Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS ile ilgili kafama takılan birkaç soru?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben Bilgisayar programcılığı okumaktayım.Bu sene hayırlısı ile mezun olacağım .Ömss ye başvuru yaptım fakat memur olarak mı çalışmalıyım yoksa özel sektör mü ?Bu konuda sınava saatler kala fikrinizi almak istedim? Sınava başvuru yaptığım halde katılmama hakkım var mı ?İyi akşamlar.

bilgisayar programcılığı her zaman geçerli olacak ve güzel bi meslek, yaratıcılığını konuşturmak mesele. programlama diline hakimsen kendi projelerini yapıyorsan kendi ofisini bile açabilirsin aslında. ben olsam özelde çalışırdım. ben de bilgisayar öğretmenliğini bitirdim ama sadece bitirdim işte o kadar. öğrencilere anlatacak kadar öğrenebildim. ben senin yerinde olsaydım, özelde biraz çalışıp .net e yoğunlaşırdım. biraz müşteri bulunca da bi kaç programlamacı photoshopçu falan arkadaş bulur kendi ofisimi açardım.

Yaratıcı ve hayal gücüm güzel.Aklımda planladığımı programlamaya katabilecek kadar bilgim var .Bende sizin gibi düşünüyorum .Ama sınava başvuru yaptım katılmama hakkım varmı ?

katıl bence puanın dursun ya, bişey olmaz. tercih yapmazsın istemiyorsan. katılmama hakkın da var.

Anladım aynı üniversite sınavı gibi işliyor sistem.Tercih yapılmadıgı zaman sorun çıkmıyor.Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

gir kardeşim özel sektör olmazsa kamuya girersin.. özel sektörde adamı öttürürler sonrada hakkını yerler hakettiğin ücreti vermezler yani zor nadir bulursun hakettiğin ücreti.. ama kamu kuruluşunda maaş + sgk yı düşün yani özel sektörde iş bulamazsan kamuya girersin baktın bu iş bana göre değil ben çalışmak istemiyorum dersin istifa dilekçeni verirsin.. kamuda sadece bilgi işleme geçersin unvanın vhki olur.. döner sermayeli kurumda çalışırsan 2 000 TL den aşağı maaş almazsın + sgk primler yüksek yatar.. bende yazılım şirketinde çalışıyorum ve hakettiğim ücreti alıyorum işyerimden memnunum hiç bir sıkıntım yok ama işte şanslıyım.. bende sınava yinede girecem bakalım nolacak..

Bencede gir kardeşim benimde bilgim var ama ben bu işi ek olarak'da devam ettirebilirim diye düşüniyorum :D

ÖMSS mezuniyet tarihi problemi?

Arkadaşlar tercih yapıcam fakat önlisans olarak sınava girdim henüz mezun olmadım fakat tercih yaparken mezuniyet tarihi istiyor bu durumda ne yapmalıyım ?

Kardeşim benim yaşadıklarımı yaşamak istemiyorsan bu söylediklerimi her zaman anımsa;

Bende 2008 Bilg. Tek. ve Prog. bölümü mezunuyum ve 3 tane programlama dili biliyorum. Mezun olduğum zamanlarda rahat iş bulurum, şirket açarım ileride gibi birçok düşüncem oldu. Bu yüzden 2008'deki kpss sınavına dahi başvurmadım. Ama gel gör ki evdeki hesap çarşıya uymadı. Aylarca her bilişim şirketini gezdim. Bazıları önemsemedi, bazıları eleman almıyoruz dedi, bazılarınınsa istediği dilleri bilmiyordum. Daha sonra ondan ümidimi kesip başka iş aramaya başladım. 4 yıl işsiz kaldım. Bugün çok şükür bir işim var.

Demek istediğim şu. Biz bilgisayar programcıları tek başına hiçiz. Tek başına iş yapabilmen için çooook üst düzey profesyonel programcı olman gerekirki buda hiç yerinden kalkmadan en az 5 yıl demektir. Abartmıyorum ben bu durumu. Bu sektör böyledir. Öğrendikçe öğrenmen gereken daha çok şey olduğunu anlarsın. Bu sektörde para hayal bile edemeyeceğin kadar çok ama kafanı kullanırsan. Ama dediğim gibi tek başına hiçbirşey yapamazsın.O yüzden benim yaşadıklarımı gözden geçir ve tercihlerini yap derim.

huderix evet arkadaşım söylediklerinin noktasına kadar katılıyorum .

Arkadaşlar
tercih yapıcam fakat önlisans olarak sınava girdim henüz mezun olmadım fakat tercih yaparken mezuniyet tarihi istiyor bu durumda ne yapmalıyım ?
bu soruma cevap verecek yokmu ?

Üst Alt