Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS için Bakan Fatma Şahin'in Habertürk'de yaptığı önemli açıklamalar

YassaX

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin; Habertürk TV'de Basın Kulübü'nde Gazetecilerin Sorularını 3 Ağustos 2012 Saat 23:20 Civarlarında Yanıtlarken ; Önemli İki Açıklama Yaptı: Özellikle Diyanet İşlerinin Kadrolarının Boş Kalma İhtimalinin Yüksek Olduğunu ve Kur'an Öğretici, Hoca, Müezzin, İmam Kadrolarının Yapacakları Çalışmalarla Memur Kadrolarına çevireceklerini ve tekrar boş kalan kadrolar için yerleştirme yapacaklarını ifade etti . Eylül Ayı Ağzından Cıktı ancak ; bu Eylül Ayı Ne icin Teleffuz edildi; net anlaşılamadı . 9 Ağustos 2012 Perşembe günü Başbakanın Katılımıyla Kura Çekimi ve Sonuçların Açıklanmasının yapılacağını tekrar vurguladı .

CANLI YAYIN LİNKİ : http://www.haberturk.com/canliyayin

KAYNAKÇA LİNKİ : [URL="http://www.haberturk.com/gundem/haber/764815-bakan-fatma-sahin-basin-kulubunde"]http://www.haberturk.com

Haberturk'un Web Sitesinden Alınan Diyaloglar :
[Türkoğlu: Çocuk konuştuk, kadın konuştuk, gazi konuştuk. Engelliler için neler öngörülüyor?

Sarıkaya: Özürlülerle ilgili seçme sınavı yapılıyor

Türkoğlu:Evet dünyada ilk kez Türkiye'de yapıldı.

Bakan Şahin: Bedensel engellilerle ilgili herbiri kendi içinde sınav oldu. Yerleştirmeyle ilgili müracaatları yaptı. Yerleştirmede boş kalan kadrolar olabilir. Yeniden değerlendirilecektir. Diyanet İşleri Başkanımızla telefonla konuştum ve eksik kadrolarımızın olduğunu söyledim ve Diyanet'ten kadro aldık. Engellinin eğitimi, altyapısı onu yapacak durumda değilse onu tercih etmeyebilir.
Tercih sistemine göre boş kalan kadroları ek kontenjana değiştireceğiz.

Sarıkaya:Özel sektörde engelli kuralı var peki devlet kendi içinde uyguluyor mu?

Bakan Şahin: İşimiz çok kolaylaştı artık o konuda.

diyanetin gösterdiği kadroya onların itirazı olabilirmi bilmiyorum..mantık olarak,diyanet başkanlığı aile ve sosyal politaka bakanlığına şöyle dermi ki ; " benden kadro isteyip birde beğenmiyomusunuz..göstermiyorum o zaman kadro..engellileri ne olarak göstercektim ben" deyip işin içinden sıyrılması da olası bişeydi bence..hiç olmasa şaş kaza imamlık okuyanlar yerleşir..ya o bahaneleri edip oda olmasaydı :) bide bu yönünden bakmak lazım..

deepfreeze ;

arkadaşım siyaset için herşey malzemedir..bir tek engelliler değil bana göre..fakiri de,engellisi d,işçiside,emekliside,doktoruda,memuruda vs kuyruk uzar gider..hepsine seçim yakın bir kıyak yapsa herkeste oy verse,o malzeme yapmıştır ama millet oy vermiştir..şimdi bu durumda bir çıkar ortamı doğuyor..sen çıkarını düşünüp ya onu seçeceksin,yada tepki gösterip onu seçmeyip bir sonraki onlar gibi olanı seçeceksin..o tepeye çıkamadığın sürece sen hep malzemesin kardeşim..burda bağırsanda çağırsanda,engelsizde olsan,engellide olsan malzemesin senin deyişine göre..(dobra oluyum dedim az )

İsmail bizim akifin twete ile başladı bu açıklamalar ama her zamanki gibi boş beleş elle tutulur aydınlatıcı net bir açıklama olmadı bence

akifin soruyumu yönelttiler bakana..ya belirsizlik çokta hayırlısı ile bi aşsalardı..bizim değerlenceğimiz günler gelir bio :) elbet gelir o günler..biliyorsun o günleri

evet gelirde sen özkan eksik kadro ile nasıl yaparım bilmiorum vallaha ismail :( evet akifide kazandırdım ekibe nasılım:)

biz eksik olmayız endişe etme sen ... benim işim bitti hadi bana eyvallah demeyiz.. bu ara pek yoğunum sizlerle grupta takılamıyorum..akifi tanırdım epeyce..iyide etmişsin kazandırdığına..eksik olma

çabuk isyan etti ama twete okunuca işe yaradının farkına vardı sağolsun benim net ağır bu ara yetişemedim kaldım öylece bi kaç akif kazansak yeter bana:)

yaa niye diyanet mesela ösymye de engelli alsalar süper olurdu:D

arkadaşlar simdiye kadar hep bizleri görmemezlikten geldiler halada görmemezlikten gelmeye çalışıyorlar ama fazla fayda vermiyor toplumda malesef ama fazla ezici bir üstünlügümüz yok sesimiz çıkmıyor onun içinde bizi fazla gayle alan birileri yok en başda biz birbirimizin iyi olmasını iştemiyoruzki kendimizi kurtarakda geride kalan ney yaparsa yapsın yapdımız bilgisayar basında otorup birbirimizle ugrasmak hani kadrolar doluyordu ney oldu sadece dinayetinmi kodrosu boşmuş bırakın bu işleri diger kurumların ney çabuk doldu onlarda bile hala ne kadar açık var kim bilir ben bunu diyorum olan hep biz engelliye oluyor bu kadar basit sıkıntı çeken çile çeken biz başka ney diyek herşey ortada başka ney anlatak

İSMAİL KARDEŞİM SEN HAKKINI ARAMAYI BİLEN insansınsın severim seni sen bari yapma ;) diyanetin kadrosu kimseye yaramıyor imam hatipliler bile tercih yapamıyor sözde düz memurluğa çevrilcek bakalım o zaman hepimiz helal olsun diyelim ama bu kadroyu ha açmış ha açmamış alım sayısını yükseltmekten başka bi işe yaramıyor bu mantığa göre askeriyede 100 metreden gözü bağlı yüzüğün içinden kurşun geçircek özürlü kadrosu açar 20.000 kişilik emniyet saatte 50 km hızla koşan özürlü kadrosu açar 10.000 kişilik böyle kadro açılacağına hiç açılmasın yada insanlara yarayacak şekilde açılsın ki birileri nasiplensin diyanetin kadroları memurluğa çevrilirse hep birlikte helal olsun diyelim ama şu anki mevcut kadro açılmasada olurdu

inş. dediyim cıkmaz hakınızı helal edin. ne olur ama eylülde atama olacak diyosa aklıma ilk gelen sey kadroların yarısından cogu boş kaldıgı simdiden ört bas etmek icin bu yola basvurdukları geliyor :(

[FONT=Arial]7 bin 700 engelli işe kavuşuyor[/FONT][/COLOR]
[FONT=Arial]Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla ayın 9’unda 7 bin 700 engellinin istihdamını açıklayacaklarını söyledi.[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Batman Valiliği’ni ziyaretinde yeni kararnameyle Balıkesir’e atanan Vali Ahmet Turhan’a başarı diledi.[/FONT]
[FONT=Arial]
Eşi vefat etmiş kadınlardan yardım alanların sayısının 200 bine yükseldiğini belirten Şahin, ’’Çok hayırlı bir çalışma oldu. Ev ziyaretlerinde kadınların ne kadar mutlu olduğunu görüyoruz. Çalışmayı güçlü bir şekilde devam ettireceğiz’’ dedi.[/FONT]

[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]7 BİN 700 ENGELLİ İSTİHDAMI...
[/FONT]

[FONT=Arial]Bir gazetecinin ’’özürlü memur alımlarında ek kontenjan olacak mı?’’ yönündeki sorusu üzerine Şahin, ’’Öncelikle Sayın Başbakanımız’ın katılımıyla ayın 9’unda 7 bin 700 engellimizin istihdamını açıklayacağım. 60 bin engelimizi ilk kez farklı bir yöntemle sınav yaptık. Bedensel, işitsel, görme engelliler kendi engel grupları içinde sınava tabi oldu. Önemli bir modeldi. Biz kendimizi test ettik. Hamdolsun başarıyla altından kalktık’’ diye konuştu.
[/FONT]

[FONT=Arial]İlk aşamada 7 bin 700 engelliyi yerleştireceklerini, sonra geriye kalan boş kontenjanları da eylül ayında açıklayacaklarını bildiren Şahin, ’’Perşembe günü açıklama yapıldığında işe yerleşmeyen arkadaşlarımız üzülmesin. Boş kalan kadroları tamamlayıncaya kadar yerleştirme yapacağız’’ dedi.[/FONT]]Olay Gazetesi - Türkiye`nin En Büyük Şehir Gazetesi Haber Portalı

hehheheh imam yokturr ondann kadrolar boş kaldı :))))))))

cirkinkedi;

çirkinleşmeyin ..

ben imam hatip lisesi mezunu oldugum halde diyanet tercihinde bulunamadım. klavuzda diyanetede yer verildiği için hazmedemiyorsunuz oysa yapmanız gereken diğer kurumlara neden yer verilmediğini sorlamanız gerekirdi.

vuralh;

Zaten her yerde yazdığı üzere: birçok kurum (Sağlık Bkn,MEB,vs) önceki yıllarda kendi içinde sınav yaparak Özürlü kontenjanlarının çoğunu doldurmuş, Diyanet İşleri Bşk gibi kontenjanlarını doldurmayan kurumların ilana çıkması ÖMSS'ye kalmıştı. Mantıken, DİB torpilli davranmak isteseydi ÖMSS olmadan torpille adamları doldurmuş olurdu, ayrıca kontenjan az oldugu için bizzat yöneticilerin kendi arasındaki mutabakatlar ile DİB ÖMSS öncesi kontejan arttırımına gitti..

Üst Alt