Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omirilik Felçliyim, idrar yollarinda taş var. Deneyimi olanlardan görüş bekliyorum?

d_iskender

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
T12 seviyesinde omirlilik felçliyim. İdrar yollarimda taş olduğunu öğrendim. Doktor kirdirmam gerektiğini söyledi. Acaba kirdirirsam Tak yoluyla taşi atabilir miyim?
Deneyimleri olanlarin görüşlerini bekliyorum....

kardeş ilk önce bol su içerek idrar torbasının temizlenmesini sağla benim başıma geçti bazen iltihaplanmalar taş olarak gözükebilyor. kırdırdıktan sonra dişarı atılması fazla sorun olmaz

geçmiş olsun ben geçen ay kırdırdım gayet basit
kırma işleminde zaten mesaneyi tanzikle yıkıyorlar kamerayla bakıp kalıp kalmadığını kontrol ediyorlar hiç bekleme suyla felan atar hikaye mesanede taş olduğu için üremesi daha kolay oluyor sen düştükçe bitti diyorsun ama maalsef
yani 2-3 tane düşüyor 15-20 tane üreme oluyor bir an önce kırdırmaya bak allah şifa versin

bu gibi olaylara hikaye denmez . herşeyin bir riski vardır banada 18 tane taş var deiler

Eğer yoğun bir oluşumsa, açık operasyon tercih edilmeli diye söylerler çoğu zaman...

TAK ile atılır mı, atılır her halde... En olmadı, arada sırada normalden bir boy büyük katater ile TAK yaparsın.

Not: 14 kullanırken 16 numara katater bi anda girmeyebilir mesela... Böylesi durumlarda, önce 14 numara ile TAK yapmak, sonra onu çıkartır çıkartmaz 16 numarayı itmek, ve 16 numaranın 2-3 saat takılı kalmasını sağlamak, bu arada bol bol da su içerek idrar boşaltmak faydalı olabilir.

Mesanedeki taş sorunu ile geçen yıl bende sorun yaşamıştım. Doktorum lazer yolu aile mesanede bulunan taşları aldı. Açık ameliyat mı, lazer mi dediğimde diğer doktırumda lazer demişti. Açık ameliyat sonrası tak yaptığımız için kaçaklarımız olabileceği söz konusu dediler..Ve lazer yöntemi ile olduğum ameliyat çok başarılı geçti. Hatta narkoz bile almadım. Alt bölgeyi hissetmediğim için. Doktor lazer ile çekti bende ekrandan izledim:) Sohbet, izleme vs çok hoştu:) Şu an hiçbir sorunum yok. Korkulacak bir konu değildir. Lazer yöntemi ile taşlarınızı aldırınız. Ne kadar kırılsada katatere arada geliyor, kökten kurtulun bence. Geçmiş olsun.

91 yılında o.f oldum hastanede yatarken mesanemde 2 adet 1x1 ebadında taş oluşmuştu ve laproskopik yontemle alındı çokta kolay bir operasyon olmuştu 92 yılında, şimdi çok daha ii yontemler oldugunu düşünüyoru. (Bana genel anestezi verilmişti)

ben de geçenlerde mesanemdeki taşi kapalı ameliyat şeklinde aldırdım.fazla bir sorun olmuyor,sadece ameliyattan sonra bir hafta kadar daimi sondada kaldım.o ara bol bol su içtim.
sıkıntılı bir operasyon değil

Üst Alt