Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS puan ağırlıklı hesaplama nasıl yapılır?

mehmetkucuk

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ÖMSS puan ağırlıklı hesaplama nasıl hesaplanır? bir örnek verebilir misiniz? yada yazabilir misiniz?

Ben örnek yazıyorum.

Genel Yetenek Testi : 18 Doğru - 12 Yanlış
Genel Kültür Testi : 22 Doğru - 8 Yanlış

1 Doğru = 4 Yanlış götürür siz biliyorsunuz.

Yanlış : 12 + 8 = 20 yanlış var
Doğru : 18 + 22 = 40 doğru var

20 / 4 = 5 götürür.

40 - 5 = 35 net

ÖMSS puan ağırlıklı hesaplama

0,50 puan biliyorsunuz

35 x 0,50 = 17,5 puan mı? bu kadar mı?

yazdıklarımla doğru mu yanlış mı? cevaplarınız bekliyorum...

senin hesabına göre soruların hepsini bile doğru yapsan 60 x 0,50 =30 yapar o hesap yanlış kardeş..60 soruda 100 alırsan 35 soruda kaç alırsın diye denklem kur..35 net yaparsan alacağın puan 58..

Hesaplamanız doğru.
Yanlız taban puan 50+17,5=67,5 puanınız gelecektir.
Yani 60 soruyu tam yapan 50 puan alacaktır.

Tabi standart sapmalarla puanınız artar veya azabilir , bu oynama fazla olmaz ama.

peki gemek için kaç almamız gerekir bu sınavdan yani kac net yapılmalıdır.

bence tüm türkiye genelinde dogru verilen cvp sayısına göre bir sistem izlenecekdir

osymnin yaptığı sınav bu, böyle puan hesaplanmaz, çalışın sınava girin neyse o, belki srtandart sapmayla beklediğinizde de yüksek puan alabilirsinz

sınavda baraj var mı arkadaşlar

standart sapma hesabın içine girecektir. ayrıca taban olarak 50 puan verilmesi de sözkonusu değil. sadece standart sapmaya bağlı olarak hesaplama yapılacak. daha doğrusu osym sınavları bu şekilde olur.

ömss sınavı

selam arkadaslar,benım merak ettıgım toplamda 60 soru; bunların puanlamada dagılımı nasıl olacak? toplam puan kac? ve sorunun turune gore puanda farklılık olacakmı mesela matematık ve cografya sorusunun puanlaması esıtmı olacak? gıbı seyler kafama takıldı. belkı pek onemlı seyler degıldır ama yınede bılgısı olan arkadaslardan rıca edıyorum.

aslında şöyle mesela coğrafyadan herhangi bir soru doğru cevap veren sayısı çok az bahsi geçen sorunun puanı çok yükselir. aksine herkesin yapabildiği sorularda puanlar düşük olur.

e iyide yukarda birtan arkadaşın dediğine göre,diyelim tam yaptık 60*0.50=30 eder

taban puana eklersek ; 50 + 30 =80 eder... o zaman biz en yüksek 80 puanmı alcaz...:confused:

ÖMSS’de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır.
Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı saptanacaktır. Doğru cevap sayısından
yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan
bulunacaktır. İlgili testte en az bir cevabı bulunan adayların bu testten aldıkları ham puanlar
kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Daha sonra, bu ortalama ve standart
17
sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar
hesaplanacaktır.
Hesaplanan standart puanlar Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5
olacak şekilde ağırlıklandırılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır.
Ağırlıklı puanların en büyüğü 100 olacak şekilde puanlara dönüştürülerek adayların ortaöğretim
düzeyi için ÖMSSP1, ön lisans düzeyi için ÖMSSP2, lisans düzeyi için ÖMSSP3 puanları
hesaplanacaktır.

45 dogru yaparsam kaç puan alırım

tam olarak belli olmaz ama 80-85 puan felan alırsın

matematik gözden cıkarmıssın sanırım :) cok merak ediyorum mat basarısız biri bu sınavı kazanabilirmi örneğin ben

hocam sınavın diğer bölümlerinden yeterli dogru yaparsan belli bir puan alabilirsin. alabildiğin puan atanmana yeter mi orası belli olmaz. çünkü bir baraj puanı söz konusu değil. ya da şöyle adlandırayım. şu puanı alan kadroya atanır gibi bir durum söz konusu olamaz.
inşallah ihtiyacı olan bütün kardeşlerimiz atanır.

Evet kısmet sözele yükleniyoruz çalısıyoruz bakalım ....

inşallah kazanırsınız. ben de sözelciyim ama matematik sorularını da genelde hallederim. siz de biraz gayret gösteririn. sonucu iyi olur mutlaka:)

46 netim var 9 yanlış 4 boş 1 kararsız kaldığım var acaba kaç puan alırım

merhaba örnek vereyim. 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor yanlış sayılarını çıkarırsan kaç net yaptığını bulursun...
45 net doğrun varsa 45x100= 4500
4500/60=75 puan eder.

nur-571;
herşey bu kadar kolaymı :)

arkadaşım nerde bunun standart sapması,önce standart sapmayı ufak ufak ekleyeceksin,sonra bir güzel netine ekleyeceksin :)

Arkadaşlar kaç netiniz olduğunu bilebilirsiniz, mesela benim 48,5 netim var. Ama kaç puan geleceği arkadaşların da dediği gibi standart sapmaya bağlı. Şöyle örnek veriyim; yaptığınız bir sorunun cevabından 1,15 puan, bir başkasından 1,45 puan alabilirsiniz. Bu da tamamen o sorunun ne kadar cevaplandığına bağlı. Yani bir soruyu ne kadar az kişi cevaplamışsa o sorudan daha yüksek puan alır standart sapmayla.
Kendimden örnek verirsem:

2004 KPPS yaptığım net: 59,25 - Aldığım puan: 76
2008 KPSS yaptığım net: 70,5 - Aldığım puan: 70

Yani daha fazla net yaptığım sınavdan, daha az puan almışım.

Buradan yola çıkarak standart sapmanın puanları çok etkileyeceği açıktır arkadaşlar.

Genellersek; bu standart sapma sayesinde 45 net yapan bir arkadaş, 48 net yapan bir arkadaşı, standart sapma ile geçebilmektedir. Bekleyip göreceğiz, hayırlısı artık....

46 netim var 9 yanlış 4 boş 1 kararsız kaldığım var her kafadan bir söz çıkıyor ben puanla bir yere girermiyim bir türlü anlamadım hesaplamayı

Godric;
her kafadan ses çıkıyor diyen arkadaşlarım,madem mantıklı gelen yorumları ayırt edemiyorsun aç sınav başvuru açıklamalarını,oku bir güzel..bizim dediklerimiz orda yazıyor..burda millete puan sormak da ne demekmiş..baltazar yukarda bi örnek verdi okumadınmı.oku onu.46 net yapmışsın onu anlayacak kapasitedesin bence.her şeyide miillete sormakla aklını sen bulandırıyorsun aslında.

ne bileyim ben.. 60 soruda 100 puanı verir diye sanıyordum :eek:

golden_heart;
kusura bakma arkadaşım kafam karşık sadece kırıcı konuşduysam özür dilerim

Üst Alt