Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS Sonucunda sınavı kazanan ve hakkımızı yiyen sağlam bir vatandaş...

ulugbey

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
K.K.K kazandım ve aday sivil memurları yeniden sağlık kurulu raporu için hastaneye sevk ettiler. mevki askeri hastanesinde başıma gelen bir olayı paylaşmak istiyorum.Göz polikliniğine muayene için girecektim baktım kkk kazanan 4 aday daha benle birlikte muayene için sıraya girmişti. Birisi ile tanışmaK istedim. Bu şahıs lisans olarak girmiş sınava 86 puan almış (öyle hatırlıyorum ) eski rapor oranı %48miş sadece ruh sağlığı polikliniğinden almış bu oranı.
Koridorda dolanıp duruyor öyle ben nasıl %40 alırım diye... Tırnaklarını kemirip duruyordu... Tüm poliklinikler sağlam damgasını basmıştı muayene fişinde görebiliyordum. ruh sağlığı sadece bilmem ne bozukluğu yazmış onun % 40 ve üzeri ederi yokmuş kendi söyledi banada..Sadece K.K.K sevk etti galiba diğer kurumlar yeniden rapor istemediler dediğimde üzüntüsünü yüzünden anladım.Keşke başka yerleri yazsaydım vala yerleşemicem deyip durdu kalktı yanımdan ben psikiyatri doktoruna bir daha görüneyim deyip. Ben de o an bunun gibi çok kişi vardır diye düşündüm.Gerçekten haksızlık. Ama heyet ona olumlu rapor vermiyecek haksızlığı yüzünden. Çarşamba günü nasıl olsa görüşeceğiz.

işte biz sınavdan çok öncesi önüne geçmek için bu tip olayların bir hareket başlatalım istedik cetveldeki bazı rahatsızlık oranlarının yukarı çekilerek düzeltilmesi ve oranları düşürülen gerçek engellilerin ön plana çıkması ve atamada bu sahtelerin önünü kesmekti düşüncemiz ama malesef bana dokunmayan bin yaşasın düşüncesinde olduğumuz iççin eminim bu tip atama çok olacaktır ki diğer kurumların hiçbiri istemedi. Bir arkadaşımız imza kampanyası düzenlemiş sınava toplam müracaat 200 bin kura ile birlikte neredeyse genel toplam Türkiyenin engelli nüfusu 9 milyon 600 bin imza sayısı 660 :( bizlere müstehak umarım herşeyin hayırlısı olur ne diyelim dadan başka bir seçenek yok inşallah bu tip insanlar atamasında problem çıkar veya vergi indirimleri onaylanmaz dicemde adamlar zaten sağlam 25 yıl engelli kadrosundan çalışır olan gerçek engelliye olacak sistem baştan sona bozuk bir haftada 11 bin olmayan bir başvuru 3 gün uzatıldı başvuru her ne hikmetse 60 bini geçti söylenecek tek söz yok yapanlar Allahından bulsun....

Kardeşim senin rapor durumun ne oldu girdinmi heyete...

hakkım helal etmiyorum sağlam oluğda bu sınavla işe girenlere

ulan bizde engelli oldugumuz halde % 30 alıyoruz tek gözün görmemesine istinaden yazıklar olsun bizi engelli saymıyorlar çocuklugumdan beri çektigim maddi manevi pskolojik skıntıları hiçe sayıyorlar .

Ne yazsam ne çizsem ne söylesem BOŞŞŞ,

Bu yöneticiler böyle toplum olduğu sürece hiçbirşeyin önüne geçip engelleyemezsiniz.Bizlerin içinde yokmu sanıyorsunuz ???

Engelli kadrosunda çalışıyor ÖMMS yi kazanıp iyi poan almış yada diğer arkadaşından 2 poan yüksek almış başka bir kuruma girmeye uğraşıyor yada giriyor herneyse.Zaten çalışıyorsun işin gücün var senden 2 poan düşük alan adamın insanın suçu günahı ne neden hakkını yiyorsun ??

Bildiğim yaşadığım onca şey vardaaa kime anlatacan yada bizler sizler bilmiyormusunuz sanki..!

olur böyle şeyler.baltazarda uyan kim.formüle göre benim tip 1 diabetten 30 puan almam gerekio.ama dahiliye 1o puan verdi.sınav için aynı durumda olan b.rçok tip 1 diabetli akadaşım 40 alıp bu sınava girdiler.türkiyede adalet aramak genelevde bakire aramaya benzer................

womanizer;
Dostum iyi güzel yazmışsın,da son cümleni bukadar ağır yazmasaydın keşke haddim değil olmazda ama burası topluma açık bir forum çoğumuzun ailesi eşi kızı sevgilisi girip okuyor hoş bir cümle tarzı değil benim görüşümce,bana göre zararı yok haklısın ama böyle bir ortamda yazılacak cümleler değil umarım nedemek istediğimi anlamışsındır...

bende elinde mesleği olupte sınava girenlere hakkımı helal etmiyorum sonra burada haktan huluktan bahsetmeyin engelli olupta çalışamamanın ne olduğunu herkes biliyor burada öyle insanlara ifrit oluyorum geçen burada bir arkadaşın hayatını okudum evli işsiz engelli sınava gir atanamamış adam nerdeyse intihar edecek altına mesleği olan yorum yapar sabret diye bu kadar da yüzsüzlük olmaz mesleği olan sınava giren atananlara gelde rahmet oku...

Ah ah ne desek boş mu ne vicdan lazım yaa... Devlet Engelliye bazı hakları veriyor hayatını kurtarsın diye bazı kendini bilmez adilerde o hakkı gasp ediyor.. uyanıklarya kendilerine göre. nereye kadar böyle bilmiyorum yazıklar olsun yaa.

slm mahsun kardeş,tip 1 diyabetten sana 10 puan veren dr nasıl bi dr dur anlamadım gitti ama bunun karşılığı zaten 40 puandır,bende tip bir hastasıyım hangi dr a gidersen git karşılığı 40 tır,sınavı at bi tarafa..

benim en başından beri savunduğum bir çözüm yolu var; özürlü memur olarak atananlardan vergi indirimi alma şartı getireceksin,sahte rapor alır ama sahte vergi indirimi alamaz..böylece sahte raporlar elenir...bu kadar basit..

ibrahim kardeş heyete daha giremedik uğraşıp duruyoruz .abicim bu nedir ya 12 polikliniğe gireceğiz daha 3 ünü bitirebildim. p.tesi günü vereckler taa çarşamba günü girdim kliniğe p.tesi gel al sonucu dediler.Heyete girmem 1-2 haftayı bulur.sonra bide güvenlik soruşturması allah bilir kaç ay sürecek...

of bune ya Allah yardımcınız olsun kardeşim merakla sonucunuzu bekliyorum umarın sıkıntı yaşamadan bu sürecide atlatırsınız bigünde sıradan alabilirler isteseler ama işde eziyet ulan bu adamların zaten sıkıntısı var süründürüyorlar ne desek boş...

Zamanında mantıklı bir yol sunduk kimse oralı olmamıştı hatırlarsan herkes bir kılıf bulmuştu...

benim bir arkadaşda gözünden sorunluydu görmesinde falan bişey yok 2000li yıllarda aldığı raporla girdi kazandı 2010da oran bile vermediler eski raporuyla girdi kazandı kurumuda yeni rapor istemedi çok uğraştık kazananlardan yeni rapor istensin diye millet atağa geçti bu saatten sonra millete pişmişse banada taşmış karışmıyorum ama engelli arkadaşın birine yazık oldu diyebilirim böyle kaç kişi vardır Allah bilir artık geçmiş olsun artık bu saatten sonra bişey olmaz atı alan üsküdarı geçti...

Bizler sınavdan önce yazdık herşeyi ama nerdee destek olan bu konu çok hassastı kimse tınlamadı bile linke bakın kim karşı idi o dönemlerde kaç kişi ses duyurmaya çalışıyordu inceleyin görün o yüzden bu konu hakkında daha fazlda yorum yapma istemiyorum biliyordum bu kadar adaletsizlk ve haksızlık yapılacağını bizler sahtekarların önüne geçmek için istensin dedik millet rapor oranımız düşüyor böyle kalsın dediler bizler cetvelde düzeltisin dedik kimse ses çıkarmad bende zamanında haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır demiştim ama kimse sesimize ses vermedi eee eşşek olursak semer vuran çok olur bizlere müstehak uyumaya devam edelim umutlar hayaller bşka bahara bu linke bakınız...http://www.engelliler.biz/forum/ozu...yi-kazananlardan-yeniden-rapor-istenmeli.html

Üst Alt