışsa doktorluk hakkını verememiştir.

4.5 saat böyle bir ortama katlanmak normal değil. Ağlama krizine sokacak bir konuşmaya orada içinden geçen cevabı makul dille vermemiş olmanız da normal değil.

Siz o arkadaşları da doktoru da boşverin bence. Siz önce kendinizi gözden geçirin. Size tavsiyem rahatsız olduğunuz her şeyden kaçının ve zamanında vermeniz gereken cevabı vermekten çekinmeyin.

Gerekirse yapa yalnız kalın ama yine de kişiliğinizden ödün vermeyin derim. İnsan kendine olan saygısını kaybetmemeli. Düşüncesiz, gaddar, anormal kişileri normal kabul edip, üstüne bir de onları kaybetmemek için bunca şeye katlanmak çok yanlış bence.

iyi biri olmayı bırakın, iyi olan ezilir. Mutlu biri olmaya bakın. Gerisini önemsemeyin.

Devlet doktoru derken?
Psikiyatrist mi?

Şimdi herkes bir şeyler söylemiş hepsini okumadım.

Sizi gören hekim psikiyatrist ise,önce şunu belirtelim.. psikoloji okumak ve psikiyatrist olmak öyle kolay olunmuyor, ömrü gidiyor insanın.

Direkt bu şekilde söylemesi tabii ki yanlış, fakat mutlaka bir şeyler görmüştür durduk yere hastalık uydurmazlar bundan emin olun.

2,5 sene önceki olayı hala unutamamanız, iki saatten fazla ağlama kriziniz zaten normal değil.

@erola,

@OğuzHan112, arkadaş 2,5 sene önceyi unutamamış ben bundan 15 sene önce husumet yaşadığım ve tartıştığım kişiyi unutamıyorum yok keşke şöyle deseydim yok keşke böyle deseydim gibi sürekli aklıma geliyor sinirlerim bozuluyor hastalıktan mıdır bu?

@sokr@t, Benimde 17 sene önceki lisede yaşadıklarım hafızamda hep tartışma yaşıyorum kafamda keşke şöyle cevap verseydim karşılık verseydim gibi düşünceler

@erola, benimde iki üç kişi aklımdan çıkmıyor hep bana söyledikleri aklıma geliyor ve benim verdiğim cevaplar bende sürekli şöyle deseydim böyle deseydim bilmem ne yapsaydım hastalık mı sebep bu durumumuza doktorla hiç konuştun mu bunu ne diyor doktor

@çılgın bipolar, hastalık sebep diyorsunda bipolarda takıntı olmaz diyorlar obsesif te takıntı olur diyorlar yoksa obsesif miyiz ?

Her sağlıklı insan buna benzer şeyleri doğası gereği sorgular,zaman zaman aklına geldikçe.. şöyle olsaydı böyle olsaydı gibi kendini,yaşadığı olayı durumu her ne ise sorgulayabilir,bu durum gayet normal.

Fakat yaşadığı şey her ne ise, sürekli zihnini bununla meşgul etmek, buna engel olamamak biraz hastalık boyutuna giriyor.

@sokr@t,

@sokr@t, 30 dakikası 3500 TL ye olan bir prof. doktora gidiyorum şikayetimi söyledim ama ayrıntılı bir şey dememişti bir daha gittiğimde soracağım 2-3 kişi var kafama taktığım beni ezen kötü davranan başkalarıda var soracağım

@erola, sor tabii gitmişken buraya da yaz .

@OğuzHan112, aynen zihnim sürekli bunlarla meşgul engel olamıyorum mevzularda basit ipe sapa gelmez mevzular bunu da bildiğim halde sabahtan akşama kadar sürekli aklıma geliyorlar çok rahatsız edici bir durum nasıl bir hastalıksa başka bir şey düşünemez hale geldim

sırf bu yüzden ölmeyi bile istiyorum
Sizinki tamamen hastalık boyutunda.. bilmiyorum herhangi bir psikiyatri tanı var mı,okb de görülebiliyor bu durum,diğer psikotik gurpta olan psikiyatrik bozukluklarda da görülebilir.

İsterseniz bir doktora gidip bu durumu anlatın..

@OğuzHan112, çok sağol yıllarca gittim ve anlattım bu takıntılarımı okb + depresif bozukluk dendi neden olduysa artık 2014 te manik atak geçirdim bipolar dendi

Üst Alt