Kardeşim benim yaşadıklarımı yaşamak istemiyorsan bu söylediklerimi her zaman anımsa;
Bende 2008 Bilg. Tek. ve Prog. bölümü mezunuyum ve 3 tane programlama dili biliyorum. Mezun olduğum zamanlarda rahat iş bulurum, şirket açarım ileride gibi birçok düşüncem oldu. Bu yüzden 2008'deki kpss sınavına dahi başvurmadım. Ama gel gör ki evdeki hesap çarşıya uymadı. Aylarca her bilişim şirketini gezdim. Bazıları önemsemedi, bazıları eleman almıyoruz dedi, bazılarınınsa istediği dilleri bilmiyordum. Daha sonra ondan ümidimi kesip başka iş aramaya başladım. 4 yıl işsiz kaldım. Bugün çok şükür bir işim var.
Demek istediğim şu. Biz bilgisayar programcıları tek başına hiçiz. Tek başına iş yapabilmen için çooook üst düzey profesyonel programcı olman gerekirki buda hiç yerinden kalkmadan en az 5 yıl demektir. Abartmıyorum ben bu durumu. Bu sektör böyledir. Öğrendikçe öğrenmen gereken daha çok şey olduğunu anlarsın. Bu sektörde para hayal bile edemeyeceğin kadar çok ama kafanı kullanırsan. Ama dediğim gibi tek başına hiçbirşey yapamazsın.O yüzden benim yaşadıklarımı gözden geçir ve tercihlerini yap derim.