Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sınavı sonunda kamuya kaç kişi alınacak?

burak kardeşim şuanda kamuda 23 bin özürlü açığı var ama hepsini bir anda alacaklarını sanmıyorum haziranda 5 bin kişi,5-6 ay sonra 2-3 bin kişi,parça parça alım olur kanaatindeyim,ömss sınavından aldığın puan 2 yıl yapılacak özürlü personel atamalarında geçerli olacak.

arkadaşlar ilk atamalarda atanma istemeyip sonrasında isteme şansımız var mı? ya da bir yere atanırsak o atamayı kabul etmeyip sonraki atamayı bekleme şansımız var mı? bir de yaşadığımız illere mi atanırız engelliler olduğumuz için yoksa uzak illere de atanabilir miyiz? ben kasımda evleneceğim ve istanbulda oturacağım.. istanbula atanabilir miyim? şansım nedir? bilgisi olan yazabilir mi?

gamze1988;

benim bildiğim ösym sitesinden tercihler yapıcaz ve puanımıza göre bizi tercihlerimiz doğrultusunda atayacaklar. yani sen istanbulda çalışmak istiyosan istanbul ili içinde tercihler yaparsın ona göre ataman tercihlerin içinden olur.

ÖMSS sonucunda kaç engelli personel ataması yapılacak?

Bu konuda ne dusunuyorsunuz arkadaslar.?

Benim duyduğum da 20 bin kişiyi ilketapda yerleştirecekler

ferdi öztürk kardeşime katılıyorum , sınavın gecerlilik süresinin 2 yıl olması acık ,yani tüm atamaların bir anda olmayacagını gösteriyor. 20000 veya 30000 özürlü acıgının bir anda dolması bana göre zaten imkansız. cari acık ortada:confused: fakat bizlere yapılacak en güzel şey 657'deki özürlü acıkgının bu 2 yıl süre zarfında kapatılması. uzun lafın kısası; alsınlarda 2 yıl içinde alsınlar...

günaydın, merhaba ben 62.33 ömss puanımla muğla civarı seçebilecek miyim?

teşekkür

30.05.2012 Bakan Şahin'in açıklaması

7 bin engelli kadrolara yerleştirecek
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, dün gece açıklanan Engelli Memurlar ve Özürlü Memur Seçme Sınavı'nın (ÖMSS) ardından 7 bin kişinin kadrolara yerleştirileceğini söyledi.30 Mayıs 2012 Çarşamba 13:54
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Denizli'de Vali Abdülkadir Demir'i ziyareti sırasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Engellilere yönelik ÖMSS sonuçlarının dün akşam açıklandığını belirten Bakan Şahin, "60 bin engellimizi yeni bir metotla sınava aldık. İlk kez kendi içinde bedensel engelli, zihinsel engelli, görme engelli ve işitme engelli kendi içinde sınava alındı. İyi bir örnek oldu. Türkiye'de de, dünyada da iyi bir örnek oldu. Şimdi de engellilerimizi kendi sınıfına göre yerleştirmelerini sağlayacağız. İlk aşamada 7 bin kadromuzu yerleştireceğiz. 20 bin açığımız var ama Başbakanımızın talimatı ve takibi ile Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 15 bin engellimiz işe girmişken, bizim dönemimizde bu 50 bine çıktı. İnşallah kalan boşluğu da dolduracağız. Engellimiz artık evinden çıkıyor AK Parti ile birlikte. Mali olarak güçlenmiş durumda. Birinci sınıf vatandaş olma noktasında alışverişine gitmek, ihtiyacını gidermek istiyor. Bizim burada engellilere ait kent yapısında eksiklerimizi hızla gidermemiz lazım" dedi.

benim anlamadıım bir şey var arkadaşlar lisans önlisans ve orta ogretim olarak sınav yapıldı ilk etapta 7000 engelli alınacak peki bu 3 kateoriden kaçar tane alınacak bize bunun bilgisi verilmesi gerekmiyor mu mesela 2000 önlisans 2000 lisans 3000 orta ogretim mi alınacak yada buna benzer birşeyler mi yapılacak ben bunu hala anlamıs değilim herkesin sıralamasında hangi kategoriden girdiyse o kategorideki sıralama yazıyo bizi bu konuda yetkililern aydınlatması gerekiyor diye düşünüyorum

peki atanan engelli vatandaşlarımız hangi statüde işe başlayacak ?
hizmetli, vb... ?

f1r1lduck;
birde kura çekimleri var:sanırım ayrılan kontejyanlarda sınava giren kişi sayısıyla orantılı olabilir 48 bin ortaogretimden giren varsa lisans dan 12 bin kişi girmişse sınava 4 te biri kadar lisans alımı olabilir.ya da kura ile kaç kişi basvuru yapmıssa ona gore yer ayrılabilir.kurumların nereden nasıl bir açıgı oldugu konusunda fikrimiz yok en kaba haliyle aklıma gelen yol bu gorunuyor.

ilk etapta 7 bin kusur kişi atanacak. toplamda 60 bin civarı sınava giren kişi var. Kura ile başvuracak olan ilk-orta öğretim mezunlarını da sayarsanız şans az görünmekte. Şu an kadrolar,nitelikleri,vb hakkında hiçbirşey belli değil. ÖSYM sitesinden takip edeceğiz. mezuniyet-branş-meslek dağılımı yapılmayacak bana göre. bir parmak bal misali olacak. sonuçta bu ülkede bu atamaya başvuran 100 bine yakın insan var. ilk 7 bini alıp geri kalanları da sonra alırız diyerek 100 binden oy toplamaya çalışılacak. Sonuçların bu kadar geç açıklanmasından pay biçin. Bence kadrolar da belli de heyecan olsun, ruti,nden sapmayalım gibi endişelerle açıklamıyorlar. Hatta ve hatta yerleşecek olanların da yarısı bence belli....(kendi fikrimdir-kimseyi bağlamaz)

ÖMSS de kadro artışı olurmu

Arkadaşlar eeydir ösym nin tercih kılavuzunu bekliyoruz yaılan açıklamalarda kadroların bize gelmesini beklediklerini söylüyor ösym başkanı ve fatma şahin hanım acaba bir artış yada eksilme olurmu ki ilk atamada

Üst Alt