Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS ile atanan arkadaşlar vergi indiriminden nasıl yararlanacak?

aksamcı

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
2013/1 ÖMSS ile atanan arkadaşlar vergi indiriminden nasıl yararlanacaklar engelli memor olarak atandıgımız için kendiliginfrnmi olacak yada işe başladıktan sonra vergi dairesine başvurup tekrardan rapor vs işlemlermi yapmamız gerekecek

daha önce atanan arkadaşlardan bu işle ilgili nilgisi olanlar varmı birde maaşlarımız atandıgımız gün itibariylemi işleme konuyor yani 14 mart günü itibariylrmi işe başladıgımız tarih itibariylrmi

maaşın işe başlamanla başlıyor.ilk atamada vergi indirimi otomatik değildi ayrıca başvuruluyordu.şimdiki atamada nasıl olur bilmiyorum ama sanırım yine kendiniz başvurmanız lazım olacak.şöyle bir yol izleyeceksiniz: atandığınız ildeki vergi dairesine gidip vergi indirimi almak istediğinizi xxx kurumunda memur olduğunuzu söyleyeceksiniz.onlar form verecekler siz de onları dolduracaksınız.işyeri vergi numarası gibi bazı bilgileri kuruma doldurtacaksınız.elden bu işleri yürütemeyecek durumdaysanız en fazla 1 yıl önce alınmış raporunuz varsa vergi indiriminden faydalanmak istiyorum diye bir dilekçe yazıp raporu ekliyorsunuz.kurum yazışmayla sizin yerinize hallediyor.2-3 ay arasında maliye bakanlığı sizin yararlanıp yararlanamayacağınızı bildiren bir karar veriyor ve vergi dairesine gönderiyor.vergi dairesi de sizin kuruma gönderiyor.gönderilen yazıda 1,2 veya 3. dereceden olduğu belirtiliyor.muhasebe bölümü de gerekli işlemleri yapıp dereceye göre maaşınıza yansıtıyor.

hadi rapor istenir ve rapor oranımız yüzde 40 ın altına düşerse atama iptal olurmu

peki suan vergi indirimi olanlar yeniden islem yapmak zorundalarmı ben özel sektörde calisiyorum vergi indirimi aldım yeniden islem yapmama gerek varmı acaba

Nasıl şimdi vergi indirimine başvuruduk ve rapor oranımız düştü biz normal bir şekilde mi emekli olacağız. Ne anlamı var ömss ile memur olmanın

2008 den sonra memur olanlarda vergi indirimine gerek yok . Erken emeklilik süresi dolunca ve müracaat ettiğinizde hastaneye sevkedilirsiniz. Rapor oranı % 40 ve üzeri olursa emekli edilirsiniz.
Vergi indirimi alamamak memurluğu etkilemez.

Ya önce bi stajyerlğiniz kalksın.Ne kadar acelecisiniz.Artı vergi indirimi almayın,nolur sanki.

Arkadaşım ömss ile memur oluyosun işte anlamı bu hemde kolay yoldan istemiyorsan kpss ile olursun seni kpss ye girme diye tutan bir kimse de yok.

Üst Alt