Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS tercih aşamasındaki nitelik1-nitelik2-nitelik3 hakkında..?

ata29

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba benim anlayamadığım konu tercihlerde nitelik1 nitelik2 nitelik3 şeklinde olan kadrolardan bu üç nitelikten hepsine sahip olmak gerekiyormu yoksa üç nitelikten birine sahip olsak bu tercihe başvuru yapabilirmiyiz konu hakkında yardımlarınızı rica ederim

bununla ilgili başlık açılmıştı forumda mevcut araştırıp bakmadan pat diye konu açmayın.

okadar baktım göremedim dostum bu konuyla alakalı başlık bu konuda başlık açanın nickini koysaydın daha çok yardımcı olmuş olurdun :)

ıstenılen tüm nıtelıklerı taşıman gerekıyo. eger tercıh ederde bırını dahı taşımıyor olursan iptal edılme söz konusu olur

fatoş60 bacım lütfen yanlış bilgi vermeyelim. el insaf bir insan aynı anda hem Gıda Müh, hem Balıkçılık teknolojisi, hem su ürünleri teknolojisi hem veteriner, hem bitki teknolojisi,vs mezunu olabilir mi? yani Nit1-2-3-4-5 diye giden nitelikler şu demek, bu bölümlerden herhangi birinden mezunsan o kadroyu seçebilirsin

tabi benim bahsettiğim Lisans için geçerli, Lise ve Önlisansı da bilen arkadaşlar cevaplarsa iyi olur...

tüm nitelikleri kapsıyor olmalısınız yoksa yazmayın

kılavuz sayfa 2'de
4. TERCİHLERİN YAPILMASI İLE İLGİLİ İŞLEMLER başlığının altında ki şu maddede sorunuzun cevabı var

4.3 Tercihlerinizi yaparken, kadrolar için “Aranan Nitelikleri” gösteren sütunlardaki koşulları dikkatle
incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir.

Bir kadro için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması
yeterlidir.

Ayrıca, Devlet Personel Başkanlığı tarafından bu kılavuzda düzenlenen “Başvurma Genel ve Özel
Şartları”nı mutlaka okumanız ve tercihlerinizi yaparken bu uyarıları da göz önünde tutmanız gerekir.

fatoş60;

ozaman ılkokulmezunları tercıh yapamıyor öyle mi

Arkadaşlar Ömss Kılavuzunda böle diyor, Atama yapılacak İlköğretim/ortaokul/ilkokul düzeyi kadrolar Tablo-1’de, ortaöğretim düzeyi kadrolar
Tablo-2’de, ön lisans düzeyi kadrolar Tablo-3’de, lisans düzeyi kadrolar Tablo-4’te gösterilmiştir.
4.3 Tercihlerinizi yaparken, kadrolar için “Aranan Nitelikleri” gösteren sütunlardaki koşulları dikkatle
Bir kadro için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir. Diyor bu durumda benım anladığım şu nitelik bir nitelik 2 nitelik 3 den birinin uymas yeterlidir demek istiyor bnce yorumlarınızı beklıyorum arkadaşlar

Arkadaşlar benim şifre değişmiyor sürekli ata veriyor ne yapmam lazım bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim

2012 ÖMSS/KURA Tercihlerinde Dikkat Edilecek Hususlar
DİKKAT YAZININ TAMAMINI OKUYUNUZ SORULARINIZIN CEVAPLARI YAZI METNİNDE MEVCUTTUR.
2012 ÖMSS/KURA Tercihlerinde Dikkat Edilecek Hususlar

ÖMSS Tercih Kılavuzu 11 Temmuz itibarile yayımlandı. Toplam 7 bin 742 kadro yer alıyor... 988 kadroya kura ile atama yapılacak. 6 bin 758 kadroya yapılacak yerleştirmelerde ise ÖMSS puan üstünlüğüne bakılacak....

TERCİH YAPABİLMEK İÇİN YA SINAVA GİRMİŞ YA DA DAHA ÖNCE BAŞVURU YAPMIŞ OLMAK GEREKİYOR

Adayların, bu kılavuzda yer alan kadroları tercih edebilmeleri için, 2012-ÖMSS’ye girmiş veya kura ile yerleştirme için başvuru yapmış olması gerekmektedir.

İLKOKUL, İLKÖĞRETİM VE ORTAOKUL KADROLARI KURAYLA BELİRLENECEK

Yerleştirme işlemlerinde, ortaöğretim düzeyi kadrolar için ÖMSSP1 puanı, ön lisans düzeyi kadrolar için ÖMSSP2 puanı, lisans düzeyi kadrolar için ÖMSSP3 puanı ile tercihler kullanılacaktır. İlköğretim/ortaokul/ilkokul düzeyi kadrolar için 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 41 inci maddesinde öngörülen hükümler çerçevesinde tercihlere göre kura usulü ile yerleştirme yapılacaktır.

YANLIŞ TERCİH YAPMAYIN, YERLEŞEN AYNI PUANLA BİR DAHA BOŞ KADROLARA BAŞVURAMAYACAK

2.1 Adayların Dikkatine!
"Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik" hükümleri çerçevesinde yapılan merkezi yerleştirme sonucu herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar (yerleştirilen, yerleştirildiği halde ilgili kuruma başvurmayan, yerleştirilen ancak yerleştirildiği kadronun niteliğini taşımadığı tespit edilen ya da yerleştirilerek ataması yapılan), daha sonraki merkezi yerleştirme işlemlerinde yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamayacak; kura ile yerleştirilenler ise bir sonraki kura ile yerleştirmeye başvuramayacaklardır. Tercihte bulunacak adayların mağdur olmamaları açısından bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir.

20 TEMMUZ İTİBARİYLE MEZUN OLMAYAN TERCİH YAPMASIN, PUANI YANAR

3. Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercih süresinin son günü itibariyle sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olunması zorunludur. Tercih süresinin son günü tarihi itibariyle mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile atamaları yapılmayacaktır. Adayların kadrolara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.

20 TEMMUZ SAAT 23:59'A KADAR BAŞVURU YAPILABİLİR

4.1 Adaylar tercihlerini 11-20 Temmuz 2012 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 20 Temmuz 2012 gecesi, saat 23.59’da sona erecektir.

BİRDEN FAZLA MEZUNİYET ARANIYORSA BİRİSİNİ TAŞIMANIZ YETERLİ

Tercihlerinizi yaparken, kadrolar için “Aranan Nitelikleri” gösteren sütunlardaki koşulları dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Bir kadro için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir.

TERCİH SÜRESİ BİTENE KADAR TERCİHLERİNİZDE DEĞİŞİKLİK YAPABİLİRSİNİZ.

Tercih süresi bitene kadar, sisteme işlenen tercihlerde değişiklik yapılabilecektir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu işlemi http://ais.osym.gov.tr/ adresinden elektronik ortamda yapacaklardır.

ŞİFRENİZİ KAYBETTİ İSENİZ

İnternet erişim şifresini kaybeden ya da unutan adaylar, ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilirler. Bunun için belirtilen internet adresinden “Şifremi Unuttum” alanına girmeleri burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları (Sorulara verilen cevaplar, daha önce sistemde şifre değişikliği yapılırken verilen bilgilerle aynı olmalıdır.) gerekmektedir. Bu sorulara doğru cevap veremediği için şifresini bu yolla yeniden edinemeyen adaylar nüfus cüzdanı ya da süresi geçerli pasaportları ile birlikte Başvuru Merkezlerine (Ortaöğretim Kurumu Müdürlükleri, ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ve ÖSYM Büroları) şahsen başvurarak ücreti karşılığı (2,00 TL) yeni şifrelerini edinmek zorundadır.

SADECE MEZUN OLDUĞUNUZ ALANDAN TERCİH YAPABİLİRSİNİZ.

Tercihleriniz sınava girdiğiniz öğrenim düzeyine uygun olmalıdır.
Mezun olduğunuz program/alan tercih etmiş olduğunuz kadro için aranan öğrenim koşulu ile uyumlu değil ise yapmış olduğunuz tercih sistem tarafından kaydedilmeyeceğinden bir sonraki tercihinizi yazmanız sistem tarafından engellenecektir. Tercihlerinizi yazarken bu durumu göz önünde bulundurunuz.

TERCİH PROGRAMI ÇALIŞTIRILDIĞINDA ALAN KONTROLÜ YAPILACAK

5.1 Yerleştirme yapılırken sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program ile kadrolar için aranan nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

İLKOKUL MEZUNLARI 11. DERECELİ KADROYA BAŞVURAMAYACAK. 12 VE ÜZERİ DERECELİ KADROLARA BAŞVURABİLİR

657 sayılı Kanunun 36 nci maddesine göre 11 inci dereceli kadrolar için İlkokul mezunları kura ile yerleştirme tercihinde bulunamayacak, tercihte bulunsalar dahi bu tercihleri dikkate alınmayacaktır.

KURADA ÖNCELİK SIRALAMASI VAR, ÖNCE İLKÖĞRETİM/ORTAOKUL MEZUNLARI YERLEŞECEK, BOŞLUK KALIRSA İLKOKUL MEZUNLARININ TERCİHLERİ DİKKATE ALINACA

657 sayılı Kanunun 41 inci maddesine göre öncelik eğitim durumu itibariyle ilköğretim/ortaokul mezunlarına verilecektir. İlköğretim/ortaokul mezunu adaylardan kura ile çekilen aday, boş kadro bulunan tercihleri arasından en üst sıradakine yerleştirilecektir. Tercihleri arasında boş kadro bulunmayan aday yerleştirilemeyecektir. Kurada çekilen aday, işlemi gerçekleştirildikten sonra kura listesinden çıkarılacak ve kuraya kalan adaylar ile devam edilecektir. Kura işlemi tercih edilen tüm kadrolara yerleştirme yapılıncaya kadar devam edecektir. İlköğretim/ortaokul mezunlarının kura ile yerleştirme işlemi sonrasında boş kalan kadrolara ilkokul mezunları aynı şekilde kura ile yerleştirilecektir.

TERCİHLER BİTTİKTEN SONRA AŞAĞIDA Kİ TABLONUN DOLDURULMUŞ HALİ EKRANDA KARŞINIZA ÇIKACAK.BİR ÇIKTISINI ALMAYI UNUTMAYIN

ÖMSS-2012/1 Tercihleri
osym_mini_logo.jpg
ÖMSS-2012/1 Tercihleri
Tercihleriniz ../07/2012 .. : .. :.. tarihinde başarı ile ÖSYM'ye bildirilmiştir.
I. KİMLİK BİLGİLERİ
TC Kimlik No:
Ad Soyad:
Cinsiyeti:
Öğrenim Durumu:
Mezuniyet Alan Kodu / Adı:
Mezuniyet Tarihi:
II. TERCİH BİLGİLERİ
01. TercihKADRO KODUKADRONUN BULUNDUĞU İL VE İLÇE
02. Tercih.....................................................
03. Tercih.....................................................
04. Tercih.....................................................
05. Tercih.....................................................
06. Tercih.....................................................
07. Tercih.....................................................
08. Tercih.....................................................
09. Tercih.....................................................
10. Tercih.....................................................
11. Tercih.....................................................
12. Tercih.....................................................
13. Tercih.....................................................
14. Tercih.....................................................
15. Tercih.....................................................
III. BAŞVURU BİLGİLERİ
Bildirim Tarih Saati:../07/2012 ..:..:..
Bildiren Ad Soyad:
Bildiren Başvuru Merkezi:--- Tercihlerini Aday Kendisi Bildirmiştir ---
Sayısal İmza:AD2A2BCG0F3D2EF35084501B1024B1476A91B440575F6F58F0D1F26B5F23E378B51B9E35D7C61FF
duyurular_ayirma_00.gif

Arkadaşlar bi açıklama yapacağım örnek vererek açıklayacağım.Bu nitelik yazan yerlerde ki farklı kodların ne olduğunu.
Örneğin; Önlisans tercih bölümünde yer alan Çatalca Belediyesi 1 kişi alacakmış fakat bu 1 kişi için istenilen niteliklerde yer alan kodlar şunlar;

3173= Muhasebe, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları önlisans programlarının birinden mezun olmak

3179= Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı önlisans programlarının birinden mezun olmak.

3183= İnsan Kaynakları, Personel Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi önlisans programından mezun olmak.

3185=Mahalli İdareler, Mahalli İdareler (Zabıta), Yerel Yönetimler önlisans programlarının birinden mezun olmak.

3249= Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programcılığı (İnternet), Bilgisayar Programlama, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Web Teknolojileri ve Programlama önlisans programlarının birinden mezun olmak.

1 kişinin bu 5 kodda yer alan 25 Bölümün hepsini okuyup mezun olması imkansız. Hepsi 2 yıllık, 25*2=50 yıl yapar :D :) o yüzden burada demek istediği burda yer alan herhangi birinden mezun olmanız yeterli. zaten kılavuzda bu açıkça yazıyor.

tercih kılavuzu sayfa 2'de

4. TERCİHLERİN YAPILMASI İLE İLGİLİ İŞLEMLER

Bir kadro için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması
yeterlidir.

Ayrıca, Devlet Personel Başkanlığı tarafından bu kılavuzda düzenlenen “Başvurma Genel ve Özel
Şartları”nı mutlaka okumanız ve tercihlerinizi yaparken bu uyarıları da göz önünde tutmanız gerekir.

Bana inanmayan arkadaşlar olursada Ösym'yi arayarak detaylı bilgi alsınlar :)

Evet maral kardeşimin dediği gibi istisna durumlar var demiştim :)

Bende bi örnek vermek istiyorum. Ortaöğretim (lise) ler için tercih klavuzunun 19. sayfasında
10020121501 kod numaralı DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 5 kişi alacakmış. B u 5 kmaişi için aranan nitelik kodları şunlar

2065=otelcilik ve trizm bölümümezunu olmak
2089=Maliye bölümü mezunu olmak
2095=Bankacılık bölümü mezunu olmak
2097=Muhasebe bölümü mezunu olmak
2101=Sigortacılık bölümü mezunu olmak
2119=Büro yönetimi ve sekreterlik bölümü mezunu olmak
2121=Mahalli adareler bölümü mezunu olmak
2123=Dış ticaret bölümü mezunu olmak

Şimdi burada 8 tane bölüm var bir öğrencinin bu 8 bölümden mezun olabilmesi için liselerin eğitim süresini 4 yıl kabul edersek bu öğrencinin 8x4=32 yıl okuması lazım.
Öğrencimiz 15 yaşında liseye başlasa 47 yaşına geldiğinde bu bölümlerin hepsinden mezun olmuş olur. Bu kişi 47 yaşındayken DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİNİ tercih eder ve ataması çıkarsa 25 yıl çalışacak ve ve 72 yaşında emekli olacak.....

BU ÖĞRENCİMİZE ŞİMDİDEN OKUL HAYATINDA BAŞARILAR DİLERİZ :))))

benim örneğin benzeri bi örnekle anlatmış olman çok güzel :) demek ki artık herkes kılavuzun ne olduğunu yavaş yavaş anlayacak bu tür açıklamalarımızla :)

gereksiz geyik muhabbetleri yapmayıp daha önce cevaplamıştık oraya buraya şuraya bakın gibi sözde yorum olarak görüşlerinizi bildirmeyip de kesin bir cevap verir iseniz diğer kişilere daha faydalı olacağınızı düşünüyorum

arkadaşlar niteliklerin hepsini taşımamız gerekmiyor hem niteliklere bakarsanız şuradan mezun diyor ve bazı yerlerde 6 ya da 7 tane nitelik kodu var o kadar niteliği nasıl taşıcaz niteliklerden herhangi birini taşımak yeterli.

Aşağıdaki nitelikle ilgili yorumlarınızı alabilir miyim?

7225 Güvenlik Tahkikatının Olumlu Sonuçlanması

7225 - Güvenlik Tahkikatının Olumlu Sonuçlanması(sabıka kaydının olmaması)
Tercih yapan adayın yerleşmesi durumunda, adayın kuruma teslim ettiği atama evrakları doğrultusunda güvenlik birimleri tarafından güvenlik soruşturması ( güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması) yapılarak ilgili kuruma gönderilmektedir. Bu kod için adayların ne tercih ne de atama döneminde yapmaları gereken bir husus ve almaları gereken herhangi bir belge, rapor vb. yoktur

http://www.engelliler.biz/forum/ozu...z-gereken-yerler-ve-tercih-nasil-yapilir.html

Üst Alt