Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sınavına girebilmem için raporumda çalışabilir ibaresi işaretli mi olmalı mı?

mertzarat

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
ya sabahtan beri araştırıyorum işin içimden cıkamadım kayboldum .arkadaşlar ömss girmek için 22.01.2012de yeni bir rapor aldım yüzde47 sürekli x geçerlilik süresi 0 yazıyor ve oturanboğaya sordum sınava girebilirsin dedi işkurda girersin dedi ama bazı arkadaşlar çalışabilir-çalışamaz ibresi yazmalı dedi benim raporda böyle birşey yazmıyor bir sorun olurmu cevap lütfen ark.slm

Sorun olmaz. Çalışamaz diye bir ibare yoksa sıkıntı çıkmaz.

[FONT=tahoma]Ben sağlık bakanlığıının sınavına başvurunca çalışabilir ibaresi yok diye raporumu yenilememi istemişlerdi .. [/FONT]

ya benm gecen hafta aldığım raporda da istihdam ve sosyal yardım kutucuklarının yanında değerlendirilmedi yazıyordu, halbuki heyetteki dr evet diye işaretlemişti görevli de yardımcı olmadı geçiştirdi acaba sorun olur mu ki? ztn karda kışta sırf onun için düştüm yollara, bugun git yarın gel yaptılar 2 gün hastanelerde boşuna zamanım gitti

mertzarat;

mertzarat Çalışabilir / Çalışamaz İbaresi Eski Raporlar da vardı..Ancak Yeni alınan Raporlarda böyle bir bölüm yok... Ancak Şu var: Raporun Sağ Alt Tarafında Yüzdenin altında " Çalıştırılamayacağı İş Alanları " kısmı dolu mu yoksa boş mu bırakılmış... Dolu olması sizin icin iyidir.. Cunku; diyelim ki atandınız, siz atandığınız kurumdan 5 kişilik bir komisyon karşısına gececeksiniz, bu komisyon atandığınız iş ile sizin özrünüzü karşılaştıracak ve ozellikle bu çalıştırılamayacağı iş alanları bölümüne bakacaktır... Ona göre size uygunluk verecek ya da vermeyecek... Sonucta siz bir özrünüzden dolayı bu raporu aldınız, özrünüz nedeniyle ÖMSS ye girmeyi hak ettiniz, atandığınız kurumda doğal olarak sizin hangi özrünüzün ne yapip ne yapamayacağını Elinizdeki Rapora göre karar verecektir.. " Çalıştırılamayacağı İş Alanları " kısmı boş ise , tahminim ÖMSS ye girmede bir sorun yaşamazsiniz, ancak atandiğiniz zaman sıkıntı olabilir, belki yine sizden bu konuda rapor isteyebilirler... Ayrıca başka bişey; Teşhisinizin yazdiği yerin yanında ( Tedavi İle Çalışma Olanağı Veren / Vermeyen Yazıyor olabilir.. Bazı Raporlar da bu yok bazıların da var.. Oda Çalısabilir / Çalışamaz ibarelerinin yeni şeklidir, bilginiz olsun

(4) Kişinin ya da kişiyi sevk eden kurumun talebi halinde, kişinin sağlığına etkisi dikkate alınarak çalıştırılamayacağı işlerin niteliği ile raporun kullanım amacı bölümüne; bireyin yararlanmak istediği hak ve hizmetlere ilişkin talepleri belirtilir.

(5) Özürlü sağlık kurulu raporunun sonucu bölümünde yer alan “Ağır Özürlü” kısmında evet ya da hayır ifadesi yazılarak kişinin durumu belirtilir ve bu bölüm hiçbir suretle boş bırakılmaz. KARDEŞİM SINAVA GİRMENE MANİ OLMAZ FAKAT YENİ RAPOR ALDIRABİLİRLER SEN EN İYİSİ GİT BU KISIMLARI DOLDUR...

peki arkadaşlar raporda ses gerektiren ortamlarda çalışamaz yazıyorsa sınav ve iş için sıkıntı yasarmıyım % 52 işitme engelliyim

kardeşim herkeze uygun bi iş çıkar illa sesli bi ortamda değil beden gücü gerektirecek bi iş yaparsın sende herkeze engeline göre bir iş mutlaka çıkar mutlaka gözün yükseklerde değilse yapabilceğin işe burun kıvırıp beyenmemezlik yapmadan şükür edersen...

xxx man kardeşi 8 senedir işssizim ve nereye girsem iş sıkıntılarından dolayı çıkmak zorunda kalıyorum Rabbim kimsenın başına vermesin çalışmak istesemde gucum yetmıyor duyuyorum anlamıyorum sıkıntı yaşıyorum bu ülkede engelli olmak çok zor yeterli ilgi yok bizlerde arada kaybolup gidiyoruz

Bence daha önce raporlarda yapılan hatalar bu defa yapılmaz en azından bu rapor konusuna açıklık getirilmeli insanlara son zamanda haber verilmemeli herkeste önlemini almalı

SEDAT kardeşim rapor tarihi aslında belli ve açık 16/12/2010 raporu olanlar gircek diye duyruldu raporun yeniletilmesi şart ama millet bi umut bekliyor belki eski raporlarda geçerli olur diye...

:) Komedi bu insanlar yahu bizim rahatsızlığımız akondraplazi yeni rapor çıkmıyor ne olacak ozaman bu durum ? Kim verecek bunun hesabını giremeyeceğiz biz sınava.

xxxman;
bunu bana mı yazdınız yoksa konu sahibi arkadaşa mı bilmiyorum ben kendi üstüme de alındım benm raporda çalıştırılamayacağı işler kısmında ağır işler yazıyor yani ağır kaldırmak yasak bana, bedenen güç sarf ettirecek işleri yapmam sakıncalı ztn
ağır özürlü kısmında hayır yazıyor eğitim kısmına da hayır demiş ama ben uni. mezunu oldugumu söyledim iş için alıyorum çalışmak istiyorum dedim dr da istihdam ve sosyal yardım kutularına hem evet yazdı ama elimdeki raporda "değerlendirilmedi" diyor bilgisayara bu şekilde giriyorlar herhalde görevli sekreter orda ne yazdığı önemli değil deyip geçiştirdi affedersiniz ama burnundan kıl aldırmayan cinsten sadece şunu yap bunu et diyor yardım etmiyor

xxxman

kardeş aslında yıllardır türkiyede'ki engelliler bu sağlık raporları konusunda sancılı tam anlamıyla çözüm getirilemedi sadece sınavlar için değil.

benimde boş ama ama arka sayfadaki haklar bölümüünn diğer kısmında 'özürlü memur olabilir'' ibaresi var. Umarım bu ibare bizi kurtarır.

slm arkadaşlar %57 sürekli raporum var ve çalıştırılayacağı işler bölümü boş ÖMSS girip atanma konusunda sıkıntı yaşar mıyım bilgilerinize...

Sınava girebilirsin herhangi bir şey yazmasina gerek yok yüzde 40 ve üyesi sınava girebilmek için yeterli

Üst Alt