Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS'de emekli olup, yerleştirilip atanamayanlar dava açsa, kazanabilir mi? [Hukuk]

nbe51

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
ömss sınavında herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli olduğu için, belli bir kurumu yerleştirilen ve atanamayan arkadaşlardan dava açıp kazanan var mı? ömss 3. atama milli eğitim bakanlığına yerleştirildik evrakları teslim ettik. atama beklerken 5335-30 maddeden atamamız (benim ve birçok arkadaşımın) reddedilmiş. dava açsak kazanabilir miyiz? böyle bir davayı kazanan var mı? ben malulen emekli memurum. ssk dan emekli olan arkadaşlarım da var.

Emekli olmuşsunuz zaten ve atamanız yapılmıyor, ve siz bunun için dava mı açıyorsunuz, ben anlayamadım!! Tamam emekli maaşıyla belki zor geçiniliyor ama en azından ekstra başka işler yapabilirsiniz, ya da bunun için gerekli yerlere baskı yapabilirsiniz!! Çalışmayan, hiç işi olmayan insanlara öncelik verilmeli bence...Ki zaten karar doğru uygulanmış!!

emekli olduktan sonra çalışıp çalışmama ancak ben karar veririm. kazanıp da atanamadıysam da hakkım varsa davamı da açarım. tercih bana kalmış.

neden emekliyle tekrar atanmak istiyorsunuz? yanlış anlamayın merak ettim sadece. 1200 maaş verseler emekli memura +en düşük asgari ücretli rahat bir işe gitseniz yine memur maaşına denk gelir ondan düşündüm ben şahsem emekli olunca emekli maaşı + kendi işimi kurmak daha mantıklı geldi :D

ben emekli oldum. 3.ömss de tekrar yerleştirildim ama atamama ret kararı geldi mühendis kardeş. emekli olduktan sonra kendi iş yerimi açtım tutmadı. özel sektörde ayakta durmak çok zor. yerleştirildigim il memleketime çok yakın. o yüzden istiyorum kardeşim. benim konumumda birçok emekli arkadaş dava açacak sanırım.

Madde 30- Cumhurbaşkanı tarafından atananlar, Başbakan tarafından atananlar, Bakanlar Kurulu kararı veya
müşterek kararnameyle atanan veya görevlendirilenler, Türkiye Büyük Millet Meclisince yapılan seçimler sonucunda görev
verilenler ile yükseköğretim kurumlarının öğretim üyeliklerine ve Sağlık Bakanlığının tabip ve uzman tabip kadrolarına
yapılacak atamalar hariç olmak üzere, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar, genel
bütçeye dahil dairelerin, katma bütçeli idarelerin, döner sermayelerin, kefalet sandıklarının, sosyal güvenlik kurumlarının ve
bütçeden yardım alan kuruluşların kadrolarına açıktan atanamazlar. Diğer kanunların bu fıkraya aykırı hükümleri
uygulanmaz... Gayet açık gibi duruyor bu durumda mahkeme ve avukat masrafı dışında elinize birşey geçmez sanırım...

tek_mehmet;

tek mehmet kardeş, o zaman emeklileri sınava neden alıp , tercih yapmalarına izin verdiler. direkt başvuramazsınız deselerdi ya.

ozaman yatırdıgın sınav parasını gerı ıste ..

musty35;
ne alaka.

indigo_girl;
adalet okumak bu kadar net cevap verme hakkı doğurmaz. anayasa mahkemesi gibi konuşmuşsun.

Kardesim surekli is goremezlik geliri atanmaya engelmidir?

Kardesim selam 0 5376374793 caldirabilirmisin lutfen

:(bende emekliyim bu sınava girmeyi düşünüyordum atanamamayı okuyunca üzüldüm

meto1978;
ben sürekli iş göremezlik maaşı hiç bir şekilde kesilemez. atanmaya da engel degildir.

ilayturk;
eğer benim gibi emekli olup da yerleştirilen ve atanamayan arkadaşlar dava açar ve kazanırsa inşallah sizin durumunuzda olan arkadaşlara yol açacağız diye düşünüyorum.

Bende Sertifikam MEB Onaylı Olmadığı için Yerleştirmem yapıldığı halde Atanmadım, Yeniden Sınav var ona başvurabilirsiniz. Tabii aynı anda emekli maaşınızı alabilirmisiniz bilmiyorum, SGK ye dilekçe ile sorun gelen cevabı saklayın derim

emekli maaşı kesiliyor. yeni sınava emekli ve çalışanlar giremez diye yönetmelikte madde koymuşlar. artık girilmiyor.

Bende Sertifikam MEB Onaylı Olmadığı için Yerleştirmem yapıldığı halde Atanmadım, Yeniden Sınav var ona başvurabilirsiniz. Tabii aynı anda emekli maaşınızı alabilirmisiniz bilmiyorum, SGK ye dilekçe ile sorun gelen cevabı saklayın derim
emekli maaşı kesilir, emekli olan bir memur tekrar göreve başlarsa . tekrar sınava girme işine gelince 2014 ekpss ye çalışan ve emekliler baş vuramıyorlar.

evde bakım alan adam nasıl olurda sınav gırerede atanır sen bı onu anlat once..

Kardesim surekli is goremezlik geliri atanmaya engelmidir?

Kardesim selam 0 5376374793 caldirabilirmisin lutfen
ç) Engelli: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri,.. Kardeşinizin sürekli iş görmez maaşı hangi kapsama girer bilmiyorum yanlış yönlendirmekte istemem ama raporunda çalışamaz yada benzeri bir ibare varsa sınav başvurusu kabul olmayabilir ve rapor kabul edilip sınava girer ve yerleşirse bu seferde atandığı kurum rapor isteyebilir.

nbe51;

sende sorun yok kardeşim sen ve senin gibi emekli olupta sınava girenler bi kere devletin hatası seni sınava alıyor ümidlendiriyor sonrada atanıncada emeklisin,yada dier mazereti olupta girenlerede aynı maddeyi uyguluyorlar en başta ümidlendirmeyip sınava giremezsin bu şartlardan dolayı dese amenna boş yere ümidlendiriyorlar...

Sürekli iş göremezlik geliri almak hiç bir şekilde çalışmaya mani değil. EKPSS'yi kazanıp çalışabilirsiniz ve aynı anda sürekli iş göremezlik gelirini almaya da devam edersiniz.

malulen emekli olmuşsunuz daha çalışmak mı istiyorsunuz anlamadım. zaten çalışabilecek durumda olsanız malulen emekli edilmezdiniz.. emekli edilmenizi haksız görüp onu dava açabilirmiyim deseniz eyvallahta yerleştirilip atanamadım demeniz saçma daha ne bekliyordunuz ki..

musty35;
evde bakım almak demek, hiç bir iş yapamaz demek degildir. omurilik felçlilerin çoğu evde bakım alabilir. ama elleriyle araç kullanabilir, çok rahat on parmak pc kullanabilir, elle yapabilecekleri birçok iş vardır. sınava girerken evde bakım aylığı alanlar sınava giremez diye bir şart yoktu.

sonbahar.44;
aynen sana katılıyorum kardeşim. baştan sınava alma. tercih yaptırma. hadi tercih yaptırdın bir de evraklarını şahsen elden atandığın ile götürmek zorundasın. tekerlekli sandalyedeki veya görme engelli bir inanın bir ilden bir ile evrak götürmesi, geri dönmesi bu kadar kolay mı? ben niğdeden bayburt 'a atandım. direkt araba yok. erzurum aşkeleye otobüsle gideceksin oradan bayburta gececeksin. evraklarını teslim edip, aynı yolu izleyerek geri döneceksin. sonra da diyecekler ki , emekli memursun atanamazsın. yuuuuuh artık diyorum. engelli insanlara bu kadar eziyet yaptırmaya, maddi manevi zarara sokmaya kimsenin hakkı yok. bu sorunu ancak hukuk çözer. hata yapanlar hatasını çeker.

Gazii_42;
aynen katılıyorum size.

hasaner;
herhangi bir sebepten dolayı %60 engelli olan bir kişi malulen emekli olabiliyor. ömss sınavına ise % 40 ve % 97 ye kadar engelli olan insanlar baş vurabiliyor. %97 yi biliyorum baş vurabildi. şimdi "malulen emekli olan bu sınava giremez, zaten çalışabilseydiniz malulen emekli etmezdi devlet sizi" cümlenin çok saçma olduğunu düşün biraz. ömss ye girerken de emekli , malulen emekli, bağkurlu veya çalışan giremez diye bir madde yoktu.

slm .bende vergi indirimi alarak %72'le emekli oldum.sınava hazırlanıyordum.yazdıklarınızı okuyunca ümitsizliğe kapıldım.anladığım kadarıyla emekli maaşına talim edeceğiz :)

geçen gün bi arkadaşla tanıştım sınava başvuru yapmış emekli oldugu halde sınava başvuru alımları hala deva ediyor yani emeklisin sen başvuramazsın gibi bişe dememişler,NBE51 kardeşimizin yaşadıklarını anlattım bişe olmaz diyince sen bilirsin paşa gönlünüz bilir dedim...

Üst Alt