Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS de mezun olunan branşa göre mi alım olacak?

mrdmrd

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar Ömss alımında lisanstan mühendis öğretmen gibi branşa göre alım olacak yoksa sadece lisans olarak mı alım olcak?Tabi aynı soru önlisans içinde geçerli.O zaman puanların yüksek ya da düşük olması biraz anlamını kaybeder diye düşünüyorum...

mrdmrd; bu sınavın öncesi olmadığı için bu sorunun cvpını vermek zor..bekleyip görücez..

Öyle bir şey olursa ben hiç bir şeye atanamam :D Müzik bölümü mezunuyum ama artık sağırım..Bence bölümünden isteyen yerler de olur sadece lise yada lisans vs. mezunu isteyip bilgisayar sertifikası falan isteyen de olur yada en az ilköğretim mezunu isteyebilir ama sadece bölümden yapmaya hakkı yok kanımca

bence kpss gibi kadrolar açıklanır, herkes meziyetlerine göre kendince tercih yapar
mesela, ben gıda teknikeriyim, gıda teknikeri alımı olursa tercih ederim olmazsa da diğer sahip olduğum sertifikaları da göz önünde bulundurarak tercihlerimi yaparım
büyük ihtimal bu şekilde alım olur diye düşünüyorum
yoksa sadece lisans mezunu denirse yanlış olmaz mı? işletme mezunuyla öğretmeni ya da mühendisi aynı kategoride değerlendirmiş gibi olur bu da yanlış sonuçta herkesin alanı farklı...

sanırım özür gurubuna görede alım olacak
zihinsel, işitme, genel özürlü diye

bencede özür grubuna göre memur alım olacak diye biliyorum öyle açıklamışlardı.

:) Yani tabi ki özür grubuna göre + meslek + sertifikalar + mezun olduğunuz okul vs.vs. olur aynen KPSS gibi kılavuz bi açıklansın bakalım sabredin azıcık :p

Bakalım nasıl bir uygulama yapacaklar. Mantıklısı şöyle olabilir: Mesela inşaat mühendisliği için 20 kadro varsa bu bölüm mezunu sıralamada en yüksekte olan 20 kişi alınabilir. Ama tabii biz ne desek boş, ne yapacaklarını göreceğiz.

Bence mesleğe göre atanma yapılacak.Çünkü günümüzde artık meslek bölümü ağırlıklı tabiki bu kendi düşüncem.
Örnek: imam hatip mezunları imam hatiplere atanır.Sağlıkçılar sağlık bölümüne.bilişimciler bilişim bölümüne.Mühendisler kendi bölümüne vs vs.

Onlarca ihtimal var ortada.
Bu ihtimaller ve seçenekler ile bile bu sistemin düzenlenmesi ve ortaya konması ne kadar zor ve ince bir iş az çok tahmin edilebilir...
biz sınava girenlerede bir öneri: başkalarının fikirleri üzerinden sistemi öğreneceğimize az sabredip sistemi görmek zorumuza gitmemeli... Çünkü İlk olacak bu sınav hakkında siz ne kadar biliyorsanız karşınızdakilerde onu biliyor...

ne kadar ilk de olsa sınav, mutlaka ki eski sınavlarla veya diğer ösym sınavları ile benzerlik taşır komple yepyeni bişey değil sonuçta, bu da bir memuriyete giriş sınavı o yüzden az çok tahminler doğru olacaktır, yani branşı göz önüne almadan yapılan atamalar sonucu iş sahibi olan insanların verimi ne kadar iyi olur tartışılır... branş göz önüne alınmayacaksa o zaman meslek sahibi olmanın ne anlamı kalır ki?

@gul2011 dediğine katılıyorum.Boşuna mı 4 yıl branş lisesi okuduk ? Özellikle atamalar branşlar üzerine yapılacak.

arkadaşlar işletme mezunları branşa dahil olacak mı sertifikam da var meb onaylı.

canyıldız,
elbette ki işletme mezunu olmak da bir vasıf sahibi olmaktır
mebden benm de var bilg.işletmenliği ve bilg.lı muhasebe sertifikalarım artık hangisi işe yararsa...
meslek liselerine gelince elbette ki herkes kendi branşında çalışmak ister
hakkımızda hayırlısı arkadaşlar...

öncelikli olarak bu sınav ömss, kpss degil;birincil kosulu engellilik durumlarımız göz önünde bulundurulmasıdır.bitirdigimiz bölüm ne kadar önemli olsa da kişinin saglıgına ters etki edecek işlerde istihdam edilmemesi daha önemlidir.ayrıca yeterince seçebilecegimiz iş imkanı olmadıgından dolayı, öncelikli olarak atamalarda göz ününde bulundurulacagını düşündügüm unsur kişinin saglıgını bozucu işlere adapte edilmemesidir sanırım.

Web programcılığın dan lise mezunuyum.Bilgisayar,bilgisayarlı muhasebe,yabancı dil,konfeksiyon kalıpçılığı ve turizm eğitim sertifikam var sertifikalar mı para eder yoksa Meslek Lisesi Diploması mı ?

10LINE;

Valla kardeş seni bilemeyeceğim ama ben meslek liseli bilgisayar/bilgisayarlı muhasebe mezunuyum. Sertifikalarda örnek atıyorum 200 saatlik ders görüyorsun diyelim biz okulda 3 senedir gördük. Bence meslek lisesi öncelikli gelir gibime geliyor.

benim duyduğuma göre tercih olmayacak kendiler yapıcakmış atamaları

Sametmenc05;

Dostum bende meslek lisesi web programcılığı bölümü mezunuyum.Millet 200 300 saatlik sıradan bir eğitim almışsa ben 4 yıllık okulunu bitirmişim.Tabiki öncelik bizlere verilecek.

geçen yıl mezun oldum.Universite devam ediyo.

Bılgısayar sefrıkası olanlar ve bılgısayarı ıyı kullananlar atanma sansı var mesela ben klavyeye bakmadan her türlü yazıyorum üstelik 10 parmakla 14 senedır pc kullanıyorum :d sefrıkamız var 2002 yılında aldım meb onayıdır

exelans;
HÖNK kimden duyduysan git döv onu :)

Ben endustriyel elektronik tenikeriyim bizimi sistemimizde ki olan bozuklar sertifika mertifika hikaye bence benm zamanımda biz kendi bölümümüzün mühendisliğini seçiyor adam duz lise anadolu veya fen lisesi her ne ise ama gelip bnm bölümümün mühendisliğini kazanıp okuyor ama uygulamaya gelince havya nedir biliyor ben 5 sene lisesini okumusum 2 sene de universitesini okumusum 4 yıllık muhendis mezunu bnm 10 da 1'im etmiyor simdi gelir bide engelli kadrosundan muhendis kadrosunu kullanarak atanır . isi bilen adama emreder hava atar . yasadım ve basıma geldi ....

Bence de meziyetine göre atama yapılması gerekir Lanet olsun ki Türkiye'de yaşamaktayız ...

f1r1lduck;

iyisin hoş söylüyorsun kardeşimde ben de o mühendisliğe girmek için gecemi gündüzüme kattım günlük sadece 4 saat uykuyla yetindim elektronik mühendisliğini kazandım. 19 sene okumuşum bırak da o mühendislik kadrosuna da atanayım. milyonlarca öss ye girenin arasından ilk %4 e girip o mühendisliğe girmek için deli gibi çalıştım. Senin elinden de almadım o mühendisliği okuma hakkını. burada bunları yazana kadar sitem edene kadar çalışacaktın sen girecektin emri sen verecektin... yapamıyorsan yapana saygı duyacaksın...

tübitak 3 sene elektronik mühendisi aradı 3 sene peşpeşe beni aradı mülakata gelirmisiniz diye. Ankara Lalahan'da olduğu için mesafesi bana uzak olduğu için ben tercih edip gitmedim ve aradığı kriterler neydi biliyomusun kpss p3 en az 1 olacak. Yokki bulamazsın ki yani kolay değil bir engellinin elektronik mühendisliği okuması hele hele tekerlekli sandelyede birinin okuması. şu an devletteki 2. işimdeyim ve hiç birine de zorlanmadan girdim. Aranan adam pozisyonundayız biz. kolay birşey olsa engelli mühendis olması aramazlardı bizleri...

Arkadaşlar ,

Bu klavuz ne zaman açıklanacak bir bilginiz varmı ?

puana göre atama olursa çok iyi olur. sınava hakkıyla odaklanıp başarıya ulaşanlar, bu şekilde herhangi bir mağduriyete uğramaz...

aksi halde ne gereği var zıt pırt kişileri yarış atı gibi sınava sokmanın...

hasan_yalgin;

Aynen katılıyorum sana hasan_yalgin ben de bilgisayar mühendisliği mezunuyum. Tübitak üstelik 3 defa bilgisayar mühendisi kadrosu verdi fakat o zamanlar mezun olamadığım için başvuramadım. Artık kısmetse ömss de yerleşiriz inşallah

Muhtemelen herkesin kendi mesleğine göre tercih yapılacak diye düşünüyorum. Yani bir nevi Kpss gibi olacak

bence bu sınav çok adaletsiz oldu beceri ölçselerdi daha iyi olurdu

Üst Alt