Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS tercihleri 28 Şubat - 8 Mart arasında!

cazzboys_54

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ösym nin 2013 yerleştirme takviminde tercihlerin 28 şubat 8 mart arasında yapılacağı yazıyor ...

Tercih tarhleri belli oldu

Sıra Yerleştirme Tercih Bildirim
Süresi Başvuru Yeri
1. KPSS-2013/1: Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 1. Yerleştirme 24.06.2013
03.07.2013 www.osym.gov.tr
2. KPSS-2013/2: Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme 18.11.2013
27.11.2013 www.osym.gov.tr
3. 2013-ÖMSS/KURA İle Özürlü Memur Yerleştirme 28.02.2013
08.03.2013 www.osym.gov.tr

Cümleten hayırlı olsun umarım bir nebze de olsa faydası olacaktır... Umut oltasını atacağız herkese başarılar dilerim.

tercihler 8 martta bitiyor peki ne zaman açıklanır tercihler bi de sonrasında gidip kurumlara müracat olur ne kadar zaman alır acaba bütün bunlar

Açıklanmasıda mart sonunu bulur, nisan başındada evraklarını hazırlar kurum genel müdürlüğüne teslim edersin bird onları beklersin hazirandada işe başlanır artık...

ösym resmi açıklamayı yaptı.
BASIN DUYURUSU
(18 Şubat 2013)2013-ÖMSS/KURA İle Özürlü Memur Yerleştirme:
Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadrolarına
Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması
“Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik" hükümleri uyarınca yapılan 2012 Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır.

Bu amaçla hazırlanan 2013-ÖMSS/KURA İle Özürlü Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzunda, İlköğretim/ortaokul/ilkokul, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadrolar yer almaktadır.

Tercih Kılavuzu, 28 Şubat-8 Mart 2013 tarihleri arasında ÖSYM’nin ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi internet adresinden yayımlanacaktır.

Kılavuzda yer alan kadrolardan tercih yapabilmek için, 29 Nisan 2012 tarihinde yapılmış olan 2012-ÖMSS’ye girilmiş ve ortaöğretim mezunları için ÖMSSP1, ön lisans mezunları için ÖMSSP2, lisans mezunları için ÖMSSP3 puanının alınmış olması ve Kura Usulü Yapılacak Yerleştirmede tercih yapılabilmesi için 14-25 Mayıs 2012 tarihlerinde Merkezimize başvuru yapılmış olması gerekmektedir.

2013-ÖMSS/KURA İle Özürlü Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzunda yer alan kadroları, 2012-ÖMSS/KURA İle Özürlü Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzunda yer alan herhangi bir kadroya Merkezimiz tarafından yerleştirilen adaylar tercih edemeyeceklerdir.

Adaylar tercihlerini, 28 Şubat-8 Mart 2013 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. İsteyen adaylar, kılavuzda yer alan ”TERCİH LİSTESİ”ni doldurup bir ÖSYM Sınav Koordinatörlüğüne giderek de, yapmış oldukları tercihlerinin 3,00 TL ücret karşılığında ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri tarafından sisteme kaydedilmesini sağlayabileceklerdir. ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine tercih işlemi için gitmeden önce adayların TERCİH LİSTESİ’ni doldurmuş olmaları gerekmektedir. TERCİH LİSTESİ”ni doldurmayan adayların, ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri tarafından tercihleri alınmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden teslim edilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.

2013-ÖMSS/KURA İle Özürlü Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

3.2013-ÖMSS/KURA İle Özürlü Memur Yerleştirme28.02.2013
08.03.2013
www.osym.gov.tr

KURA ' DAN bahsediliyor ama dikkatli okudunuz mu ? yada sınava girenleri de kapsıyor mu ?

açıklanan bu listede yer alan kodların açılımını da sanırım 28 şubattan sonra osymnin sitesinde görebileceğiz. o zaman şimdi bakmanın ne manası oluyor anlayamadım.....

Arkadaşlar tercih kılavuzunda yer alan kodlar ne anlama geliyor acaba tercih yaparken bu kodları dikkate almalı mıyız ??? birde dpb nin sitesinde ilkokul - ilkokul / ortaokul diye ayırım yapılmış zaten 8 yıllık eğitimi bitiren ilköğretim mezunu olarak sayılmıyor mu ??? birde bu kodların yanında yazan rakamlar var örneğin 1 - 3 - 8 - 15 vs ... bu numaralar alınacak kişi sayısını mı gösteriyor ???

arkadaşlar daha önce hiçbir yere hiçbir sınava girmedim ve ilkokul mezunuyum ne yapmam gerekiyor hiç bir bilgim yok lütfen bir yol gösterin nasıl olacak bu başvuru sınavlamı kuraylamı nereye nasıl başvuracaz yada daha öncemi başvurmalıydık gerçi ben geçen yıl beşinci ayda ameliyat oldum ve daha sonra engelli raporu aldım

Arkadaşlar sınava girenlerde tercih yapabilecek değil mi?

_deniz_;
Ne yazıkki başvuramayacaksınız tercihlere ÖMSS VE KURA sınava giren ve kura ya başvurup kayıt yapanlar tercihte bulunurlar.

reis3542;
Sizin tercih hakkınız yok.2014 yapılacağı bilinen ÖMSS ve kura yı bekle

Sametmenc05;
sınava girenler ve kura için başvuruda bulunanlar tercih yapacak daha önceden geçen seneki sınava ve kuraya başvurusu olmayanlar tercih yapamayacak.

1- Bu sene sınav yok.
2- İlk kez başvurmak isteyen 2014 te başvuracak.
3-Her sene sınav olmuyor 2 yılda bir.
4-Bu sene eğer sınav olursa önce ki sınavın puanının bir anlamı olmayacak.
5-Kpss önlisans/lise gibi iki yılda bir sınav olacak.
6- İki senede bir sınav yapılıp 2 senelik yerleştirmeleri kapsıyor.

arkadaşlar
bugün arayıp öğrendim herşey ayın 28 inde açıklanacak olan kılavuzda belli olacakmış oradaki memur ilkokul mezunları kayıt yaptırabilir sanıyorum dedi ama diyerleri daha önce sınava girenlerden alınacak dediler

Üst Alt