Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaşlar hemen devam eder demeyin ben çok iyi hatırlıyorum 2010 yılı emekliler derneğinde çalışırken adam iş kazasından emekli olmuş yani iş görememzlik aylığı alıyor eşimede kaslır diye hiç isteğe bağlı ödeme yapmamış adam vefat etti eşine dul aylığı bağlamıyor sgk nedendir diye uğraştık 500 küsür primi varken kaza geçiyor ve iş göremezlik aylığı bağlanıyor sgk prim günü şu kadar olmadan aylık bağlayamayız dedi sonra askerlik borçlanması yapıldı sanırım 800 güne tamamlatıldı tam olarak hatırlamıyorum bşiraz da kazanın etkisi kaldı beynimde ondan sonra maaş bağlama işlemi yapıldı
Gönderilen Mesaj:
_____
yaw öldükten sonra ne yapacaksın alırmı almazmı alsa nolacak almasa ölenin damına kar yağacak.
epostama böyle bir cevap geldi ama linki tıklayınca böyle bir yazı göremiyorum her neyse bunu yazan arkadaşa şunu sorarım eğer hayatında önemsediğin eşin çocuğun varsa ölmeden bunları düşünmek gerekir bu bir sorumluluk esasıdır buda bazı kişilerde olmaz soruyu soran arkadaşım e devletten birincisi prim günlerine bak bana yaz özelden ikincisi maluliyetin neydi iş kazasında onuda yaz bana ben sana elimden gelenin i fazlasıyla yardım etmek isterim saygılarımla
_____
maluliyetten kasıt nedir. bügün bir çok kişi 3600 den yaşlılık emekliliğine bile malulen emekli oldum diyor. Emekliliğiniz; Yaşlılık emekliliği veya 1800 günden maluliyet emekliliği ise bağlanır.. Bağlanmayan sadece 2022 maaşı ve %50 altında iş kazasından kaynaklanan sürekli iş görmezlik maaşlarının ölünce son bulduğunu biliyorum. yinede siz durumunuzu sgk sorun en net bilgiyi ordan alırsınız.
iş kazası meslek hastalığı geçirmiş kişi sürekli iş görememzlik aylığı alır bunların tahsis de 8 rakamla başlar eşine ve cocuklarına tabiki hak eden cocuklarına bu aylığın bağlanması için prim günün fazla olması gerekiyor 800 günün altında olanlarda ancak askerlik borçlanması yapıpı ailesi öderse bağlanıyor bunu yaşadım biliyorum bazı arkadaşlar vergi muafiyetin den yani erken yaşlanmadan olan maluliyeti malulen emekli oldum diye yazıyor buda 40 ile 50 arası 50-60 arası 60-70 arası diye prim günleri ve hizmet yıllarına göre emekliliği değişiyor ve bu normal emeklilik olup tahsisi 2 ile başlar bu kişi daha sonrada yine destek primine tabi olarak çalışabilir 8 li dosyada dan emekli olan iş göremezlikten emekli olan kişi için örneğin 1200 gün ssk var iş göremezlikten emekli olmuş ve maluliyet oranına göre maaş bağlanmıştır bu kişi yine çalışıp yada belli bir süre isteğe bağlı ödeywerek son 3,5 yılı yine ssk lı olarak çalışıp emekli yaş ve primine göre ikinci emeklilik yaştan emekli olabilir ama bu kişinin 40 ve üstünde engeli varsa yine bir ssk lı işte vergi muafitine başvurup prim ve yıl şartı dolduruncada 2 tahsis yaşlılık aylığına bağlanır tahsis nosu 1 olanlar yine iş kazası olup çalışamazlar başka bir işte çalıştıkalrında emekli aylıkları kesilir 1800 günden malulen sgortalı olacak olanların işe girişten sonra bir engel durumunun oluşması ve oranın 70 ve üstünde olması gerekiyor bu durumda malulen emekli olabilirler tahsisleri dediğim gibi 1 lidir ve başka işte çalışmazlar genelde bu sınıda böbrek hastalığı olanlar kanser hastalarına ancak sgk emekli ediyor bu aşamalrın hepsinle ilgili yaşadığım tecrübeler ve emekli derneğinde çalıştığım için şimdi çalışmıyorum yine sgk gidip ücret almadan haftanın bir kaç günü öğleye kadar emekli servsinde çalışırdım ozamanlar sağlık karnesi vardı sağlık karnesi işlemlerini yapardım bunlarıda burdan biliyorum iş görememzlikten emekli olan arkadaşlar emekli oldum diyerek kendilerini bırakmasınlar diyelimki %25 maluliyet ile iş gmöermemezlik aylığı alıyordur primi atıyorum 2500 gündür diyelim başka bir işte çalışmaya devam ederek ikinci bir emekliliği hak ederler aklıma gelmişken şunuda diyeyim iş göremezlikten emekli olanlar ve yaşlılığı aylığı alırken ikisi bir emekli olanlar ailesine 8 dosyada dul ve yetim aylığı bağlanmaz ancak ve ancak prim günleri fazla ise işlem normal dul ve yetim aylığı işlemi görür 8 dosyada emekli olan bir kişi %30 maluliyetle maaş alırken vefat etti prim günü 2600 gündü diyelim dul ve yetim aylığı bağlanır sgk 800 gün prim ve 5 yıl prim şasrttına bakarak gerede kalan eşe dul aylığı bağlar buda tahsisi 3 lü olur ama bir çok kişi yalnış bilir öyle kişiler gördümki vefat etmiş geride eşine maaş bağlanamyan askerlik borçlanmasını yapıyorsun 2 gün eksik kalıyor o 2 günden dolayı dul aylığı bağlanmıyor aslında ssk lı çalıştığımız o 2 günün bile çok önemi var