Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ömss hakkında birkaç sorum var yardımcı olursanız sevinirim
Herkese iyi geceler arkadaşlar bu yıl yapılacak olan sınav ekpss mi ömss mi ? ben lise 4 okuyorum acaba ortaöğretim mezunu olarak giriş yapabilecekmiyim yoksa ilkokul mezunu olarakmı yapacam girişi . ve kitap alacamda nerden alabilirim kitap güvenilir biyer varmı . ?
ekpss (eski adı ömss idi ) okulun haziranda bittiğini varsayarsak ve sınav nisanda olacağı için sen kura ile gireceksin ,kitap almana gerek yok sizde sınav olmuyor ,kura usülü ok
2012 ömss sınavına başvuru şartlarında aynı yıl içinde mezun olacaklar katılabiliyordu. Bu yılki sınavda da aynı uygulama olur muhtemelen. Yani sen kitap al çalış arkadaşım... Kitap olarakta ekpss kitapları yerine normal kpss kitapları alıp çalışabilirsin, yok illa ekpss kitabı alacaksan nette arattır satan yerler var...
Arkadaşım burada sormaktansa ufak bi araştırma yapıp forumda yazılanları okusan anlarsın zaten ama ben izah edeyim. 2012 yılında ömss adıyla yapılan sınavla 2014 yılında yapılacak ekpss sınavı arasında bir fark yok sadece isim olarak özürlü yerine engelli yazılmış ama hizmet ettiği amaç aynı yani %40 üzeri engelliler için memuriyet sınavı. Bu sınava ortaöğretim (lise) ve üzeri eğitim alanlar girebilmekte. İlköğretim (orta okul) düzeyi ise kuraya tabi tutulmaktadır... 2012 yılında yapılan ömss (ekpss) sınav giriş şartlarında aynı yıl içinde mezun olacaklar mezun olacakları düzeyde sınava girebiliyorlardı bu sınavda da aynı şart konulur yani sınava liseden bu yıl mezun olacaksan girebilirsin... Umarım anlatabilmişimdir...
Anladım çok sağol bu yıl liseden mezun olacam zaten girebilirim ozaman kitaplarıda aldım çalışmaya başladım kapadokya yayınlarının kitabını aldım en iyisi oymuş .