Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS kuraya yazılanların 2022 maaaşları ve Evde Bakım aylıkları iptal olur mu?

yalnızneco

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar engelli memur için baş vuran yapan arkadaşlar için kafama şu soru takıldı hanı bunlar kurayla atanacaklar acaba şuan aldıkları maaşlar 2022 veya bakıcı maaşları iptal olur mu ? yoksa isimlerı çıktıktan sonra mı iptal olur sonuçta isimlerı kurada çıkmaya bilirler. not: sınava girenler değil kura içiin yenı baş vuranlar

Sınava girenleirn de 2022 aylıgı iptal olmaz.
Kuraya katılanların da iptal olmaz.
Ancak atanırlarsa yani işe başlarlarsa en geç 90 gün içinde SGK'ya bildirmeleri gerekir. çalıştıkları takdirde kesilir aylıkları yani. Çalışmaya başladıktan sonra muhakak bu bildirimi yapmayı unutmayın. Yoksa borç tahsil edilir size.

Aynı şekilde, sınava girmek ve kuraya katılmak evde bakım aylıgının kesilmesine de yol açmaz.
çalaışmaya başladıklarında en geç 1 ay içinde sosyal hizmetlere bildirmeniz şart ama. Bildirdiğiniz takdirde hem gelir hesabınız hem de bakım hizmetinin verilme şartları yeniden gözden geçirilir ve ona gore devam eder ya da kesilir.

Çalışırken de bakıma muhtaç olup olmadıgı yonunde tekrar degerlendirilir. çalışırken de bakım hizmeti alıyor mu? Bir başkasının bakımına ihtiyaç duyuyor mu?
Buna ayrıntılı olarak sonra devam ederiz. Şimdilik bunlara kafa yormayın. Çalışmaya başlayınca yeni durumunuzu yazarsınız gözden geçirriz o zaman tekrardan ayrıntılı olarak.

Ama lütfen tekrar ediyorum. Kuraya katılmanız, sınava katılmanız her iki aylık açısından asla sorun yaratmaz. Lütfen bu konuda rahat olun.
Kuraya katılan tüm arkadaşlara şans diliyorum. şansınız bol olsun:)

tşk ediyorum ama ben katılıp takılmayacağımdan pek emin değil. katılırsamda yazarım bu soru bir çok arkadaşı merakla bekledığı soru olduğunda emınım

acaba kuraya katılsam ismim çıksa yer zorsa yapamayacağım bır durum olsa çalışma koşuları çook zorsa başlamasam yıne maaşım iptal olurum ?

Tabi ki olur:)
2022 açısından bakalım:
Oldu ki kurada çıktın. Çalışacagın iş belirlendi ve başladın. 1 sene içinde 90 gün çalışma hakkın var. 1 senede toplam 90 gunu geçmeyen sigortalı çalışma durumunda 2022 aylığı kesilmiyor. İşe başlarsın baktın işte çalışacak gibi değilsin. 90 gün dolmadan çıkarsan eger 2022 aylıgın aynen devam eder. Ama 90 günü 1 gün bile geçsin aylıgın kesilir. İşe başlayınca buradan yazarsın zaten durumunu degerlendirriz.

evde bakım aylığı açısından:
çalışmaya başlarsan Sosyal hizmetlere en geç 1 ay içinde bildirmen gerekiyor. Çalışmaya başlayınca evde bakım aylıgı aldığın sosyal hizmetlere gider durumunu anlatırsın. Çalışma şartlarını degerlendireceğini yapamayacagını anlayınca çıkacagını soylersin. Zaten onlar da sana rehberlik edecektir. İşleri bu onların ayrıca:)
Sizlere rehberlik etmek.

Üst Alt