Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS'de 3512 kişiyi hangi kurumlar alacak?

sonbahar.44

Aktif Üye
Konular
218
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bu alımlar sizce nereye duyan bilen varmı hangi kurumlar hangi iş hangi meslek acaba..

Kadrolar

Kadrolar belli oldu mu? Yoksa sınavdan sonra mı belli olacak? Enerji bakanlığından açılma ihtimali ne kadar?

Bence elektrık muhendıs falan fılan dıe alım olmaz. Bnce lısans önlısans orta ogretım bu şekılde olur bölum belırtılmez bnce

O kötü işte ya mesela ben MAden Müdesliğinden mezun oldum. Maden sektöründe çalışmak isterim.

bence şöyle olur, kurum kurum alırlar, sağlık bakanlığı a iline şu kadar görme engelli lise mezunu, b iline şu kadar işitme engelli önlisans mezunu falan şeklinde, ne iş yapabileceğin de komisyon incelemesinden sonra belli olur.

sınavdan sonra bi komisyon olacakmış ya onu diyorum. orda mülakat mı yapılır yoksa sen mi seçersin, ya da nasıl olur bilmem.

ey cemaat hele bi sınavı atlatak da hayırlısı ile sınavdan sonra tartışmaya konumuz olsun demi:))))

:)))) Doğru söylüyorsun da işte ben ona göre kendimi ayarlamam lazım :D

kara;

sınavdan sonra bi komisyon olacakmış ya onu diyorum. orda mülakat mı yapılır yoksa sen mi seçersin, ya da nasıl olur bilmem.

bu komisyon işini kim dedi ?
bi yerde biri daha yazmıştı,kaynak nerde..nerde yazıyo dedim ,cevap gelmemişti..bu sefer gelsin bari..yoksa boşyere kanmış olmayalım..

golden_heart;

Sanırım arkadaşlar şundan baksediyor isamail.

Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Yönetmeliği/3 Ekim 2011

MADDE 17 ‒ (1) Adaylar, yerleştirildikleri kamu kurum ve kuruluşlarına, atanmak üzere Tercih Kılavuzunda yazılı olan belgeler ile birlikte süresi içinde başvurur.
(2) Kamu kurum ve kuruluşları, yerleştirmeye ilişkin olarak atamaya yetkili amirin onayı ile beş kişiden oluşan bir değerlendirme komisyonu kurar. Bu komisyon, atanmak üzere bildirilen adayları, aranılan nitelikler yönünden inceleyerek, nitelikleri uyanların atamalarının yapılmasını teklif eder.
(3) Yerleştirilen adaylar, kamu kurum ve kuruluşlarınca başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanır.
(4) Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmaz.
Hak iddia edilemeyecek durumlar

centirmen;

iyi bari komisyon önemli bişey değilmişte..sonunda mülakat falan yok..bide öl bişeylerden bahsediyolar bazeun forumda :) demek ki yanlış anlama..

golden_heart,
ÖZÜRLÜLERİN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMA ŞARTLARI İLE YAPILACAK MERKEZİ SINAV VE KURA USULÜ HAKKINDA YÖNETMELİĞİN 17-18 VE 19 MADDELERİ BU KONU HAKKINDA GEREKLİ AÇIKLAMALARI YAPMIŞTIR.
BERABER BAKALIM,

Adayların başvurmaları ve atanmaları
MADDE 17 ‒ (1) Adaylar, yerleştirildikleri kamu kurum ve kuruluşlarına, atanmak üzere Tercih Kılavuzunda yazılı olan belgeler ile birlikte süresi içinde başvurur.
(2) Kamu kurum ve kuruluşları, yerleştirmeye ilişkin olarak atamaya yetkili amirin onayı ile beş kişiden oluşan bir değerlendirme komisyonu kurar. Bu komisyon, atanmak üzere bildirilen adayları, aranılan nitelikler yönünden inceleyerek, nitelikleri uyanların atamalarının yapılmasını teklif eder.
(3) Yerleştirilen adaylar, kamu kurum ve kuruluşlarınca başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanır.
(4) Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmaz.
Hak iddia edilemeyecek durumlar
MADDE 18 ‒ (1) ÖMSS’de yüksek puan almak, kamu kurum ve kuruluşlarında görev almada tek başına bir hak teşkil etmez.
(2) Yanlış, yanıltıcı veya gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar ile Başvuru Belgesinde ve Tercih Formunda kodlanmayan, yanlış kodlanan veya tutarsızlık bulunan bilgiler yüzünden yerleştirmesi yapılamayan veya daha alt tercihlerine yerleştirilenler ile kura usulüne göre genel yerleştirme talep edenlerden yerleştirilmesi yapılan adaylar, bu durumdan dolayı başka bir hak iddia edemez.
(3) Kamu kurum ve kuruluşlarının atama için öngördükleri koşulları taşımayan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybeder.
Bildirim yükümlülüğü
MADDE 19 ‒ (1) İlgili kamu kurum ve kuruluşları, yerleştirmesi yapılan kadrolardan atama sonucu göreve başlatılanları, ataması yapıldığı halde göreve başlamayanları, niteliği uymadığı gerekçesi ile ataması yapılamayan veya ataması iptal edilen adaylara ilişkin bilgileri, Başkanlığın resmi internet sitesindeki “DPB e-Uygulama” kısmının “Özürlü Personel İşlemleri ” başlıklı bölümünde yer alan ilgili formlardaki bilgi alanlarını tam ve eksiksiz olarak doldurmak suretiyle ayrı ayrı on-line olarak, söz konusu atamayla ilgili işlemlerin sonuçlandığı tarihten itibaren 15 gün içinde Başkanlığa bildirir. Yerleştirmenin Başkanlık adına Merkezce yapılması halinde ise söz konusu bilgilerin, aynı şekilde Merkeze de bildirilmesi zorunludur.

Üst Alt