Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS ile atanırsak eski sigortalılıklar, emeklilik ve şehir seçimi..?

soyer

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
özel bir sirkete çalışıyorum 7 yıldır ssk lıyım ömss 2. atamalarda azda olsa atama bekliyorum bununla iligili birkaç sorum olacak bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim

7 yıldır sigortalı oldugum için bu 7 yıllık günlerimi kullandırabiliyormuyum memuriyette
şayet kullanabiliyorsam direk aday memurluktan çıkıp memur ünvanı alabiliyormuyum
bununla beraber ise girdigim an eş durumundan eşimin oldugu sehire tahinimi istiyebiliyormuyum ( eşim kadro ve ünvan olarak 7 yıl eklense bile benden daha yukarıda olacak )
ilk sene izin kullanabiliyormuyum

hizmet birleştirmesi yaparsın 7 yılın emekliliğe derece kademeye faydası olur. adaylığın başlayacak hemen kalkmıyor 1 sene sürer. 1 sene dolmadan tayini istesen bile çok zorrrr. İlk sene izin kullanabilirsin ama şöyle 5 6 ay bi geçsin :)

Eski çalışmalarınızı hizmet birleştirme yapıp emeklilik sürenizden düşebilirsiniz.

Doğrudan adaylıktan çıkamazsanız. Adaylıktaki eğitim ve sınavlardan geçişiniz şart. Ancak zor değil bunlar.

Tayin işi karışık mesele. Fazla bir şey söyleyemeyeceğim ancak bir dayınız yoksa zor iş bence.

Bir yıllık çalışma süreniz dolunca izin alabilirsiniz.

müdürün babacan biriyse 1 sene beklemene gerek yok izin için 5 6 ay sonra alırsın. ama arkadaşın da dediği gibi ensen kalınsa eccük o zaman tayin olabilirsin ilk sene içinde.

Bir yıl dolmadan amirin verirse mazeret izni alabilirsin ancak bildiğim kadarıyla bu izin yıllık izinden düşülüyor. Kesin bilmiyorum bu konuyu.

mazeret izni yıllık izinden düşmez. sene içinde 10 gün mazeret izni kullanabilirsin kardeş. ama ilk günden veya ilk aylarda hemen izin konusu falan açma bence gıcık kapabilirler bi de sivri dilliysen kesin kaparlar. aldığın iki kuruşa laf ederler. biz şu kadar sene çalışıyozda sen gireli ne kadar oldu sen de bize yakın alıyon falan filan :)

Evet, bir keresinde ben valiliğin verdiği özürlü memur iznini sormak için özlük servisine gittim. Kötü kötü baktılar. Ama yine de izni kullandım :)

çamlıca :) sanki borç para istiyomuşuz gibi bi his oluyo bende izin isterken. hakkımızı bile isterken adamlardan bi dünya bıdı bıdı bıdı ediyolar :) amaaaaa kendilerine gelince hopppp die izin. bide yeni memur olacak arkadaşlara en büyük tavsiyem oturun bilgisayar başında sürekli sağınız solunuz evrak olsun pc ile meşgul olun o zaman sevilirsiniz işte :) adam okey oynuyo pc de etrafı kağıt dolu ama seviliyo niye? görevinin başında ya çalışıyo yaa o yüzden :) dön bu tarafa bak adamın pc ye kesin okeye dönüyodur :=) şaka bi yana da yıllık izin benim hakkım diyipte öyle istediğin zaman alamazsın amirin kurum menfaatini de gözetmek zorunda.

bende şu an kadrolu işçiyim. memuriyette ne kadar faydası olur. derecede sınavlara felan girmek için yükselme sınavlarınde felan faydası olur mu.

Emeklilik sürenizden düşerler. Onun dışında faydası olmaz.

Üst Alt