Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sınavıyla engelliler yeteneklerine göre işe alınacak

mehmet001

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Engelliler Yeteneklerine Göre İşe AlınacakEngellilerin yeteneğini kullanacağı işe girmeleri gözetilecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ankara’da güne, yaşlılara saygı haftası kapsamında düzenlenen sempozyuma katılarak başladı.20-03-2012 21:19Aileden uzaklaştırmadan yaşlı bakımında yeni modeller ürettiklerini söyleyen Fatma Şahin, bu konuda ailelere maddi destek verdiklerini hatırlattı.Fatma Şahin’in programındaki diğer durak, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Hizmetleri Sempozyumuydu.Burada Şahin’in engellilere güzel bir haberi vardı.Şahin, 29 Nisan’da düzenlenen Özürlü Memur Seçme Sınavı’nda yeni bir düzenleme yapılacağını açıkladı.Buna göre, sınava girenler kapasiteleri ve öne çıkan becerilerine göre işe yerleştirilecek.Bakan Şahin şunları söyledi:“Hem işyerlerinin onlardan istifade edeceği, hem de onların kendi potansiyelini oraya verebileceği, görme engelli birinin kulağından istifade etmeyi, zihinsel engelli birinin elinden istifade etmeyi yani herkesin top yekün engellidir hiç bir işe yaramaz mantığı ile değil, herkesin kendi pozisyonuna göre kimin ne potansiyeli var şeklinde süreci takip ediyoruz.

TRT HABER

Onlisans ve lisans icin diploma bolumune gore alim yapacaklarini dusunuyorum tercih yaparken nitelik kodlarina gore yeteneler siralanir aldigi egitim goz onunde bulundurulur teknik universiteyse ornegin elektirik elektironik bolu okuyanlar avantajliilur, adalet okumussa adalet bakanligina yerlesmedesansi yuksek klur cunku bu alanda kalifiye olmus aranan elemandir .lise icinde benzeri sartlararanir diye dusunuyorum ben yetenekten bunlari anladim sizlerin yorumu nedir ?

ben 4 ay önce konu açmıştım, kapattılar konuyu. aynı kpss sonrası yerleştirmelerde olduğu gibi ne mühendisiysen o mühendis kadrosuna atanma şansın olacak.

yani kurumlar kadroları belirlerken hangi bölüm mezunu istedikerini belirttiler.

tabi engel durumu hesaba katılacak diğer bir faktör bu sınav için. hayırlısı olsun herkese başarılar

mrb arkadaslar mesala ben meslek lisesi elektrik blm mezunuyum meslege göre mi tercih yapacagım
elektrik teknisyenim bilgisayarıda iyi şekilde kullanıyorum nasıl bir tercih yapacagız çok kafa karıstırıcı bir durum
hayırlısıyla sınavı geçelim de tüm arkadaslara başarılar .......

Çok iyi oldu bu bencede böyle olması gerekiyor

dereyi görmeden paçayı sıvamamak lazım. bekleyip göreceğiz.

Ayrıntılarda boğulmayın dostlar..ayrıntılar anca kafa karışıklığı yapar..sallayın biraz relax ... ;)

Sınav alımında kişilerin bilgi ve becerilerine göre işe alınımda etkili olması güzel kendini geliştirmiş bilgi birikimlerinin üzerine birşeyler daha koyup daha çok deneyim ve tecrübe kazanacaklar... ve atandıkları yerde acemilik olmayacak ve çalıştıkları yere kolay adapte olup kuruma daha faydalı olacaktır.

Üst Alt