Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS Tercihi Kılavuzunda yer alacaklar: Nitelik-Kod Kılavuzu ve atama şartları

Konular
49
Reaksiyonlar
0
Nitelik-Kod Kılavuzu MADDE 12

(1) Özürlü alımı yapılabilecek memur kadrolarına ilişkin Nitelik-Kod Kılavuzu Başkanlıkça hazırlanır.
(2) Nitelik-Kod Kılavuzunda, özürlü alımı yapılacak kadrolara ilişkin olarak eğitim durumuna göre program adları,
cinsiyet ile bonservis, sertifika ve benzeri belge ve özel şartlar yer alır.

Amaç
MADDE 1
[SIZE=3][FONT=ArialUnicodeMS][FONT=ArialUnicodeMS][/FONT][/FONT][/SIZE]

(1) Bu Yönetmeliğin amacı; Devlet memurluğuna atanacak özürlülerin alımına ilişkin olarak özür
grupları ve eğitim durumları itibarıyla yapılacak merkezi sınav ve kura usulüne, merkezi sınav ve kura sonucuna göre
yerleştirme işlemine, özürlülerin hangi işlerde çalıştırılacakları ile istihdamlarının takip ve denetimine, istatistiki bilgilerin
temini ve tutulması ile ilgili diğer hususlara ilişkin esas ve usulleri belirlemektir.

Yerleştirme
MADDE 15
(1) Özürlü adaylar ÖMSS ve/veya kura işlemleri sonuçlarına göre Devlet memuru kadrolarına
[FONT=TimesNewRoman][SIZE=1][FONT=TimesNewRoman][SIZE=1][SIZE=3][FONT=TimesNewRoman][SIZE=1][FONT=TimesNewRoman][SIZE=1] [SIZE=2]yerleştirilir.[/SIZE]

[SIZE=2]a) ÖMSS sonuçlarına göre yerleştirme;[/SIZE]
[SIZE=2]
[/SIZE][SIZE=2]1) Adaylar, kadrolara; eğitim durumları ve özür gruplarına ilişkin şartları taşımaları kaydıyla, ÖMSS puanları,[/SIZE]

[SIZE=2]tercihleri, kadro sayıları ve koşulları gözönünde tutulmak suretiyle yerleştirilir. Yerleştirme işlemlerinde, diğer koşullar saklı[/SIZE]
[SIZE=2]
[SIZE=2]kalmak kaydıyla, yerleştirmenin yapıldığı tarihte aynı adaya ait geçerlilik süresi bitmeyen sınavlardan alınan en yüksek[/SIZE]

[SIZE=2]ÖMSS puanı dikkate alınır ve aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun[/SIZE]

[SIZE=2]aynı olması halinde yaşı büyük olana, her ikisinin de aynı olması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik[/SIZE]

[SIZE=2]tanınır.[/SIZE]

[SIZE=2]2) Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak özürlü öğretmen atamalarına ilişkin yerleştirme işlemleri, ÖMSS sonuçlarına[/SIZE]

[SIZE=2]göre adı geçen Bakanlıkça yapılır.[/SIZE]

[SIZE=2]b) Kura ile yerleştirme:[/SIZE]

[SIZE=2]1) Adaylar, Tercih Kılavuzunda kura ile yerleştirme talep eden kamu kurum veya kuruluşlarından durumlarına uygun[/SIZE]

[SIZE=2]koşulların bulunduğu kadrolar için tercihte bulunmak suretiyle yerleştirme talebinde bulunabilir.[/SIZE]

[SIZE=2]2) Tercih edilen kadrolara birden fazla istekli olması halinde istekliler arasında kura çekilerek ilgili kadrolara[/SIZE]

[SIZE=2]yerleştirilecek adaylar tespit edilir.[/SIZE]

[SIZE=2]3) Adaylar, Tercih Kılavuzuna göre belirledikleri tercihleri dışında, tercih edilmeyen münhal kadrolara genel kurayla[/SIZE]

[SIZE=2]yerleştirilme talebinde de bulunabilir.[/SIZE]

[SIZE=2]4) Adaylar, Tercih Kılavuzunda belirtilen tarihte; eğitim durumuna ve özür grubuna ilişkin şartları taşımaları[/SIZE]

[SIZE=2]kaydıyla, tercihleri, kadro sayıları ve koşulları gözönünde tutulmak suretiyle, kamu kurum ve kuruluşlarına ait münhal[/SIZE]

[SIZE=2]kadrolara yerleştirilir.[/SIZE]

[SIZE=2]5) Yerleştirmede adayların Başvuru Belgesinde ve Tercih Formunda yazıp kodladıkları beyanları esas alınır.[/SIZE]

[SIZE=2](2) Yerleştirme sonuçları, ilgili kurum ve kuruluşlar ile yerleştirilen adaylara bildirilir. Ancak, yerleştirmenin[/SIZE]

[SIZE=2]Başkanlık adına Merkezce yapılması halinde ise yerleştirilen adaylara ilişkin listeler ayrıca Başkanlığa da bildirilir.
[/SIZE][FONT=TimesNewRoman][FONT=TimesNewRoman]
[/FONT][/FONT]

[SIZE=2]Hak iddia edilemeyecek durumlar[/SIZE]

[/SIZE][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]MADDE 18

(1) ÖMSS’de yüksek puan almak, kamu kurum ve kuruluşlarında görev almada tek başına bir hak
teşkil etmez.
[FONT=TimesNewRoman][SIZE=1][FONT=TimesNewRoman][SIZE=1][SIZE=3][FONT=TimesNewRoman][SIZE=1][FONT=TimesNewRoman][SIZE=1][SIZE=4][FONT=TimesNewRoman][SIZE=1][FONT=TimesNewRoman][SIZE=1]
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT](2) Yanlış, yanıltıcı veya gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar ile Başvuru Belgesinde ve Tercih Formunda
kodlanmayan, yanlış kodlanan veya tutarsızlık bulunan bilgiler yüzünden yerleştirmesi yapılamayan veya daha alt
tercihlerine yerleştirilenler ile kura usulüne göre genel yerleştirme talep edenlerden yerleştirilmesi yapılan adaylar, bu
durumdan dolayı başka bir hak iddia edemez.
(3) Kamu kurum ve kuruluşlarının atama için öngördükleri koşulları taşımayan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm
haklarını kaybeder

İşyerlerinin özürlülerin çalışma şartlarına göre düzenlenmesi
MADDE 20

(1) Kamu kurum ve kuruluşları çalışma yerlerini ve eklentilerini, özürlülerin erişebilirliğine uygun
duruma getirmek, özürlülerin çalışmalarını kolaylaştıracak gerekli tedbirleri almak ve özürlülerin görev yaptıkları kadronun
gereği olan işleri yapabilmeleri için özür durumlarına göre gerek duyulan yardımcı ve destekleyici araç ve gereçleri temin
etmek zorundadır.
Özürlülerin çalıştırılacakları işler
MADDE 21

(1) Belirli bir mesleği olan özürlülerin meslekleri ile ilgili işlerde çalıştırılmaları esastır

ömss de puan ve sırlama önemli diyenlerde son nokta cevap ....

Hak iddia edilemeyecek durumlar
MADDE 18
(1) ÖMSS’de yüksek puan almak, kamu kurum ve kuruluşlarında görev almada tek başına bir hak
teşkil etmez.

KALendar ŞAH; işine geldiği gibi okuma,senin evrakların tam değilse tabii ki yüksek puan alman bir işe yaramaz demek istiyor..

Arkadaşım nezaketin için esas ben tşk ederim; Doğru söyleyeni valla dokuz köyden kovuyorlar ....

KAlendar ŞAh; orda demek istenen şu; sen tercih kılavuzundaki aranan şartlara haiz değilsen ve şartların uymadığın halde mesela bilgisayar sertifikası istedi ama sende olmamasına rağmen o kadroya başvurdun diyelim istediğin kadar puanın yüksek olsun tabi ki yüksek puanın var diye sana torpil geçmezler ama aranan niteliklere haizsen ve tercih kılavuzundaki şartlara uyuyarsan tabii ki de yüksek puan sana avantaj sağlar..doğrula bunlar..işine gelirse..

Ferdi arkadaş eleştirin için tşk ler ;Vallahi işeme geldiği gibi okumuyorum. Esas verdiğim cevap özürlü atamalarında sadece ,puan ve sırlama önemli olacak diye beklentisi olan arkadaşlara
Yerleştirme
MADDE 15
(1) Özürlü adaylar ÖMSS ve/veya kura işlemleri sonuçlarına göre Devlet memuru kadrolarına
yerleştirilir.

a) ÖMSS sonuçlarına göre yerleştirme;

1) Adaylar, kadrolara; eğitim durumları ve özür gruplarına ilişkin şartları taşımaları kaydıyla, ÖMSS puanları,

tercihleri, kadro sayıları ve koşulları gözönünde tutulmak suretiyle yerleştirilir. Yerleştirme işlemlerinde, diğer koşullar saklı

kalmak kaydıyla

der ve devamde eder
Nitelik-Kod KılavuzuMADDE 12

(1) Özürlü alımı yapılabilecek memur kadrolarına ilişkin Nitelik-Kod Kılavuzu Başkanlıkça hazırlanır.
(2) Nitelik-Kod Kılavuzunda, özürlü alımı yapılacak kadrolara ilişkin olarak eğitim durumuna göre program adları,
cinsiyet ile bonservis, sertifika ve benzeri belge ve özel şartlar yer alır.

kalendar ŞAh; her kadronun karşısında zaten istenen şartlara ait kodlar olacak diyelim ikimizde aynı kadroya başvurduk ikimizde istenen şartları taşıyoruz tabii ki hangimizin sıralaması daha öndeyse o kadroya o atanacak...benim anlatmak istediğim bu..kırdıysam da özür dilerim..

Tabiki şimdi orta yolada buluştuk ... Fakat öyle lanse ediliyorki herşey puan ve sırlamaymış gibi... puan ve sırlama aynı şartlara uyan ,aynı şehir ve kadroyu tercih eden kişiler için geçerli...

tabii ki puan ve sıralama tek başına bişeye yaramıyor kılavuzdaki aranan şartlara haizsen puanın ve sıralaman sana avantaj sağlıyor..

Saol admin ellerine sağlık ama kuralar çekildi açıklamıyorlar bun öğrenirsen sevinirim

Arkadaşlar kuralar çekildi açıklamıyorlar

kardeşim bi kere özür grubuna göre alınmayı geçeceksiniz sıralamaya göre alınması gerek yürüme engelli biri genel özür gurubunda işitme görme zihinsel ayrı ayrı özür grubuna göre alıncak olsa 10.000 sıradaki kişi kendi özür gurubunda 10. olsa yürüme engelli biri 3.000 olsa genel özürlüde 2.900 olcak görme,işitme,zihinsel girenlerin işine yarar ve haksızlık teşkil eder sıralama önemli olcak.madde 21 her özürlü belirli mesleği varsa mesleği yaptırılcak adam atom parçalama okumuş,uzay fırlatma okumuş mesleğinimi vercekler su altı bilmem ne incelemesi okumuş belirli branşlar dışında kimse meslekten iş vercekler bende sonuncu olsamda işe gircem diye beklemesin.

ha şimdi çok konuşuyorsun saçmalıyorsun diyenlerde olcak AMA KİMSENİN HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEM HERKEZ ENGELLİ MADEM bazı uyanıklar işte işitme,görme,zihinselden giren az olduğu için genel sıralamada 10.000 olsada özür grubuna göre alım isteyecek çünkü kendi grubundan giren az branşı olan branşını istediğinden falan değil genel sıralamada 40.000 olsada onun branşını kimse yazamayacağı için işe girer yerimi bi şekilde değiştiririm düşüncesinde madem herkez engelli başarılı olanlar ilk sırayı alanlar işe yerleştirilmeli.

xxxman;

katılıyorum, sınav soruları farklı ama eşitti birbirine. yani olması gereken oydu. e şimdi herkes puanını aldı kendi öğrenim durumundaki kişilerle sıralama yapıldı.

tekrar bu kişiler ayrılıp ayrı sıralama yapılması saçma.

ben tekerlekli sandalyedeyim diplomam, puanım vs. kadro tutuyorsa beni sırf tekerlekli sandalyede olduğum için eleyemezler, benden düşük alanı alamazlar o kadroya

bu sınav engelliler için yapıldı, engelliler içinde de engelli muamelesi görmek istemiyorum.

xxxman; Arkadaş özür gurubuna göre atanma ömss nin sınav öncesi resmi gazetede yayınlanan yönetmeliğinde var

ÖMSS sonuçlarına göre yerleştirme;

1) Adaylar, kadrolara; eğitim durumları ve özür gruplarına ilişkin şartları taşımaları kaydıyla, ÖMSS puanları,

tercihleri, kadro sayıları ve koşulları gözönünde tutulmak suretiyle yerleştirilir. Yerleştirme işlemlerinde, diğer koşullar saklı

kalmak kaydıyla

Keşke sırlamaya göre olsa ; Ben kesin işte olurum sıralamam yüksek ,Özür gurubuna gelene tercihlerde k 40 çeşit daha şeyle ayrışacağız misalen

Nitelik-Kod Kılavuzu MADDE 12

cinsiyet ile bonservis, sertifika ve benzeri belge ve özel şartlar yer

Ferdi arkadaş eleştirin için tşk ler ;Vallahi işeme geldiği gibi okumuyorum. Esas verdiğim cevap özürlü atamalarında sadece ,puan ve sırlama önemli olacak diye beklentisi olan arkadaşlara
Yerleştirme
MADDE 15
yerleştirilir.

a) ÖMSS sonuçlarına göre yerleştirme;

kalmak kaydıyla

der ve devamde eder
Nitelik-Kod KılavuzuMADDE 12

cinsiyet ile bonservis, sertifika ve benzeri belge ve özel şartlar yer alır.[yapacak bişey yok

kalendar şah klavuz çıkmadı daha kardeşim her türlü değişiklik yapılır biz özürlü halmizle kimin ne düşündüğünü biliyoruzda devlet bilmiyormu sınavda eşitlendi durum daha kolay ve daha çok süre verildi genel sıralama yapıldı öyle olsa herkez kendi grubunda sıralanırdı işitme engelli 95 alanda oldu 60 alanda 95 alan ilk sıralara girdi kimse haksızlık oldu diyemez ama gruplara göre alınırsa işte haksızlık o zaman olur çünkü işitme,görme,zihinsel sayısı az hem sınavda daha avantajlı hem alımda daha avantajlı yapamazlar o zaman yürüme engellinin günahı ne o genel özürlü sayılıyor arkadaşın biri dpb ile görüşmesinde sıralamaya göre alıncak demiş çoğu bu konuda hem fikir haksızlık yapılmaz.

arkadaşlar önce iğneyi kendimize batırıp sonra cuvaldızı başkasına batıralım size bi örnek vereyim şimdi öğreneyin sınav felan yok farz edelim birde kurada yok farz edelim gidelim iş başvurusu yapmak için herhanki bi özel sektöre bitarafta bedensel engelli bitarafta zihinsel ve görme engelli sizce hankisini tercih ederler kii. herkes hangisini tercih edildiğini az çok bilir neden ozaman bu şansı görme ve zihinsel engellilere çok görülüyo bunu anlamış deyilim.. kendi içimizde bizi anlamayan
olursa başkaları nasıl anlar bunu anlamışdeyilim..

mertcan iğneyi çuvaldızı kimseye batırmayalım olduğu gibi konuşalım özel sektöre görme,zihinsel,bedensel gitse üçünüde almazlar almak istemezler ama burda bir sınav olmuş zihinsel engelliye özrüne uygun kolay sorulmuş gerekene ek süre verilmiş ama buna rağmen başarılı olamamışsa kusura bakmasın kimse trajedi yaratmasın bu kendi sorunudur dersine iyi çalışmamıştır bak mesala ömss birincisi zihinsel engelli bir arkadaş o kadar kişiyi atlatıp birinci oluyorsa keramet kendinde demek ki herkeze özrüne uygun soru soruldu ek süre verildi bide bunun üstüne gruplara göre alınalım demek biraz ayıp olur herkez iğneyi kendine batırsın hepimiz engelliyiz kimse kimsenin hakkını almaya çalışmasın.

Hepimizin Hakkımızda Hayırlı olur işallah ..... Tercih kılavuz çıkınca göreceğiz yinede tezimde ısrarcıyım.... tercih kılavuzunda özür gurupları ayrılaştırılacak... ömss yönetmeiliğinde ve mevzuat açık özür gurupları ayrışacak ...

yönetmelikte en az 5-6 maddede bu durum yer alıyor... sadece YÖNETMELİKTEN BİR ALINTI

Özürlülerin çalıştırılacakları işler
MADDE 21

(1) Belirli bir mesleği olan özürlülerin meslekleri ile ilgili işlerde çalıştırılmaları esastır.
5825
(2) Belirli bir mesleği olmayan veya mesleğine uygun kadro bulunmayan özürlüler, özür durumlarına göre
yapabilecekleri hizmetlere ait mevcut kadrolarda çalıştırılır. Özürlüler, özürlülüklerini artırıcı veya ek özür getirici işlerde
çalıştırılamaz

Bundan ne anlam çıkar lütfen yorumlarızı yazın

[SIZE=3]
[/SIZE]

kardeş bak belirli mesleği diyor onlarda bellidir.diyanet imam alabilir,ögretmen,sağlıkçılar bir kaç meslek dışında boş hayal kurulmasın adam gitmiş makina falan okumuş alınan özürlüde malum işim zor ben bu işi yapamam diyip branştan girsede rahat işe geçmeye çalışıyor bunları biz biliyoruz devlet bilmiyormu belli meslek grupları olabilir onun dışında kimse ben sonuncu olsamda girerim hayalimde bulunmasın hizmetli alıyorlar bir Allahın kulu çıkıp şükür işim var demiyor özürü ne olursa olsun bana ağır geliyor özürümü tetikliyor ek özür getirilen işlerde çalıştırılmaz maddesine dayanıp rahat iş bekliyor hizmetliyi bile yapamıyorsak kusara bakmasın kimse eğri otrup doğru konuşalım makina,tornayı bilmem neyi hiç yapamayız kadrolar yakında açıklanır zaten bizde boş boş konuşmaktan kurtuluruz.

Arkdaşlar iyiki yazıyorsunuz ve iyikide tartışıyoruz ... Vallahi tercihleri beklerken ne gece ne güdüz oluyor ,Süreç biraz yavaş işliyor inşallah hepimiz atanırız da umutlarımız bir başka bahara kalmaz .....

Farazi konuşuyorum ;Arkadaşlar Ben sınava lise düzeyi ,genel özürlü gurubunda katıldım ..3 900 lerde de bir sıradayım. Üniversite okuyorum bölümüm ;'Türk dili ve Edebiyat bölümü 3 sınıf öğrencisiyim, lisans veya önlissans olarak sınava giremek istedim giremedim , ben kendi öğrenim gurubunda 3900 lerdeyim,bence , benim önümdeki sırada bulunan en az 2500-3000 kişi genel özürlü değildir, deniyor ki zihinsel özürlülerin soruları kolaydı .Evet bence ilk öğretim düzeyindeydi...
İyi de arkadaş bu insanlar lise okumuş ön lisans okumuş lisans okumuş nasıl zihinsel özürlü (evet hastalık olarak özürlü).........
Fakat zeka düzeyi veya kişisel gelişim denenen bir olay vb onca etken var Bilemiyorum yorumsuz ...
ÖMSS Birincisinin sizce de zihisel özürlü olması tesadüfmü...Görme engellilerin çoğu tek kişilik sınıfta 100 dakika okuycu ve yazıcı yardımı alarak sınav girdi , şıkları görevli memurlar işaretledi?Ne okuma dertleri vardı nede işaretleme..(benim kendimin en az 7_8 netim eksikti..itiraz ettim sonuç alamadım demekki ya doğru bildim yanlış işaretledim yada kaydırdım böyle bir sorunları da yoktu )kararı siz verin bende yorumsuz ...

Genel Özürlü Arkadaşlar ...Özür gurubuna göre atama olur dedikce kızıyor karşı çıkıyor sanki en iyi sırlama onlarınmış gibi ,lise düzeyi 36 bin genel özürlü var ,en kısa süre onlardaydı ,en zor soru onlardaydı ,en kalabalık gurup onlardı ,genel özürlü gubu içinde bile kaç gurup vardı ...Bu durumu göz önünde hiç tutmuyorlar ,
Arkadaşlar; ilk atamada atamada 7 bin kişi atanacak ......Bu Atmanın 5-6 bin tanesi genel özürlü dışındaki(işitme,görme,zihinsel) özür guruplarından olsa ; sıralamaya göre de atamada böylede olur ,ben genel özürlüleri ozaman görürüm ,
En zor soruyu cevapla en kısa sürede sınavı bitir ,birde en kalabalık gurup ol sonrada atanama.......yorumsuz yorumu siz yapın

kardeşim biz farazi konuşuyoruz klavuz çıkmadan hiç bişey belli olmaz 7.000 alımdan 4.000 liseye 3.000 önlisansla lisanslıya verilir ilk okul ayrı kadro deniyor.liseli 4.000 kişi alınırsa bunun içinde işitme engelliside var,görme,zihinsel genel engelliside var işitme görme zihinseli ayırsalar kadro az verilir umulduğu gibi olmaz yine 4.000 giren alınır ayrılmasada yine aynı kişiler alınır o zaman ortopedide ayrılsın cplide ayrılsın süreğelen kalp böbrek hepsi ayrılsın bu mantığa göre atıyorum kurumun biri ortopedi istedi yürüyemeyen birini bekliyorlardı kolları olmayan biri gitti o zaman ne olcak? bu mantığa göre her özür ayrılmalı buda mümkün değil yada işitme hiç duymayan var az duyan var işitmede kendi içinde 2 ye ayrılcak hangi birini ayırcaklar ayırmazlar ve böyle bişeyle uğraşmazlar sıradan alınır.sıradan alınır senin özrüne uygun iş verilir.

xxxman yoruldum be kardeşim ; yaşlandım .....yinede halimize şükür ...ömss hızır gibi yetişti nerdeyse herşeyin sonunda geldi....maddi manevi tükenti baş gösterdi ...ömss yeni bir heycan yeni bir umut oldu ... işallah birdahaki ömss ye de öretmen adayı olarak girerim...

Üst Alt