Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS yerleştirmede bile ayrım olacak...

berkemeteatasoy

Yasaklı Üye
Konular
76
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar..
diyelimki puanlama ve kontenjana göre atandınız atandık.klavuzu dikkatlice incelerseniz orda ne yazıyor,yerleşeceğin kurum yöneticisi tüm şartları taşısan bile seni gönderme hakkına sahip olacak..ne demek bu adam bakacak bu benim işime yarayacakmı yaramayacakmı ona göre alacaklar..allah merhametli vijdanlı adaletli olan yöneticilerle çalışmayı nasip etsin..

berk bey merhaba sorunuza cvp almak istiyorsanız şuan açmış oldugum konuyu tıklayınız yanıt orda

sacmalamak için bu saatti buldun galiba. bunu yazan yeri klavuzdan buraya yapıştır mısın.

cok basit uygulamalar var. işitme engelli santralci olamaz gibi. bunlarda yazmasın arkadaşlar

Ya yeter artık yaa. Saçma sapan şeylerle insanı hasta etmeyin. o komisyon dediğin yerde bende varım. bize kazanan adaylar gelmeyecek. sadece evraklar gelecek. Evrakların tam olup olmadığı kontrol edilecek.Kazanan engelli kardeşimizin kazandığı işi yapıp yapamayacağı kararını komisyon vermeyecek. zaten kanundada engelli personelin yapabileceği işlerde calıştırılır yazar. engelli hizmetli kadrosunu kazanmış ama tekerlekli sandalyeli. sen temizlik yapamassın onun için ataman yapılmaz denmeyecek. yapabileceği bir iş verilecek. KPSS ile atananlarda bile bu komisyon var. MEB personel kanununu. Sağlık bakanlığının personel kanununu bir oku. Evrak kontrolü yapıldıktan sonra ataması yapılır yazar. işte bu kontrolü il müdürlüğü özlük bölümü personeli yapar. işte budur komisyon. komisyon dediğin 5 - 10 kişi toplanıpta bu adayı alalımmı almayalımmı diye düşünmeyecek. Kazandığın kurumun il müdürlüğüne gittiğinde orada bir memur seni bekliyor olacak.(özlükten sorumlu VHKİ) evrakları ona teslim ettikten sonra personel şube müdürüne imza için gönderecek. personel şube müdürü bu evraklarını imzaladıktan sonra yeniden memura getireceksiniz ve memur bu evrakları sizden alacak. ve kararnamenin cıkmasını bekleyeceksiniz. yapacağınız sadece bunlar. (tavsiyem şube müdürüne imzaya gidince ben şu ilçeye atanmak istiyorum. Ben dilsizim ve dilsizler okuluna atanmak istiyorum gibi isteklerinizi söyleyin.)

Ya yeter artık yaa. Saçma sapan şeylerle insanı hasta etmeyin. o komisyon dediğin yerde bende varım. bize kazanan adaylar gelmeyecek. sadece evraklar gelecek. Evrakların tam olup olmadığı kontrol edilecek.Kazanan engelli kardeşimizin kazandığı işi yapıp yapamayacağı kararını komisyon vermeyecek. zaten kanundada engelli personelin yapabileceği işlerde calıştırılır yazar. engelli hizmetli kadrosunu kazanmış ama tekerlekli sandalyeli. sen temizlik yapamassın onun için ataman yapılmaz denmeyecek. yapabileceği bir iş verilecek. KPSS ile atananlarda bile bu komisyon var. MEB personel kanununu. Sağlık bakanlığının personel kanununu bir oku. Evrak kontrolü yapıldıktan sonra ataması yapılır yazar. işte bu kontrolü il müdürlüğü özlük bölümü personeli yapar. işte budur komisyon. komisyon dediğin 5 - 10 kişi toplanıpta bu adayı alalımmı almayalımmı diye düşünmeyecek. Kazandığın kurumun il müdürlüğüne gittiğinde orada bir memur seni bekliyor olacak.(özlükten sorumlu VHKİ) evrakları ona teslim ettikten sonra personel şube müdürüne imza için gönderecek. personel şube müdürü bu evraklarını imzaladıktan sonra yeniden memura getireceksiniz ve memur bu evrakları sizden alacak. ve kararnamenin cıkmasını bekleyeceksiniz. yapacağınız sadece bunlar. (tavsiyem şube müdürüne imzaya gidince ben şu ilçeye atanmak istiyorum. Ben dilsizim ve dilsizler okuluna atanmak istiyorum gibi isteklerinizi söyleyin.)

cevap için teşekkkürler.bazı sorularım olacaktı.örneğin VHKİ olarak atanmak için özel şartlar aranıyor mu bilginiz var mı ? yani gerekli şartları taşıyanlardan özür durumu hakkında bir eleme yapılacak mı ? biraz daha açacak olursak rapor oranı şu şu oranlarda olmalıdır gibi bir şart var mı ? mesela ben akülü sandalyeyle çalışmak istiyorum.bana sen VHKİ olamazsın gibi bir cevap vererek atamamı reddetmeleri mümkün müdür ?

ALLAH SENDEN RAZI OLSUN sevgidostu KARDEŞİM...
Arkadaşlar lütfen üzmeyelim birbirimizi, bu engelli insanlar kaç vakittir umutla bekliyor, kafanızda kurduğunuz şeyleri emin olmadıkça paylaşmayın, bize yazık size yazık...

Kılavuzda yazan şartlardan başka hiç bir şart yok. Bende VHKİ olarak çalışıyorum. Gözden %63 engelliyim.

zaten VHKİ kadrosu daima bilgisayar başında calışır. ancak atanmadan önce evrak teslimine gidince mutlaka tekerlekli sandalye ile ulaşılabilecek yere atanmak istediğini şube müdürüne söyle. başka puroblem olmaz.

Kılavuzda yazan şartlardan başka hiç bir şart yok. Bende VHKİ olarak çalışıyorum. Gözden c engelliyim.

zaten VHKİ kadrosu daima bilgisayar başında calışır. ancak atanmadan önce evrak teslimine gidince mutlaka tekerlekli sandalye ile ulaşılabilecek yere atanmak istediğini şube müdürüne söyle. başka puroblem olmaz.

şöyle bir sorun çıkabilir mi; mesela ben koltuk değneğiyle gittim benim böyle geldiğimi şube müdürü gördü ama ben akülü sandalyeyle gelmek istediğimi ve buna uygun bir yerde çalışmak istediğimi söyledim.müdür bana koltuk değneğiyle gel sandalyeye uygun bir iş yok diyebilir mi ? değnekle yürümek çok zor akülü sandalye işimi çok kolaylaştırır gerçekten..böyle bir özel istek mümkün mü acaba?

Arkadaslar aday kayırma söz konusu degildir bu merkezi atama sistemidir örnegin işitme engelli bir arkadas santral memurluguna atandı eline tastikname verir gibi evine göndermiyorlar baska alanda degerlendiriyorlar mesela evrak kayıt gibi meslek grubuna yönlendiriyorlar eger o kurumda bu durumda açık yoksa civar ilçede bulunan devlet dairesine yerlestiriyorlar evet komisyon kurulacak ancak örnek : Bilgisayar sertifikanız olmadığı halde bu alanda pc işletmenliğini tercih ettiginiz ölçüde var olan komisyon evrak eksikliğinden dolayı atansanız dahi sizi ayırmaz bu durumda ancak elemiş olur yanlış ve bilinçsiz yapmış olduğunuz tercihten dolayı bir sonraki alımlarda ilk 2 yıl tercih yapma hakkınızıda kaybetmiş olursunuz.. hayırlı ugurlu herşey gönlünüzce olsun:eek:

Ne kadar Gereksiz bişey. Herşeye de kulp bulmayın.. ayıptır valla ya..

İsteyenin bir yüzü vermeyenin 2 yüzü kara derler. öyle bir puroblem cıksa bile çalıştığın kuruma kadar elektrikli sandalye ile gelmene kimse karışamaz. katlara değnekle cıkarsın ve VHKİ olduğun için de zaten koltuğa oturdunmu ta mesai bitince kalkarsın. ama şube müdürüne söylersen sana yardım eder. Birde kanunen senin işyeri ile evinin mesafesi ve özür durumun göz önüne alınarak mesai saatlerini değiştirebilirsin. evinden cıktığında saat 8 e yetişemiyorsan mesai 8.30 a alınabilir. veya 1 saatlik öğle yemeğine eve gidip gelemiyorsan öğle yemeği 1.30 saate cıkarılabilir.

Şimdi süreç şöyle.
ÖSYM tercihleri listeliyor.
Tercihlerde o yeri tercih eden yüksek puanlı adayı bilgisayar oraya yerleştiriyor.

Daha sonra merkezi bir atama olduğu için
Kurum herhangi birşey diyemez kabul etmeme gibi bir durum sözkonusu değil eğer belgeleriniz eksik değilse.
Burada olabilecek tek açık puanlarla oynanması.
Ben inanıyorum böyle birşey olmadığına safım heralde biraz.
Umarım düşündüğün gibidir hile hurda karışmamıştır.

İsteyenin bir yüzü vermeyenin 2 yüzü kara derler. öyle bir puroblem cıksa bile çalıştığın kuruma kadar elektrikli sandalye ile gelmene kimse karışamaz. katlara değnekle cıkarsın ve VHKİ olduğun için de zaten koltuğa oturdunmu ta mesai bitince kalkarsın. ama şube müdürüne söylersen sana yardım eder. Birde kanunen senin işyeri ile evinin mesafesi ve özür durumun göz önüne alınarak mesai saatlerini değiştirebilirsin. evinden cıktığında saat 8 e yetişemiyorsan mesai 8.30 a alınabilir. veya 1 saatlik öğle yemeğine eve gidip gelemiyorsan öğle yemeği 1.30 saate cıkarılabilir.
cevap için çok teşekkürler.işimiz müdüre kaldı sanırım.tabi önce atanmak gerekiyor.

Okadarda olumsuz yaklaşma. artık sendikalar var. üye olduğun sendika zaten sana yardımcı olur. Kurum senin çalışma şartlarını sağlamak zorunda. çalışamıyorum değince zaten seni başka yere veriyorlar.

sevgidostu;

aday memurluk süresince başka yere atanabiliyor muyuz ?

Tugay bey ; Bİr yılı doldurmadan acıkcası asil memur olmadan bir baska bir yere atanamazsınız

Üst Alt