Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS'de benden daha düşük puan alan kişi, benim tercih ettiğim ile yerleştirildi!?

vedat47

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar malumunuz klavuz açıklandı . beni şoke eden torpil konusu hemde kanıtlı benim tercih etiğim ile benden daha düşük puan ile yerleştirme var .bunu savcılığa suç duyurusu mu yapayım ne yapmam gerek

orası tercih meselesi. sen ondan yüksek aldın diye kesin sen yerleşeceksin diye bir kaide yok. tercih sıralamasına göre atama yapılır. sen o tercihi ilk sıraya sıraya koysaydın atanırdın. belliki eleman tercih sırasını senden daha iyi yapmış :)

Bu olay erzurumda bir kardeşimizin başınada geldi ve olayı o zaman mahkemeye taşımıştı mahkeme hala sürüyor sende taşı bence torpil değilde sistemden kaynaklı bu tip hatalar oluyor gibime geliyor...

yirizma kardeş benden daha iyi tercih yapmış diye bir saçmalık olamaz mümkün olmaması gerekiyor.eğerki ben bir kurumu seçersem ve seçim sıram son sıra olsun eğer benden daha yüksek puan alan yoksa benim atanmam gerek .yanılıyorsam düzeltin arkadaşlar tercih sırası öncelik mi getiriyor

Bio nun dediği gibi olabilir veya tercih sıralamasıyla ilgilidir. Kasti bir torpil olduğunu sanmam. Mahkemeye taşıyıp incelenmesini sağlamak mantıklı.

öyle şey olmaz. yani şimdi biri kocaeliyi 6. tercih olarak yazsa ve puanı 90 olsa bende kocaeliyi 1.tercih yazsam ve puanım 85 olsa benmi atanacağım. yok böyle saçmalık. kimin puanı fazla ise o atanır atamamlar puana göre olur tercih sırasına göre değil

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadrolara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadroya yerleşememiş olacaktır. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.(buradan anladıgım kadarıyla tercih sırasından çok; tercih edilen yere sizden daha yuksek puan almıs birinin yazmaması gerekir.bu nokta da asıl olan sanırım puan sıralamasıdır.)

10. YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ ÜZERİNDE İNCELEME İSTEKLERİYerleştirme işlemleri ile ilgili inceleme isteğinde bulunan adaylar, yerleştirme sonuçlarının internet yoluyla açıklanmasından itibaren, en geç 10 gün içinde bu kılavuzdaki “Genel Amaçlı Dilekçe” örneğini kullanarak ÖSYM’ye başvurmalıdırlar. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak Biriminin adayın dilekçesi üzerine bastığı tarih damgası ve numara esas alınır. Dilekçenin işleme alınabilmesi için üzerinde adayın T.C. Kimlik/Y.U. Numarası, adı, soyadı, adresi, imzası ve ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden alınacak evrak referans numarası bulunmalıdır. Adayların dilekçelerinin aslını Merkezimize ulaştırmaları gerekmektedir. Merkezimize faksla ulaştırılan dilekçeler işleme konulmayacaktır. Dilekçenin işleme konulabilmesi için, dilekçeye ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Güvenevler Şubesi 6028011- 5013 numaralı hesabına (IBAN NO : TR 070001000830060280115013) 5,00 TL’nin yatırıldığını gösterir banka dekontunun fotokopisinin eklenmesi gerekir. (2013 ömss klavuzundan alıntıdır)

Sistemsel bir sorundur. Yerleştirmede esas olan puandır, sıra yerleşmede daha etkin değildir. Puanı yetersiz olan asla ilk tercihiyle yerleşemez.

Puanı yüksek olan tercih sırası ne olursa olsun atanır.

Puan esas alınır.
Sırası önemli değil.

1 kişinin puanı 85 benimde 82 ise ikimizde aynı yeri tercih edersek ben 1tercihime o kişide 5 tercihine yazrsa kim kazanır.

Yahu arkadaşlar bakın o kadar kişi aynı dilden doğru olanı yazmış hala aynı sorular geliyor yapmayın Allah aşkına şu yorumları iyi okuyup anlayın yarın hasbel kader memur olsanız bu durum sizin için dezavantaj olur, yüksek puandan başlar atamalar yüksek puanlı ilk tercihlerine yerleşmese bile 15 tercihe yazsada yüksek puanı olan atanır....

arkadaşlar puan iyi geçen atamada da yerleşirdim pek gönlüm yoktu atanmak özel sektöre devam mantığı ile tercih verdim neticede yerleşemedim .yerleşememek sorun değil sorun benden daha düşük puan ile yerleşilmiş olması bu atamada çok yüksek ihtimal yerleşirim (mühendisim) .bunu sizi bilgilendirmek ve bilgilenmek için paylaştım .atamalardan sonra kesinlikle bırakmayın işin peşini bende öyle yapacam .mesela adalet

YiRiZMa;

Yirizma senin puanın 90 olsun diyelim benim puanım da diyelim 50 ikimizde atıyorum İzmir Belediye memur aynı yere tercih yaptık ben 1.tercihime yazdım sen de son tercihine yazdın mesela bu durumda sen açıktasın ben memurum :) Hadi bakalım hayırlısı ben tercihlerimi bu şekilde yapayım madem olur mu öyle saçmalık :) Puan usülüne göre kimin puanı yüksekse o atanır ;)

vedat47;

kesinlikle yanılıyorsunuz tercihi üste koydu diye düsük puanlı aday asla atanmaz tercih sıralaması sizinle alakalıdır nereyi istediginizle
örnek olarak
1. tercihe 55 puanlı aday ın koydugu yeri tercih eden 56 puanlı 15. sıradan yazan aday girer

vedat47;
bu zamana kadar aklın neredeydi diye sormazlar mı :)

Üst Alt