Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sınavı kaç yılda bir yapılacak?

NETBUS

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ömss yılda kaç kez yapılmakta ? bu seferkine kayıt yaptıramadım giremeyeceğim için soruyorum

Ömss daha ilk kez Yapılıyor. 2010da Meb Ve Sağlık Bakanlığı yapmıstı. Ama bu sınavı Ösym Yapıyor.

arkadaşlar yalan yanlış bilgiler vermeyin. ömss iki yılda bir yapılacak. ve sınavdan alınan puanlar iki yıl boyunca geçerli olacak

Ömms 2 yılda bir yapılacak. iki yıl içindede yapılan sınavdaki alınan puanlarla alıp yapılacaktır.

Ömms 2 yılda bir yapılacak. iki yıl içindede yapılan sınavdaki alınan puanlarla alıp yapılacaktır.

Tam Olarak Anlamadım Bu Kısmı Şimdi Biz Bu Sene Sınavdan Aldığımız Puan 2 Yıl Sonra Tekrar'dan mı Sınav Olup Puan Alıcaz ? Tam Olarak Anlamadım..

29 Nisan 2012 günü yapılacak olan sınavdan alıdığımız puan 2 yıl geçerli olacak, 2 yıl içinde ne kadar alım olursa 29 Nisan 2012de sınava girenler tercih yapcak.

arkadaşlar ben açık lisede okuyorum bu sınava gircem , başvurdum ; ama bu yıl lise bitmezse aldığım puanla liseden mezun olunca mı atanacağım ??:confused:??

gsli;

Sınava girer ve bu sene mezun olamasan sınavın geçersiz olur.

Kötü Oldu Bu İşte İnşallah Bu Sene Mezun Oluruz

Bir sonraki ÖMSS ne zaman yapılacak?

Slmlar abi ömss sınavı basvurusu birdaha ne zaman olacak ve bu sınavda sözlesmeli memur alınıyor mu aynı zamanda elimdeki özürlü saglık kurulundan aldığım %49 luk rapou kabul ederleri (2011 kasımda alındı )

şimdi bu seneki sınavda herhalde 5000 kişi alınacak. bu sınavda 2 senede bir yapılacak .bu sene 5000 kişiyi aldılar diger sene bizim aldığımız puanlar ile yine mi atama yapılacakk..

ÖMSS hakkında yardımlarınız bekliyorum !

Öncelikle ben 19 yaşındayım.Kronik böbrek yetmezliği hastalığım var.Bu hastalık doğduğumdan beridir var.
Çapa tıp fakültesinde 8 kere ameliyat oldum.Ben bebekken benim için "ileride ya diyaliz yada böbrek nakli olması gerekiyor"denmiş yani anlıycağınız böbreklerim bu yaşıma kadar beni taşıdı.şuan ki konan teşhis kronik böbrek yetmezliği 1.5 ay önce şikayetlerim başladı.tekrar çapaya gittik.bu arada 1999 yılından sonra hastane ile bağlantımızı kesmiştik ailecek durumum iyi diye..

Çapa tıp fakültesine gittiğimizde istenilen testler sonucu sağ böbreğimin çürüdüğünü öğrendim.bir nevi iflas etmiş işte..Sol böbreğimde ise büyüme var.2 gün öncede sol böbreğim ağrımaya başladı.diyalize girmiyorum.Yakında nakil olacağım babamdan böbrek alıcam ve bütün testler bitti.Dokular uyuyor..Temmuzun sonuna doğru ameliyatımın gerçekleşeceğini söylüyorlar..Şimdi şöyle söyliyeyim,eğer diyalize girseydim %90 lık bir özürlü raporum olacaktı.ama direk nakil olacağım için diyalize girmeden %70lik bir özürlü raporu alacağım.. ÖMSS sınavıda Nisanda çoktan yapılmış..Dışardan bakıldığında hiçbir özürlülüğüm yok ama raporla özürlü durumuna düşüyorum işte..

Şimdi;

1.Bir dahaki ÖMSS sınav tarihi ne zaman biliyormusunuz ?
2.Sınava girerken ne alanda giricem işitme engelim yok, görme engelim yok,zihinsel engelimde yok..
araştırırken şöyle birşey gördüm

ÖMSS GENEL GÖRME_İŞİTME-2 LİSANS 16 PUNTO
ÖMSS GENEL GÖRME_İŞİTME-2 LİSANS 18 PUNTO
ÖMSS GENEL GÖRME_İŞİTME-2 LİSANS 9 PUNTO
ÖMSS GENEL GÖRME_İŞİTME-2 OÖ 16 PUNTO
ÖMSS GENEL GÖRME_İŞİTME-2 OÖ 18 PUNTO
ÖMSS GENEL GÖRME_İŞİTME-2 OÖ 9 PUNTO
ÖMSS GENEL GÖRME_İŞİTME-2 Ö.L. 16 PUNTO
ÖMSS GENEL GÖRME_İŞİTME-2 Ö.L. 18 PUNTO
ÖMSS GENEL GÖRME_İŞİTME-2 Ö.L. 9 PUNTO
ÖMSS İŞİTME-1 OÖ 16 PUNTO
ÖMSS İŞİTME-1 OÖ 18 PUNTO
ÖMSS İŞİTME-1 LİSANS 9 PUNTO
ÖMSS İŞİTME-1 OÖ 9 PUNTO
ÖMSS İŞİTME-1 Ö.L. 9 PUNTO
ÖMSS ZİHİNSEL OÖ 16 PUNTO
ÖMSS ZİHİNSEL OÖ 18 PUNTO
ÖMSS ZİHİNSEL LİSANS 9 PUNTO
ÖMSS ZİHİNSEL OÖ 9 PUNTO
ÖMSS ZİHİNSEL Ö.L. 9 PUNTO

Yukardalilere bakarsak 3 çeşit alanda mı giriliyor sınava.? Benim burada gördüğünüz hiçbir özrüm yok yani..
Neler yapacağımı bana madde madde yazarsanız çok sevinirim.. Şimdiden çok teşekkürler :)

ÖMSS kaç yılda bir yapılacak?

Merhabalar, bu sınavdan istedğimi alamıcam önlisans mzeunu ve 60 puanım var hani bellide olmaz rızık meselesi ama, merak ettim bir sonraki ne zaman ?

bir daha ki ossm sınavı ne zaman olacak ?????

slm

hanımlar beyler bir daha ki össm alımları ne zaman yapılacak ????

bilginiz var mı ??? aceba

varsa bana msj atın ltfn

lisans mezunuyum kpss ye girdim fakat ömss ye girmedim
kpss puanımla ömss tercihi yapabilirmiyim ve kpss puanıyla engelli alımı olurmu?

zaten artık kazanmak dahada zor olacak çünkü herkes %40 rapor alıyor ne kadar çok giren olursa kazanma şansı o kadar azalıyo

reco61;
kpss puanıyla engelli alımı söz konusu değil zaten o yüzden ömss sınavı var adı üstünde (özürlü memur seçme sınavı )

ömss

arkadaşlar yeni ömss sınavı nezaman yapılacak bilen varmı.emekli olduk 787 tl maaş bağlandı bu parayla geçinmeme imkan yok 1850 tlmaaşı bıraktık şimdi işarıyorum.kafam o kadar karışıkki .....

arkadaşlar sanırım aynı başlıkla birçok konu açılmış ve site yönetimindeki editörler konuları birleştirmiş
sorunuza yanıt:
Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS), 29 Nisan 2012'de yapılmış olup 2 yıl boyunca geçerlidir, 2014'te inşallah yeni bir sınav daha yapılacaktır.

arkadaşlar 2014'de ömssnin yapılmayabileceğine dair bazı söylentiler dönüyor forumlarda raporları süreli olanlar var,sonradan engelli raporu alanlar var,atanamayanlar var bu durumda yapılması gerekir değil mi böyle bir şey mümkün mü?

Üst Alt