Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS ile atandım. Tayin isteyebilir miyim?

tayyinci62

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ömss ile kamu hastaneleri kurumuna memur kadrosundan yerleştim. Fakat bu sınavla yerleşmeden önce dokuz eylül üniversitesinde eğitim fakültesi öğrencisiydim ilk dönem okula gidemedim. şimdi Tayin isteyip izmire gitmek istiyorum ne yapmam gerektiği hakkında bilgisi olan var mı yardımcı olursanız sevinirim. 4. Sınıf öğrencisiyim , bahar döneminde okuluma devam etmeyi çoook istiyorum lütfen yardım!!!

tayyinci62 ; Benim bildiğim kadarıyla ; Kamu Hastaneleri Kurumunda yaklaşık 1 yıl çalıştıktan sonra Asaletinin Tasdiklenmesi lazım ki ; Tayin İsteme Hakkınız Olsun ... Kurumlardan Kurumlara bu 1 yıllık süre değişebiliyor ... Kurumunuzun İnsan Kaynakları bölümünden daha detaylı bilgi alabileceğinizi düşünüyorum ... Üniversite Eğitiminiz Hususunda şöyle bir önerim olabilir : Üniversitenin Sekreteryasıyla görüşüp; Kaydınızı belirli bir süre Dondurma yöntemini de deneyebilirsiniz ... Size verdiğim öneriler kesin ve net bilgiler olmamakla birlikte sadece kendi şahsi yorumlarımdır & beni bağlar , Bilginize ...

Saygılar ...

xxxx

madem izmirde devam eden okulun vardı neden bşka yere tercih yatın, demezlermi adama?

?

arkadaşlar izmiri verdim tercihler arasında fakat gelmedi. araştırdığım kadarıyla eğitim durumundan aday memur olsalar bile tayin verilebiliyormuş. tabi böyle bir yönetmelik yok biraz şans işi. daha net bir bilgiyi nerden alabilirim acaba ? lütfen yardım!

ayşe ceren;

DOĞRUDUR en az 1 yıl,en fazla 2 yıl snra tayın isteyebılırsınız...bu sure dolmadan teyın ısteyemesınız.

1 yıl geçmeden tayin isteyemezsiniz. Bunu araştırmadan nıye tercih yapıyorsunuz. Sonrada okulumu astım dersiniz.

arkadaşlar arkadaşım ordu da ambulans şoförü olarak atandı. asaletini almadan gitti istediği şehire eğitim durumundan. hatta memurluğa atandıktan sonra kazandığı üniversiteye gitti daha 6. ayındaydı. ve 2 aydır çalışıyor yeni şehirinde.

Aslında devlet memurları kanunu asil olmayan memurların tayinini engellemiyor ancak başka kurumu gidişini engelliyor. Aday memurun tayini ise kurumlarının inisiyatifinde fakat sanırım çoğu kurum asalet olmadan tayine izin vermiyor. Belki bazı önemli sağlık gibi mazeretler hariç. Sağlık bakanlığı ( kamu hastaneleri kurumu) da böyle. Ben de tayin için uğraştım ancak bana da asalet olmadan tayin olmaz denildi.

Kardeşim bende tkhk da çalışıyorum ÖMSS ile atandım teknikerim. Geçen hafta içerisinde bulunduğum ilin Kamu hastaneleri birliği genel sekreterliğiyle görüşme yaptım. bana söylenen gitmek istediğim kamu hastaneleri birliğine başvuru yapmam ve onların çalıştığım birliğe bu kişi tayin istiyor diye bildirmeleri ve buranın muvaffakatname yani personelin gitmesine izin vermeleri gerekiyormuş. izin verildikten sonra birlik arasında yazışmalar yapılıyor gitmek istediğin birlik bakanlığa onaya gönderiyormuş ama anladığım kadarıyla bakanlığa çksy işlemek için gidiyor. (NOT : Şuanda bir arkadaşım böyle yaptı burdan muvaffakatname aldı bakanlığa onaya gidecek)
Ayrıca Aday memur gidemez diye bir kaide yok. elimde BİMER aracılığıyla TKHK dan gelen bir cevap da aday memurun tayin hakkının olduğunu uygun
bulunursa tayin işleminin gerçekleşeceğine dair elektronik cevap var. Eğitim durumundan dolayı tayin istersen her sene ocak ayında mazeretinin (eğitim eş vs vs) devam ettiğine dair senden yazı istiyorlar bizim hastanede böyle oluyor ve sen mazeretinin devam ettiğini belgeleyemezsen tekrar tayin olduğun yere gönderiliyorsun ! bu yüzden sen direk ömss ile atandığını tek başına yaşadığını ve sağlık durumunun buna elverişsiz olduğunu dilekçene yaz başvurunu yap inşaallah olur. Şunu da belirtmek istiyorum aday memursun gidemezsin diyenler her kurumda var örnek : Personel şefi , Müdür yardımcısı bunlar bana gidemezsin dediler ama ben bakanlıktan görüş aldım tayin hakkımız var.
Ben bu konuyu 3 aydır araştırıyorum aday memurken hiç bir elle tutulacak mazeretleri olmadığı halde tayin olan insanlar var. Allah yardımcın olsun.

Benim anlattığım 2011 senesi içindi unutmuşum belirtmeyi. Yeni sistemde farklılıklar olabilir tabii.

taho arkadaş teşekkürler verdiğin bilgiler için. ben olumlu veya olumsuz netice ne olursa olsun başvurumu yapacağım. ama yapmam gerekenler hakkında bilgi sahibi olanların yardımına ihtiyacım var. herkesin yorumları için tekrar teşekkür ederim.

Üst Alt