Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS Sonrası İlk Etapta Alınacak Kişi Sayısı

bravado

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

3512 sayısının ilk telaffuz edildiği zaman gönderdiğim bir dilekçeye gelen cevap aşağıdaki gibidir. Bu cevap bugün gelmiştir. Cevapta da görüleceği üzere yine 3512 kişi denmiş ilk etapta. Bu sayı artırılmamış mıydı?

[FONT=arial]Sayın Çağdaş MOLLAOĞLU[/FONT]
[FONT=arial] Bilgi edinme talebiyle Bakanılğımıza yaptığınız başvuruya istinaden Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz ile yapılan yazışma sonucunda alınan bilgiler aşağıda yer almaktadır;[/FONT]
[FONT=arial]Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına yapmış olduğunuz; Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) kapsamında istihdam edilecek olan memur sayısı hakkında bilgi ve yardım talebinizi konu alan 14.05.2012 tarihli başvurunuz incelenmiştir.[/FONT]
[FONT=arial]Özürlü vatandaşlarımızın devlet memuru olarak istihdam edilmeleri ve boş özürlü kontenjanlarının doldurulması açısından çok önemli bir dönüm noktasını işaret eden Özürlü Memur Seçme Sınavı; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 29 Nisan 2012 tarihinde yapılmıştır.[/FONT]
[FONT=arial]ÖMSS sürecinin başladığı Ağustos 2011 tarihindeki Devlet Personel Başkanlığı istatistiklerine göre, kamu kurumlarında açık bulunan özürlü memur kadrosu sayısı yaklaşık 20 bin civarındadır. Bakanlığımızca yapılan açıklamalar da, bu tarihte mevcut boş kadrolar göz önünde bulundurularak yapılmış olup, bu kadroların doldurulması hedeflerimiz arasındadır. Sınav ve kura sonrasında doldurulacak olan kadrolar ve ilk aşamadaki atamaların tamamlanmasının ardından, boş kadrolara dair yapılacak olan diğer atamalar Devlet Personel Başkanlığının yapacağı değerlendirmeler ve kamu kurumlarından gelen personel talepleri doğrultusunda gerçekleştirilecektir.[/FONT]
[FONT=arial]Devlet Personel Başkanlığımızca alımı açıklanan 3.512 özürlü kamu personeli, ilk aşamada yapılacak atama sayısıdır. Boş özürlü kontenjanlarının doldurulmasına yönelik süreç Genel Müdürlüğümüzce artan bir hassasiyet ile izlenmeye devam edilecektir.[/FONT]
[FONT=arial] Bilgilerinizi rica ederiz.[/FONT]

T.C.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
Akay Caddesi No:6 Bakanlıklar / ANKARA
0312 422 55 00 pbx

bende dilekçe göndermiştim
Devlet Personel başkanlığına gönderdiğim özürlü personel alımına ilşkin yazının cevabı

İlgi talebiniz incelenmiştir.

Özürlü personel alımları konusunda Başkanlığımızca önceden yapılmış bir belirleme bulunmamaktadır. Konuya ilişkin belirlemeyi (öğrenim düzeyleri; mezun oldukları mesleki ve teknik okullar ve bölümler ile öğrenim seviyeleri; orta öğretim, ön lisans ve lisans mezunu olmaları gibi), ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının mevcut kadroları ve ihtiyaçları dikkate alınarak kamu kurum ve kuruluşlarınca belirlenmektedir. ÖMSS sonuçlarının açıklanmasını müteakip kurumlar taleplerini Başkanlığımıza iletecek Başkanlığımızca hazırlanan tercih kılavuzu ÖSYM Başkanlığının internet sayfasında ilan edilecektir. Bu sebeple ne kadar özürlü alınacağına ilişkin şu an için bir rakam vermek mümkün değildir.

Bilgilerinizi rica ederim.
Devlet Personel başkanlığı

Şuan yapılacak en mantıklı şey beklemek ayrıca ondan sonra bakanların açıklamalarıda oldu 4800 civarı galiba bu sayıda giderek artıyor dedi bu konu açılmıştı forumda bak istersen

inşallal dalga gecer gibi rakama maruz kalmayız

İLK ETAP İKİNCİ ETAP DİYE BİR SÖZ GEÇİYORMU AÇIKLAMALARDA alım 7000 deniyor açık kadroların doldurulmasına gayret edeceğiz takipçisi olacaz ama kesin dolduracağız denmiyor dikkat ederseniz.7000 kişinin 2-3 bini müsade edilirse yükselen,kurum değiştiren,memleket değiştiren olcak 1000 tanesi HAKLI OLARAK GÖREVİNE GEÇEN OLCAK kalan 3 binde ilk defa memur olanlara kalcak alcakları 3bin kişi yani kurum değiştirenlerin açtıkları yeride 2 yıl sonraki sınavla doldururlar kadrolar olduğu gibi boş kalmaya devam eder işe gircek 3 bin kişiyi geçmez:)2010 ALIMLARINI İNCELEDİM 2000 liseli ama bedensel engelliyi öldürmüşler HİZMETLİ,KALORİFERCİ araya memur serpmişler 2000 önlisan 1000 lisans ALIMLAR BÖYLE OLURSA YİNE BEDENSEL ENGELLİ OLARAK PEK HEVESLENMİYORUM...

öenmli herkes okusun

Bugün Ömss engelli öğretmen adayları Aylin Hanım Meb Müsteşarı ve birkaç genel Müdür ile görüştü. Bu görüşme ile ilk atamada 1000 adet öğretmen talep ettiler. Ayrıntılar facebook sayfalarında...

Sevgili arkdaşlar devlet ömss denilen bir sınav yaptıda ondan sonra ne yapacağınını karar veremedi anlıyacağınız bişey yapayım derken beceriksizlik ortaya çıktı gerek bakan açıklmaları gerekse ösym açıklamaları v anlıyacağınız bizim işimizz allaha kalmış

Arkadaşlar fazla ümitlenmeyin derim çünkü bakanların ağzından çıkan kelimeler tam anlamıyla muanmadır.
Çünkü devletin gerçek alım sayısı kesinlik kazanması için mutlaka yazılı olması gerekir.
Bu bağlamda daha önce 20000 telefuzları yerini 3500,4750 veya son olarak 7000 gibi personel alım rakamları bana İstanbul borsasını anımsatıyor
Eğer yakın zaman da seçim olsaydı öyle tahmin ediyorum ki 60000 kişi başvurmauşsa bunlar biz 50000 alım yaparız derler
Siz yazılı açıklamalara bakın derim
:cool:

20.000 engelli ilk atamada kadrolu olacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, engelli vatandaşların istihdamı için ellerinde 20 bin kadro bulunduğunu açıkladı.
Şahin, 20 bin engelli vatandaşın bu kadrolara ilk atamalarda yerleştirileceğini duyurdu.

İlk atamada 20 000 deil
Şahin, 20 bin engelli vatandaşın bu kadrolara ilk atamalarda yerleştirileceğini duyurdu. Geriye kalan kadroları da zamanla tamamlayacaklarını bildirdi.

bir öyle diyorlar bir öyle biliyorlarki sorular zordu sınav saati berbat okadar kişi atanamıyacak iyi puan alıp ondan yükseltiler sayıyı eminim

29 nisanda girdiğimiz ömss sınavından mı 20000 özürlü alınacak yani ?

Arkadaşlar Bakan Fatma Şahin 15 Mayıs 2012 günü yaptığı açıklamada zaten 7.000 kisi ilk atamada alınacağını soyledi ... Genel Olarak Kamu Kurumalarında Engelli Kontenjan acığı 20.000 demisti ... Yukarıdaki yapılan acıklamaya bence itibar etmeyin.. Ben 3 Ekim 2011 tarihinde Yayınlanan ÖMSS Yönetmeliğinden bu yana Bakan Fatma Şahin'in onlarca açıklamasına şahit olmuş biri olarak, özellikle ÖMSS SInav Tarihi konusunda en 5-6 kere farklı farklı tarihler ifade etmiştir; yukarıda yapılan ilk atamada 20.000 engelliyi uygun kadrolara yerleştirecez haberi bence yanlis anlasilmistir.. Bakan Faruk Çelik ilk açıklamasinda 3.512 demisti .. Yani bu rakamda bir anda 20.000 beklememek lazim. INSALLAH 20.000 dir rakam ama bana bu acıklamalardan sonra mantıklı gelmiyor ... Tekrar ediyorum 20.000 lik Rakam Kamu Kurumlarındaki Engelli Personel açığıdır ve bu açığı da 2 yıl içinde kapatmaya çalışacaklardır ... Keşke 20.000 lik açığı ilk atamada doldursalar ama bana pek mantıklı gelmiyor ... Hele ki son 1 aydır yapılan acıklamaları duyduktan sonra ... Hakkımızda Hayırlısı Neyse O Olsun ...

haberin başlığı ile içerik aynı değil.ilk atama değil ilk atamalarda demiş bakan.20bin 2 yıl içindeki alım bence.tabi fikir değiştirmezlerse yine

bakan şahin ne içiyorsa bana da aynısından yollayın. :))

bakan falan inanmayın. 7000 kişi açıklamasını tv'de ösym başkanı yaptı. bize ulaşan kadro sayısı son olarak 7000 dedi. ösym başkanının bakanlar gibi yalancı ve siyaset yapma peşinde olmadığını düşünüyorum. ve bu kişinin kamu tüzel kişiliğine sahip olması ve klavuz yayınlayacaklarını düşününce de sayının 7000 olması muhtemel.

unutmayın burası Türkiye. herşey saniyeler içinde dahi değişebilir. çok hayal kurmayalım

sevgili dostlar artık bizi kandırmasınlar özellikle fatma şahin ve faruk çelik 3 bin mi 7 binmi 20 bin mi engelli alınacak bu kadar olmaz resmen bizle dalga geçiliyor artık yeter bir karar alın fzle

Fatma şahin lütfen bizle dalgaa geçme bir karar ver artık 3500 mü 20 bin mi

Merhaba Arkadaşlar. sabah sabah Sizin biraz moraliniz bozacam ama gerçekler acıdır.
ilk Etap veya son etap diye bir şey yok.
1. Şimdi yapılan sınavda alınacak kişi sayısı..3512...
2. Bu sınava memur olarak girecn 4000 kişi.. Yer Degiştirme..
3. ÖSYM başkanı 7000 alım yapılacak dedi.. Ösym bunu söyleme hakkına sahip degildir.
4. Eğer alım ösym nin dedigi gibi 7000 olursa.. 4000 yer değişiminden yerleşecegi için geri kalan 3000 ...
5. Yani bu alımlarda eger yer değiştirmeleri dahil ederse alınacak kişi sayısında 512 kişi eksik alınacaktır..
6. Yeni yerleşen kişi sayısı 3512 degil 3000 kişi olacaktır.
7. Kura sonucu yerleşecek kişiler ( Öncelikler işsizlik sigortasından faydalananlar... ) olacaktır. Çünkü devlet onlara zaten askeri ucret vermektedir... hem askeri ücret ödeyip hemde yeni alım yapmaktansa askeri ücretliyi al . Tek taşla iki kuş...
8. yapılacak alımlarda Yüksek puan itibarlı değildir. Çünkü alımlar için devlet kurumları alım şartlarını belirleyecekleri için kişi özel alım şartları olacaktır. Kısacası kurum yetkilileri DPB alım şartlarını sunarken kendi istediği kişinin şartlarını yazacaktır. Örenk .. bir belediye başkanının iki oğlunu yerleştirmek için yapılan işlemleri az .ok hatırlayanınız vardır.. kimse girmesin diye kimya mezunu..
Bunun bir örneği de. Şanlıurfa PTT kurumuna yerleşen bir hanfendi.. Alım şartında ATOM mezunu olması... Arkadaş ATOM mezunun iktisat .işletme . kamu yönetimiyle alakası yokken .. Sirf kendi elemanı yerleşsin diye ATOM mezunu şartını koymak hangi akla mantığa sığmaktadır.. Bunuda siz Düşünün..
9. Benim Sizden ricam.. Ne olur Fazla Umutlanmayın.. Alınacak Kişilerin Adları yerleri ve memleketleri bellidir.. Kimin Torpili varsa o yerleşecektir.. bizimde Torpilimiz YÜCE Yaradandır.. ALLAH Kerimdir RAHİMDİR... Elbet Bunun Hesabını soracak olan Allahtır.
Saygılarımla....

arkadaşlar bilğisiyar ortamında mı olacak kura çekimi vede takip etme imkanımız olacakmı.

Benim şahsi yorumum;7000 kişi alınacaksa her öğretim grubuna eşit kadro verilecekse ilköğretim mezunları 1750,ortaöğretim 1750,önlisans 1750,lisans 1750 kişi eder,sınav sonuçalrı açıklandığında kendi kategorisinde 1750 kişi arasına giren atanır..

İlk atamada 20 bin engelli, kadrolu olacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, engelli vatandaşların istihdamı için ellerinde 20 bin kadro bulunduğunu açıkladı.
Şahin, 20 bin engelli vatandaşın bu kadrolara ilk atamalarda yerleştirileceğini duyurdu. Geriye kalan kadroları da zamanla tamamlayacaklarını bildirdi. Engelli vatandaşların İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1453 Topkapı Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği 'Birlikte Yürümek İçin Çok Nedenimiz Var' başlıklı çalıştaya katılan Bakan Şahin, engellilerin istihdamıyla ilgili açıklamalarda bulundu. "20 bin açık kadroyu doldururken, laf olsun diye bir atama yapmayacağız." diyen Şahin, engelli vatandaşın oturduğu koltuğa katacağı 'katma değer'i çok önemsediklerinin altını çizdi. Haftaya sonuçları açıklanacak olan Özürlü Memur Seçme Sınavı sonrasında atamanın ilk aşamasını gerçekleştireceklerini kaydetti. Sivil anayasa çalışmalarına da değinen Bakan, anayasanın her maddesinin engelli bakışıyla, engellinin sorunlarını çözecek şekilde yapılandırıldığı toplu bir mutabakat olmasını istediğini söyledi. Engelli bakışının anayasada yer almasını çok önemsediklerini vurgulayarak, "Biz burada bütün engellilerimizin fırsat eşitliğinden istifade edebilmesi için eğitimdeki bütün engelleri aşmamız gerektiğini düşünüyoruz." dedi.
H. TUBA ÇETİNKAYA, HARUN İLHAN İSTANBUL

Ya af edersiniz sizler ösym yerleştirme işlemlerini nasil gerçekleştirildigini biliyor musunuz ?
Ayrıca ömss sınav sonuçlarından sonra dpb kurumların bildirecegi şartlarda eleman alınacağını. kurum kendi şartlarına uyan elemanı alcağını okumadınız galiba. ben bunları kafamdan yada şansi düşüncelerimle söylemıyorum. lütfen birazcık .. ha keşkede arkadaşın yazdıgı gibi olsa 1750 kişilik ayırım.. ama sonuç olarak aldıgın puanın bir önemi yok.. nasil yok diyeceksin. Kurumlar istediği elemanın şartlarını bdp bildirdiğinde (senin almış olduğun 100 puan ,) kurumun şartları sana uymuyorsa nasıl olacak. Meseleyi inşallah anladınız..kurumun şartları bana uyuyor ve ben almışım 52 puan.. Ben yerleşecem sen açıkta kalacan . Bu yüzden sınavın sonucundan çok kurumların vereceği şartlar önemlidir. Bir diğer konu okullar.. Hangi mezun alınacak işte burda da yine şartlar. Kısacası torpil dediysem bunlardan gelecek .. üst mesaj da yazdığım gibi şanlıuraf ptt müdürlüğü bilecik.. Son yerleştirmede kendi elemanını almak için üni. Mezunu atom ve fizik böl. şartıyla alıyor.. Hangi mantık bunuda siz çözün..

saygılarımla

yüreğinleyaz çok güzel ifade etmişsin... katılıyorum sana

arkadaşlar diyelimki atanırsak sonra bizden ne istenilecek kayıt için okul diploması ve rapor aslısı mı yoksa ? benim raporun aslısı yok , fotokopisi(aslı gibidir) vardır olurmu acaba

Üst Alt