Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS out EMSS in!

xozer

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Özürlü Memur seçme sınavı (ÖMSS)'nin adı değişiyormuş.Yeni adı Engelli Memur seçme sınavı (EMSS) olacakmış.Yerinde bir karar olacaktır.
ÖMSS Yerine EMSS Geliyor

Özürlü kelimesi kalkması şart özürlü yerine engelli olmalı herşeyde

bence sınavın adı engelli kamu personeli seçme sınavı(ekpss)olmalı böylece kamuya sadece memur değil işçi alımı da yapıla bilir böylece işkurun kamuya engelli alımı için yayınladığı ilana da başvurabiliriz

iyi olmuş. kime özür bee....

bence boş bir düzenleme ÖMSS olsa ne olur EMSS olsa ne olur ne değişti hayatımızda bana özürlü dense ne olur engelli dense ne olur yeterki benim bir işim olsun kendi kendimi idare edebileyim kimin ne dediği de umurumda değil
Siz kanunda engelli olrak adlandırabilirisniz fakat tolumda halen özürlü ve sakat olarak dile getiriliyor ben bir yerde işimi halledemediğim zaman memura diyorum ki engelliyim diyorum bana diyor ki engelli ne demek analamadım diyor bende özürlüyüm dediğim zaman hahh şimdi oldu diyor toplum engellinin tanımını bilmezken kağıt üzerinde siz hemen engelli deyin hiç bir anlamı yok...

ha hasan ha kel hasan ne farkeder icraat lazım kavramlar yersiz...

şekil başka bi şey değil. mantık aynı olduktan sonra hiç bir şey değişmez.

2014 te sınav olmuyacak kısaca bir daha sınav olmayacak diyeN arkadaşlara kapak olsun :)

ne engellisi engelli uzun atlama engelli at yarışı ve benzeri gibi özürlü kelimesi daha iyi arkadaşlar

aynen değişse ne değişmese ne... Hizmetli kadrosuna atandım ALLAH vermesin milletteki engelde baya sıkıntılı iş yaptıramayacakları türden... gittik görüştük evrak teslim ettik özrü fazla olanı bildiğin hademe işi vereceklerini açık açık sölediler... bide ne var günde 2 kere wc yıkıycaksınız sonra yatacaksınız dediler...benim özrüm görünen bi özür değil engelsiz engelli gibiyim kimse bana öle bişey demedi oysa adamına göre muamele....

birde bende dindarım eyvallah ama akp li olduklarını çok açık belli ettiler... istanbulluyum deyince işte orada bilmem ne camiinde 2 rekat namaz kılmanın bedeli ölçülmez falan dedi... yaw biz din dersine değil memuriyet için geldim diyemedim :) üstelik ondanda dindarım ama akp li değilim... ne yani yandaş olan rahatmı edecek... zorla yandaşmı görünelim...

bunları çözsünler neymiş özürlü engeli boş iş...

bu yeni hali iyi olacak gibi ama emss kitabıda cıkacak ama kitabtan gene sorulmayacak kitabdaki konuların dışından gene sorulacak öyle olmuştu ömssde
yaa ne fark var emss ile ömss arasında o da sınav bu da sınav ama genede hayırlı olsun

Özürlü biraz nahoş bir kelime gibi geliyor bana açıkçası herşeyin bir üslubu var bence iyi olmuş ince bi ayrıntı.

Yasalardan sileceksin ama insanların dilinden nasıl sileceksinki..?

OnurR;

sorun kelimede değil aslında bazı gurup insanlara farklı çağrışım yaptırmasında bu kelimenin.Açıkçası hakaret tabiri olarak kullanıyor bazı kişiliksiz şahıslar bu kelimeyi.Amaç bu kelimenin kullanımının azaltılması.

Üst Alt