Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sınavına Zihinsel - Ruhsal Davranış Bozukluğu Özründen gireceklerin dikkatine

YassaX

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Özürlü Raporunuzda ÖZÜRE İLİŞKİN BİLGİLER KISMINDA ; Zihinsel Ruhsal Davranış Bozukluğu Bölümünden Özürü olanlar; ÖMSS - 2012 ye Başvurularında ; Eğer Zeka Geriliği Yoksa; IQ Testi Raporları Yoksa; Rehabilitasyon Raporları Yoksa, Zihinsel Engelli Okullarından Mezun Değilse; Zihinsel Engelli Olduğunu Özürlü Raporu Hariç İspatlayamiyorsa " KİŞİNİN ÖZÜR GRUBU BÖLÜMÜNDE " Zihinsel İşaretli de olsa , ÖMSS 'ye Genel Özürlü - Ruhsal ve Duygusal Sağlık Sorunu Var Bölümünden Sınava Girmesi Gerekir.. Bir çok ilde değişik uygulamalar mevcuttur... Daha Sonra Yanlış Bölümden Sınava girip mağdur olmaktansa bu durumun en gec bugun ve yarın duzeltilmesi gerekir.. ÖMSS -2012 'ye Psikiyatri Özründen Giren Arkadaşlar Zihinsel Özürlü Bölümünden Girerek Kolay Soruları Ek Süre ile 80 Dakika da çözmeyi arzulamaktadırlar.. Ancak bu durum ileride Onlara zarar vermemesi açısından, isteyen Arkadaşlar : Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına Telefon Edebilirler : 0 312 229 55 11 Dahili : 2 ... Bu konuda bana cok fazla soru geldi ve 5 Mart 2012 Saat 14:00 itibariyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından Yetkili bir bayanla görüşmem sonucunda bu yazıyı paylaşıyorum.. Böyle Durumda Olan Arkadaşlara Tavsiyem, Hic Vakit Kaybetmeden ; Ya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını Arayıp Durumlarını Öğrensinler ya da Başvuru Yaptıkları Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine gidip boyle bir durumun olduğundan bahsedip, Dooğru Bölümden Sınava Girmek istediklerini belirtsinler ... Bunun için Aile ve Sosyal Polikalar Bakanlığına bağlı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine Son Başvuru 6 Mart 2012 Salı - Mesai bitimine kadardır.. Dediğim araştırmaları ve sorgulamaları yaptıktan sonra, Sınava Girişte Özür Durumlarını Düzeltmek isteyen Engelli Kardeşlerimizin En gec 8 Mart 2012 Perşembe Günü Mesai bitimine kadar GENEL AMAÇLI DİLEKÇELERİNİ ÖSYM Başkanlığı 06538 Bilkent-ANKARA Adresine ulaştırmaları gerekmektedir...

Tekrar Açıkca İfade ediyorum; Zihinsel Ruhsal Davranış Bozukluğu Özrü olan arkadaşların Özürlü Raporlarında " Kişinin Özür Grubu " Zihinsel İşaretli olmuş olsa da; Ya da Kişinin Özür Grubu Rapor da Yer Almasa da , Sınava Zİhinsel Özürlü Grupta Giren Arkadaşlar yukarıdaki yazılanları cok iyi okumaları gerekir... Zeka ile ilgili ve Zihinsel Engelle ilgili durumlarını İspatlayıcı Dökumanları, ya da ona benzer Raporları yoksa dediğim yolu izleyip; ya aile ve Sosyal Politikalar bakanlığını ya da Başvuru yaptıkları Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne gidip, Hangi gruptan gireceklerini Öğrenmelerini tavsiye ediyorum... Ayrıca ÖMSS - 2012 ÖZÜR DURUMU bölümünü; Başvuru yaptığını ÖSYM Merkezinden Değiştiremiyorsunuz. Bu değişiklik ancak aşağıda belirttiğim şekilde yapılmalıdır :

ÖZÜR DURUMU Bölümünü Değiştirmesi Gereken Arkadaşlar ;Sınav Kılavuzunun Sonlarında GENEL AMAÇLI DİLEKÇE'yi dolduruyorsunuz.... Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden Alacağınız Yeni Ön Kabul ve Taahhüt Beyanının Aslını ve 2012 - ÖMSS Başvuru Kayıt Bilgileri Formunun Fotokopisini de ekleyerek APS ile 8 Mart 2012 Perşembe gününe kadar ÖSYM Başkanlığı 06538 Bilkent-ANKARA adresine ulaştırmanız gerekmektedir. Bu süre sonunda gönderilse de Dilekçeniz kabul edilmez, ÖSYM den Soylenende bu şekilde. ÖSYM nin İnternet Sitesinden --> Aday İşlemleri Sistemi --> internet adresinden Aday İşlemleri Siteminden İnternet Şifreni Girerek EVRAK REFERANS NUMARASI Alarak , Genel Amaçlı Dilekçeye yazıyorsunuz.

Arkadaşlar ÖMSS'nin Sınav Kılavuzunda Yer Alan " GENEL AMAÇLI DİLEKÇE " ile ilgili Bilgiler Aşağıda Yer Almaktadır :

ADAYLAR TARAFINDAN ÖSYM’YE GÖNDERİLECEK DİLEKÇELER İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

Dilekçe yazılmasını gerektiren konular için ÖSYM ile yapılacak her türlü yazışmada “Genel Amaçlı Dilekçe” örneği kullanılmalıdır. Dilekçenin işleme koyulabilmesi için adayın ne istediğini açıkça belirtmesi gerekir. Dilekçe örneği üzerindeki bütün bilgi alanlarının doldurulması zorunludur, bilgi alanları eksik olan dilekçeler işleme alınmayacaktır. Aday, dilekçenin aslını ÖSYM’ye ulaştırmalıdır. Merkezimize faks yoluyla ulaştırılan dilekçeler işleme alınmayacaktır. Bilgi güvenliğini artırmak amacıyla dilekçede evrak referans numarası belirtilmesi uygulamasına geçilmiştir. Aday, evrak referans numarasını ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi İnternet adresinden T.C.
Kimlik Numarası ve şifresi ile edinecektir. Adayın Aday İşlemleri Sistemi adresinde işlem yapabilmesi için herhangi bir sınava başvuru işlemi sırasında edindiği aday İnternet erişim şifresini kullanması gerekir. Bu şifre, adayın sonraki yıllarda da ÖSYM’nin İnternet adresinden yapabileceği tüm işlemlerde (sınava giriş belgesi edinme, sonuç öğrenme, bilgilerini görme ve bazı bilgilerini değiştirme vb.) kullanılacaktır. Bu nedenle adayın bu şifreyi unutmaması, kimseye vermemesi ve özenle saklaması gerekir. Şifresini bilmeyen ya da yeniden edinmek isteyen adaylar T.C. Kimlik Numarası yazılı nüfus cüzdanıyla şahsen ÖSYM Başvuru Merkezlerine başvurmalıdır.

Dilekçe yazılmaması gereken konular:

Adaylar aşağıda belirtilen konulardaki değişiklik istekleri için dilekçe yazmayacak, gerekli değişikliği her sınav için Aday İşlemleri Sistemi İnternet adresinde kendileri gerçekleştirecektir.
♦ “Kimlik Bilgileri”nde değişiklik yapmak isteyen T.C. uyruklu adaylar bu isteklerini önce Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün Merkezî Nüfus İdaresi Sisteminde (MERNİS) yaptırmalıdır. Değişiklik işlemi MERNİS’te gerçekleştikten sonra, bu değişikliklerin adayın ÖSYM’deki kayıtlarına aktarılması işlemi, aday tarafından
Aday İşlemleri Sistemi internet adresinde yapılmalıdır.
♦ “Sınava İlişkin Bilgileri” ya da “İletişim Bilgileri” alanlarında değişiklik yapmak isteyen bir aday bu değişikliği Aday İşlemleri Sistemi İnternet adresinde kendisi gerçekleştirecektir.

Dilekçe yazılmasını gerektiren konular:

Adaylar, aşağıda belirtilen konular için dilekçe yazacaklardır:
♦ Sınav ve yerleştirme sonuçlarının incelenmesi isteği
♦ “Özür Durumu Bilgileri” alanında değişiklik yapma isteği
♦ “Öğrenim Bilgileri” alanında değişiklik yapmak isteyen yeni durumlarını gösterir onaylı resmî belgelerini dilekçelerine ekleyerek ÖSYM’ye göndereceklerdir.)

Arkadaşlar Özürlü Raporunuzda ÖZÜRE İLİŞKİN BİLGİLER KISMINDA ; Zihinsel Ruhsal Davranış Bozukluğu Bölümünden Özürü olanlar; Yani Psikiyatri Bölümünden Özürü Olan Arkadaşlar Yukarıdaki Mesajı iyi okusunlar .... ÖMSS - 2012 ye Başvurularında Mağdur Duruma Düşmemek icin dikkat edilmelidir !!!

Bu çok iyi oldu keşke geçen sende böle bi uyqulama olsaydı abi KEŞKEEEEEEEEEEEEE. BELEŞ GİREN ÇOKKKKKKKKKKK.

Umarim Hic Kimse Magdur Olmaz ... Herkes Hak Ettigi Bolumden Hak Ettigi Sekilde Girer....

şimdi psikiyatri bölümünden girenlere daha basit sorularmı sorulacak benin hem ortapedi hemde psikiyatri var raporumda ben ortopediyi seçtim açıklarmısınız?

Mustafa bey; Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne gittiğinizde zaten, secimi orada yapiyorlar... Özürlü Raporunuzda Yüzde olarak Ortopedi yuksekse zaten Ortopedi den yani Genel Özürlü Kısmından Girmek zorundasınız.. Psikiyatrinin Oranı Yuksekse Psikiyatri den giriyorsunuz.. Ancak Psikiyatri dek Özrünüzde özellikli bir durumunuz yoksa ; Zihinsel Özürlüden giremezsiniz.."
Eğer Zeka Geriliği Yoksa; IQ Testi Raporları Yoksa; Rehabilitasyon Raporları Yoksa, Zihinsel Engelli Okullarından Mezun Değilse; Zihinsel Engelli Olduğunu Özürlü Raporu Hariç İspatlayamiyorsa " KİŞİNİN ÖZÜR GRUBU BÖLÜMÜNDE " Zihinsel İşaretli de olsa , ÖMSS 'ye Genel Özürlü - Ruhsal ve Duygusal Sağlık Sorunu Var Bölümünden Sınava Girmesi Gerekir.​
" Gerçekten Zihinsel anlamda Özürü Olanlar ve Bunu ispatlayanlar Zihinsel Özürlü Bölümünden girecekler ve o gruba; Daha kolay özel sorular hazırlanacak ve Sınav Süresi 80 dakika olacaktir.. Benim bu konuyu acmamdaki sebep şudur: Psikiyatri Engeli OLan bazı Engelli Kardeslerimizi Zİhinsel Özürlü Gruptan Sınava Kayıtlarını yapmışlar, bu arkadaşların yanlış gruptan sınava girmemeleri adına bu paylaşımı yapiyorum.. İleride ALLAH Korusun Sınavlarının Gecersiz olmaması icin mucadelem

Merhaba öskan,benim bahsettigin gibi başvuru formumda ruhsal ve duygusal bozuklugu işaretlendi benim rahatsızlığım %40 epilepsi , kardeş başvuru formunda zihinsel rahatsızlık seçenegi yok acaba zihinsel ve ruhsal duygusal rahatsızlığı olanları aynı gurupta sınavamı sokacaklar eger ayrı gurupta sınava girilecekse ruhsal ve duygusala' da zihinsel gibi sürede ve sorularda kolaylık saglanacakmı

faruk bey ; Ruhsal ve DUygusal Sağlık Sorunu Var İşaretli olanlar GENEL ÖZÜRLÜ Grubu Kapsamında değerlendirildiği icin Sınavda Ekstra bir Özel durum olmayacaktır.. Sınav Süresi 60 Dakika olacak ve Genel Özürlü Grubunda Mezuniyetinize gore olan Gruptan sorulacaktır.. Sınav için pauniniz belli olduktan sonra zaten Tercih Kılavuzunda Belki de secebileceğiniz işler ayrıca verilebilir.. Verilmezse bile su anda Devlette Calisan Psikiyatri Sorunu Olan Tanıdıklarım var..Bir sekilde Devlet Memuru oluyorsunuz, atandığınız kurumda gorev aliyorsunuz..Atandıktan sonra 5 kisilik bir komisyonu da unutmamali.. Ozrunuz ve Atandiğiniz işe uygunkuğunu verecekler ya da vermeyecekler.. Hakkınızda Hayırlısı Olsun

şizofreni zihinsel değilmi acaba benimkini orda doldurdular banada kaşeli kağıt verdiler

Bu grupları ben seçmedim orda dolduruyorlar terss bir durum olursa dava ederiz heralde onların sorumluluğunda değilmi

sungur.member , Aslinda dediğiniz gibi bu durum onların sorumluluğunda ... Ancak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yeni kurulmuş bir bakanlık olduğu için bu ve buna benzer sıkıntılar oluyor ..Bu nedenlerden dolayi, bazı illerde Psikiyatrileri zihinselden yazarlarken, bazi illerde Genel Özürlü - Ruhsal ve Duygusal Sorunu var bolumunden giriyorlar.. Bunun icin Ankarayi genel mudurlugu aradigimizda , Psikiyatri Özrü Olanlar Genel Özürlü Ruhsal ve Duygusal Sorunu var bolumlerinden gireceklerdir diye bir ifade de bulununca ben de yukarıdaki yazıyı paylaştim..Hic bir engelli kardesim magdur olmasin diye

sevgili kardeşim zihinsel engelli olarak başvurusunu yapan bir çok kişinin raporu ösym ce düzeltilerek genel özürlü bölümünden sınava dahil edilmişlerdir.başvuru zihinsel olsada ösym de oluşan komisyon raporları incelemiş ve 334 adet zihinsel engelliyi genel özürlü gurubundan sınava dahil etmeyerek genel özürlü kapsamında değerlendirmişler. 3035 adet zihinsel engelli sorunsuz sınava dahil edilmiş.Bunlar için sorun oluşturmayacaktır. bugün zihinselden giren birine sordum lise dengi abi 54 doğrum 1 boşum ve 5 sorunun cevabı yayınlanınca ortaya çıkacak dedi soruları çok basitmiş. sadece matematik ten beş soru baya zorlamış onları...

arkadaşlar pskiyatri raporu olan nerdeyse tamımını genel özürlü sınıfında sınava soktular canınızı sıkmayın

dostum ben yüzde kırkbeş şizofreni hastasıyım özre ilişkin bilgiler kısmında zihinsel diye bir alan yok benim hastalığımdan dolayı zeka geileme var herşey zor geliyor bana ben sınava zihinsel alanından girek istiyorum peki bunu nasıl düzeltirmem gerekiyor

neden bıze düşünmüyorlar ders çalışamıyorum ıcıme sıkıntı gırıyor ezberledıgımı bır saat sonra unutuyom bu allaha revamı bızde uygun sorular sorsunlar %80 agır özürlü olmak üzre şizofrenım evde butun gun yaptığım tek sey uzanmak hayattan koptum sureklı uzuluyorum uzulunce ve dusununce hastalığım tekrar edıyor bızım halımız ne olcak bu devlet bızı neden düşünmüyor !!!!

benim raporumda da tedaviye kısmen cevap veren şizofreni diyor ama raporun arkasında zihinsel işaretli şimdi benim ne yapmam gerekli?hastaneye gidip düzelttirmek istesem düzeltirler mi?

Üst Alt