Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS Lisans sorularının zorluk derecesi nedir?

Konular
13
Reaksiyonlar
0
ömss lisans sorularının zorluk derecesi nedir atama için kaç puan yapmak lazım devlet kontenjanı biz engelliler için yeterlimidir bu konu hakkında tecrübeli abi ve kardeşlerimizden cevap bekliyorum ???????

Mücait kardeşim ömss lisans mezunları sımavları kolay oluo hele birde dersine zamanında iyi çalıştıyysan en azından 85 puan filan alırsın. Atamalara gelincede lisan mezunlarının 3 kişide 1 kişisi atanıyor. En azından hizmetli olarakda olsa atanıyooo.

sadece ilköğretim mezunları hizmetli olur .. liseliler sadece memur unvansız.. yüksek öğretim ise branşı neyse o dur ...sınav zorluk derecesine gelince oldukca basıt ve kolay.. konenjan ise ihtiyaç kadrosuna göre değişir..

Kpss den biraz daha kolay. Ancak çalışmak lazım rehavete kapılmadan.

bende 2014 ömss olursa ilk kez lisans olarak gircem kpss paralelmi konular ales tarzı mat soruları çıkcakmı matematiksiz atanmak mümkünmü sözlellerim iyidir lisansda 75 yeterli sanırım 75 almak için 60 sorudan kaç net çıkarmak gerekiyor...

Öncelikle İlköğretim, Ortaöğretim ve önlisans mezunundan hizmetli olur. Lise mezununda VHKİ ve Bilgisayar işletmeni de olabilir.
ÖMSS Yeni adıyla EMSS de soru dağılımı 2012 yılında
Genel yetenekı ve Genel Kültür testleri olarak iki aşamalıdır. (KPSS ile aynı sayılır. Soru sayılırı farklı sadece)
ÖMSS’DE UYGULANACAK TES
TLER VE SORU SAYILARI
Genel Yetenek Testi
1) Türkçe 15
2)Matematik 15
Genel Kültür Testi
1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 10
2)Temel Yurttaşlık Bilgisi 6
3)Türk Kültür ve Medeniyetleri 3
4)Türkiye Coğrafyası 5
5)Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel ve
Güncel Sosyoekonomik Konular 6

Matematiksiz atanmak mı yok öyle bir şey çünkü Türkçe Soruları yarım sayfa paragraf şeklinde ve zordu sanmam en azından beş tane yapmalısınız matematik sorusu

genelde verilen bilgiler eksik ya da yanlış. üni mezununa hizmetli kadrosu verilmez. 4001den atanırsan Vhki, bilgisayar işletmeni gibi kadrolar verilir ya da branşına göre bir kadro verilir.(mühendislikten mezun olan birinin "mühendis ya da uzman yardımcılığı" kadrosuna atanması gibi)
sınavın kolaylığına gelince açıkçası "lisans düzeyi" kpssden pek farklı değildi. sadece standart sapma daha yüksek puan kazandırıyor. ilk atamalarda atanmak istersen 80 üstü puan alman lazım diye düşünüyorum. (2012 ömssden baz alarak söylüyorum)
yok illa ki 75 alacam diyorsan tahminen 40-45 net yapman lazım. bu konuda ayrıca yardım isteyen, özelden yazabilir. memuriyetle ilgili herşeyi sorabilirsiniz.

2012 ÖMSS-Lisans Sınavına girmiş birisi olarak;

Ben de sizler gibi Lisans düzeyinin kolay olacağını, en azından zorlanmayacağımızı umuyordum. Ancak büyük umutlarla sınava girip çıktıktan sonra tam bir hayalkırıklığına uğramıştım. KPSS'den bile zordu diyebilirim. O yüzden rehavete hiç kapılmamanızı, derslerinize düzgün ve verimli çalışmanızı şiddetle önermekteyim.

Lisans düzeyinden girenler, ön-lisans ve lise düzeyine göre daha az kişi girdiği için şansları daha yüksek. Lisans düzeyi için ortalama 80 puan alabilirseniz şansınız olacaktır. 75 puana kadar indirgenebilir.

Lisans düzeyinde herkes zorlandığı için 60 sorudan 37-38 net üzeri yapanlar atandı. 37-38 net 80 puana tekabül etmiştir. Sorular ne kadar çok kişi tarafından yapılırsa puan düşer ancak sorular az kişi tarafından doğru olarak yanıtlandırılırsa soru puanının değeri yükseliyor(Standart Sapma etkisi)

Normal memuriyet için iyi puan almak gerekiyor ancak Teknisyen, Sağlıkçı, İmam-Müezzin gibi alanlardan tercih yapacakların düşük puanla bile şansı yüksektir.

2012 ömssye lisans düzeyinden girip ilk atamada yerleşen biri olarak (puanım 79,76) aynı zamanda defalarda kpssyede girmiş biri olarak izlenimlerim kpssden zordu kolay değildi çok ciddi çalışmak gerekiyor tavsiyem kpss kitaplarından çalışmanız konular aynı çünkü..Başarılar...

kaç soru

ekpss kaç soru çıkıyor lise önlisans lisans mezunları hepsi farklımı bilen varmı ?

halocan85;

lise mezunları farklı önlisans farklı lisans farklı sorulara tabii tutulur. 60 soru vardır sınavda.

Üst Alt