Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sonrası yerleştirme ve atamalar neye göre yapılacak?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ÖMSS sonucunda yerleştirme ve atanmak için başvuru yapacağız. Peki yerleştirme veya atama durumunda ÖMSS'ye başvuru sırasında yetkililere gösterdiğimiz Rapor dikkate alınacak mı? Yoksa; yapacağımız tercihler sadece ÖMSS sonucunda aldığımız puana göre mi olacak?

Diyelim ki herhangi bir kuruma atandık. Atandığımız kurum ''İstihdam'' için yeniden sağlık kurulu raporu isteyecek mi, yoksa ÖMSS başvuru esnasında alınan raporların fotokopilerini inceleyip mi yerleştirme yapacak?

Raporumu bugün aldım. Çalıştırılamayacağı işin niteliği kısmında ''İşitme gerektiren işlerde çalışamaz'' yazmışlar! Oysa ki bazı istisnalar dışında işitme cihazı ile gayet iyi duyabiliyorum. Bu ibare yerleştirme ve atama sırasında sıkıntı yaratır mı? Eğer yerleştirme ve atama sırasında bu rapora bakmayacaklarsa zamanı gelince yeni rapor çıkartmak istiyorum.

Bir de atamalar neye göre olur sizce? Özür gruplarına göre mi yani ortopedi, işitme vs. özür gruplarına belli kontenjanlar dahilinde mi atama olur yoksa özür gruplarına bakılmaksızın sadece puan sıralamasına göre mi atama olur sizce?

başvuru yaparken memurun dediği:
raporun eski yönetmeliğe göre.yeni rapor alman gerekiyor.kaydını yapıcaz ama sınavı kazanıp atandığında yeni rapor istenecek.kayıt tamam ama yeni rapor almak istemiyorum çünkü oran düşük çıkacak eminim.benim durumumda olanlar ne yapmayı düşünüyor?

arkadaşlar sağlık raporu yeni yönetmeliğe uygun değilse atanma durumunda yeni rapor isteneceğini söylediler. atanmalarda ömss puanları esas alınır; ancak özür grubu da dikkate alınacaktır.

Benim rapor yeni yonetmelige gore ama benim rapordaki Calistirilamayacagi islerin niteligi kisminda tutarsizlik var. Isitme gerektiren islerde calistirilamaz yaziyor ve bu demektir ki bu adam hic duymuyor demektir. Oysa ben isitme cihazi ile gayet iyi duyabiliyorum. Sadece ozur oranina bakip direkt bu ibareyi eklemeleri canimi sıktı. Eğer bu rapora göre yerlestirme yapilacaksa yarin acilen itiraz etmem gerekir. Eger bu rapora göre atama yapilmayacaksa atama sonrasi yeni rapor istenecekse itiraz etmeye gerek yoktur diye düşünüyorun. Sizce ne yapmaliyim?Bu rapor meselesi beni delirtti iyice. Kafayi siyircam. Yok mu beni bu dertten kurtaracak bilgiler verecek olan?

fatihhh;
atanırken yeni rapor isteme hakkı yok eğer raporun'da sürekli yazıyorsa.2010 yılında eski yönetmeliğe göre atanan binlerce engelli memur oldu.benin tanıdığım arkadaşlarımdan atama olurken yeni rapor istenmedi.
bilginize. raporu sürekli ibareli idi

Bugün Sosyal Hizmetler'de işlemlerimi yaptırdım. Yerleştirme ve atama yapılırken başvuru esnasında verdiğimiz rapora bakmayacaklarını, atandığım zaman kurum müdürü ile görüşme olacağını söyledi. O görüşmenin neticesinde sana uygun bir iş verirler dedi.

akmı karamı çıksın ortaya fenamı bir çok gereksiz ve haksız rapor alanlar var ben bile gördüm... ortaya konuşuyorum üstünüze almayın lütfen...

bunların yeni yönetmelikten kasıtları ne anlamış değilim. 2006 mı-2010 mu-2012 mi???? her kafadan bir ses çıkıyor. ama yeni rapor istemeye hakları yok. iyi valla sınava girebilirsin diyecekler ondan sonra yok sen engelli değilsin pardon mu diyecekler???

Sanmam isteyeceklerini ama burası Türkiye her an her şey olabilir... yeni rapor isterlerse şaşırmam işin açıkçası

Arkadaşlar rapor isremeyecekler diye düşünüyorum çünkü geçen sınavda atanan arkadaşlar " ANKARA"ya çağrıldı ve tekrar heyete sokuldular adamların düşündükleri ya torpil yapıp almışssan raporu ?

frankenstein;

isitme gerektiren islerde calistirilamaz yaziyor ve bu demektir ki bu adam hic duymuyor demektir. Bunu biraz Açalım​
İşitme ile ilgili işlerde iş yapamaz ibaresi verilmesi benim için ve konuşmayı telefonda ,santralde anlyamayanlar içindir siz nasıl anlıyorsunuz ?​
Bende yıllardır kulaklık kullanıyorum cihazım oticon chili 3000 tanesi ama yine anlamıyorum bu makinadan değil benden kaynaklanıyor
Benim cocukluktan hastalık yaşım 23 cep telofon 8 ,9 yıl kullanıyorum ne zaman yabancı biri ile konuşsam sesini duyuyorum ama anlamakta çok zorluk çekiyorum bu bizim için böyle iş hayatına atılıp bizi santral ' telefon gibi işlere vermesinler diye belirmişler

MALUM kayıtlar yaptırılırken sadece özür oranı ve hangi hastalıktan olduğunu belirlediler tarih,çalışamaycak alanlar falan göz önünde bulundurulmadı ki bir çogu raporda çalıştırılmayacağı alan falan yazmıyordu HEM iş gücü ile normal raporlar arasında oran farkı bulunuyor.kayıt sırasında kayıtı yapan memur benim rapora baktı noroloji süreğelen dedi işlemleri yaptık ertesi gün aklıma geldi o an heycandan artık unuttum ertesi gün tekrar gittim sosyal müdürlüğüne dedim benim hastalığım noroloji ama süreğelen değil ortapedi kas-sinir hastasıyım süregelen epilepsi falan dedim sınava girerken işe girerken sorun olur bunu değiştirmek için napmamız gerek memur dedi bu zaten sınav başvurusu için özürlüleride asansörlü yerlere falan vercekler işe girerkende büyük ihtimal yeni rapor istenir dedi dedim hadi istemezlerse ben napcam o zaman gel ben burdayım dedi he yeni rapor istenirmi istenmezmi bilemem....

mesleği olanlarını mesleğine atasınlarda gerisi hiç önemli değil, mesela ben sağlık teknikeriyim 6 yıl bu işin eğitimini aldım bu mesleği yapmak benim en doğal hakkım

arkadaşlar shçek başvuru alırken bnm raporun aslı gibi onaylı olması şartı var dedi ben de 2 saat hastanede onu yaptırmak için uğraşmıştım bir de ben rapor alırken heyete girdiğimde dr istihdama evet yazdı ama elimdeki raporda değerlendirilmedi diyor ben bunu sorduğumda görevli salladı, inşallah yeni rapor istenmez, benm rapor da sürekli yani ömür boyu diye de parantezde yazıyor:confused::confused::confused:sorun çıkar mı ki yerleştirmede???

ben ömss başvurusu yapan memurun yalancıcısıyım; ''Atamalarda suistimallerin önüne geçebilmek için atananlardan tekrardan rapor istenecek'' dedi..

oldu... ben de gider 200km yol çeker bi daha 2 gün daha uğraşırım zaten bnm işim gücüm yok!!!!!!!!!!!hastanede dr dr bi daha gezerim nolcak???
tamam görevli haklı da... bana neden eziyet ediyorlar bnm günahım ne??? ztn hastaneye gitmek sonrasında hasta olmak demek ne anladım ben bundan...

gul2011;

Yeter ki haksız rapor alanlar ortaya çıkarılsın,sen bir defaya mahsus 200 km yol gidip eziyet çek bence değer..

pardon ama sınava girmek için de çektim ben o eziyeti hem de 3 gün...
hem bnm hastane ortamında bulunmam bile sakıncalı, 100 kişi aynı odada tıkılı saatlerce bekliyoruz bir de zaten naparsan yap vermiyorlar çalışmak için, ben çalışmak için alıyorum dedim zaten rapora başvururken... sonuç ortada... ben çalışmak için başvuru yaptım onlar istihdama değerlendirilmedi yazdılar hem de heyet dr.u evet işaretlemesine rağmen... yani sorun bende değil...

atamalarda puanların yanında özür durumuda gözönüne alunacak tabiki..

KPSS Yerleştirmelerinde nasıl ki hangi kadroya kimler atanabilir şeklinde çerçeve çiziliyorsa buda o tarzda olur. Eğitim durumu, özür durumu, mezun olduğu bölüm vb..

rapor basit iş ne olacak sanki hastanede öncelik hakkı veriyorlar parada almıyorlar en falza 1 günüme batlar istedikleri rapor olsun hertürlü, haksız yere alanvarsa elensinde biz alırız hiç mühim değil memur olucam 1 gün gitti diyemi düşünelim

arkadaşlar gerçekten engeli olan veya yılardır vergi indiriminden faydalanan arkaaşlar
gerçekten engeli iseniz sorun yok demektir
bırakın torpille sırf memur olmak için rapor alnlar düşünsün:cool:

slm.hatırlamıyorum ama belki 10 yıl oluyor...sgk ve tek'e özürlü memeur alımı vardı....şansımın büyük olduğunu düşündüm...ve (another)arkdş.dedi gibi dayı amca da ayarlamıştım:) ama hiç özürü olmadan rapor alan ve ankaradan gelen bir arkdş.memur olmuştu...çok ama çok üzülmüştüm o dönem ve bana özürlü olmadığını bu içerdeki dayı amca söyledi arkşd. daha büyük yerlerden torpili varmış....

yani umarım haksızlık ve adaletsizlik olmaz....

ya arkadaşlar bu heyet raporu öyle her önüne gelen alamaz 7 tane uzman doktoru ayarlamak lazım 7 sidemi şerefsiz çıkaçak ha alan yokmudur vardır belki ama oda binde birdir, sahte raporla girdiği işden aldığı paradan hayır görmez

Sadece işe girmek için değil ki. Engelli vatandaşların bir ok olanakları var. Bi kere erken emekli oluyorlar yani. Bu bile yeterli bence.

Arkadaşlar ,Atamaların ömss puan Sırlamasına göre olması mümkün değil
Arkadaşlar Bizler özürlüyüz sırdan vatandaşlar değil , herkesin özürün izin verdiği veya vermediği işler var . Bir Arkadaşım güzel bir örnek vermiş ,işitme ve engelli bir santıral memuru ola bilirmi

Üst Alt