Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS tercih ve yerleştirmelerinde yapılan haksızlıklar için dava açtım..?

ahmet_gulsun

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Değerli arkadaşlar 29/04/2012 tarihinde sınavı gerçekleştirilen özürlü memur yerleştirme sınavı ve akabinde gerçekleştirilen tercih ve yerleştirilme işleminde yapılan haksızlıklar tüm özürlüler tarafından açıkça görüle bilen usulsüzlükler ile doludur. Bu haksızlıklar 13/08/2012 tarihinde tarafımdan dava edilmiş olup Ankara 1.İdare mahkemesi tarafından sürüncemede bir şekilde dava devam etmektedir bu davada konu ettiğim gerçekler mahkeme tarafından açıkça görülmesine rağmen davanın neden bu kadar sürüncemede bırakıldığını anlamış değilim.

Oysa bu sınav ve yerleştirme işlemlerinde ayrımcılık yapıldığı alay edercesine zeka ve psikolojik rahatsızlığı oldukça yüksek olan adaylar ortopedik ve hafif rahatsızlığa sahip diğer adaylarla yarıştırılmak zorunda bırakılmışlardır. Bu açık bir haksızlık olmak ile birlikte keyfi ve haksız bir rekabet olduğu durumu açıktır. Hiç kimse ve hiç bir vicdan bu usulsüzlükleri haklı bulamaz.Yüzdelik oranı yüksek olan zihinsel ve psikolojik özürlüler ya sınava alınmamalı yada kura ile atanan memur adaylarıyla eşit haklara sahip olmalıydı. Bu yapılmamak ile birlikte kura ile atanan tüm özürlüler eşit haklara sahip iken bizler yani psikolojik ve zihinsel özürlülerle tamamı ile dalga geçilmiştir.

Bu gerçeği dava etmekle oldukça haklıyım. Özürlü aday Murat Kefeli buna benzer bir dava açarak ösym'yi ve yük'ü 5000 tl lik manevi tazminat kazanmış ama benim davamın bu şekilde devam etmesinin nedeni ne aceba? bu dava ne zamana kadar bu şekilde devam edecek yoksa mahkeme benim bu haklı davamı haksız mı görecek? Saygılarımla...

Ahmet Gülsün...

çok saçma devlet ne yapsın aşırı zeka sıkıntısı olan bi kardeşimizinde ailesi bakmakla yükümlü olduğuna göre onun iş yapamayacağını bilmeli ve o sınava zaten girmemeli hasbel kader liseyi ite kaka bitirmiş bi zeka sıkıntısı olan arkadaşımız yokmudur vardır oda dava açsa yada yakınları lise mezunu ama hakir gördüler gerizekalı muamelesi yaptılar dese haksızsınmı diyeceğinz haklısın diyeceğiz elbette nasıl olursa olsun adam lise mezunu ve bu sınava girmeye hak kazanmış bunu nasıl elinden alıcan.... ayrıca devlet kendi bakacağı adamı istemiyorki devlet işini emanet edeceği elemanlar arıyor... veyahut onu bunu boşverin.... 7 bin + 8 bin = 15 bin kişiye tekabul ediyor aşşağı yukarı bence sizce bu engelliler için iyi bi gelişme değilmi bence şükretmek gerek ota ...ka dava açılmaz komik bence... 15 binide bırakın 10 bin deyin 5 bin deyin 5 bin engelli kardeşimizin refahı artacak bence bunun düşüncesi bile güzel.... ilk atamada atanan arkadaşlar adına sevinmiştim... bundan sonrada atananlar için sevinicem davanız o değil davanız bundan sonra yine alım olması için olsun...

Bu davayla hiç bir kazanım elde edemezsiniz.Nedenmi;Bikere sınav ayrı katgorilerde yapıldı.Her engelli kendi engel gurubunda sınava girdi.Zihinsel engellilerde kendi gurubunda sınava tabi tutuldu ve 2 türkiye biricisi aday zihinsel gurubundan sınava girenlerden çıktı.Bunu araştırmadınızmı.lise,önlisans ve lisans alanlarında yine en yüksek puanı zihinsel engellier aldı.Sizin bu davanızdan bir sonuç almayacağınız apacık ortadayken nasıl oluyorda en büyük haksızlık zihinsel ve pisikolojik engellilere yapıldı diyorsunuz hayret.

Eğer sınava çalışıp yüksek puan alsaydınız bu şekil konuşurmuydunuz?

Bence gereksiz

Ben ilk engelli sınavlarının Ömss Milli ğitim bakanlığının sınavında öğretmenlerin sınava giren engeli bir sınava adayına yardım ettiğini bile Görmüştüm.. Kimi kime şikayet ediyosunuz önemli olan Alımların hızla devam etmesi gerisi Allaha kalmıs..

Birincilerin zihinsel engelli grubundan çıkması zihinsel engellilere ilk okul sorularının sorulduğunu kanıtlar gibi ya örümcedik engellilerin soruları nasıldı ben figge hususların sorularına bakmadım ancak bize verilen cevap kağıdı nin karalama gözleri görme engellilerle aynıydı onlara ek süre verildi bize verilmedi o boşlukları doldururken ne kadar zamanımız geçti hiç düşündünüzmu sıkıntı sınav da değil sıkıntı tercihlerin özür gurubuna göre sınıflandırılmamasinda bir ortopedik engelli hizmetli kadrosunu seçebiliyor hiçbir sorun yok ama kurum engeline göre iş vermek yerine sen bizim işimize yapamazsın diyor ve atamasını yapmıyor bu konularda dava başa idiniz bir kazanım olabilirdi eminim herkes de destek olurdu sınavda olduğu gibi tercihlerde de özür gurubuna göre tercih hakkımız olmalıydı sınavda her gurubun soruları farklı zorluklarda ve süreleri farklı ancak tercihte böyle bir durum söz konusu olmadı asıl haksızlık bu noktada yapıldı benim düşüncem böyle katılırsınız katılmazsınız

Üst Alt