Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS'de gidemeyeceğimiz yerleri yazmayalım!

emühendis

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaslar lütfen gerek özür durumundan gerekse diğer nednlerden dolayı ömss de gidemiyecgimiz yerleri yazmayalım.diğer insanların hakkına girmeyelim.bu konudaki fikirleriniz nelerdir..

Çok doğru söylüyorsunuz. Gerek uzaklığı, gerek iklimi, gerekse yaşam şartları göz önünde bulundurularak tercih yapılmalı.Gitmeyeceğimiz yerleri yazarak o şehirde yaşayan arkadaşlarında haklarını yemeyelim.Bence ilk tercihler herkesin kendi yaşadığı il ve çevresi olmalı.Çünkü ne kadar çok uyum sağlarım desekte ilerde tatillerde gelmek istenilecek ulaşım zor olacak iklim koşullarına dayanılamayacak ve bi çok olumsuzlukla karşılaşıp pişman olunacak.

Bence gidebileceğiniz her yeri yazın. Asaletiniz tasdik olduktan sonra memleketinize tekrar geri dönersiniz . Belkide bu son şansınızdır.

Bazı kurumların bulundukları şehirden başka bir yerde birimi olmadığı için tayin olmak isteyenlere sorun oluşturmaktadır.Bu Kurumlar;
1- Belediyeler
2- İl özel idareleri
3- Üniversiteler
4- Hazine müsteşarlığı
5- Ekonomi bakanlığı
6- Türk Tarih kurumu

tercihlerinizi yaparken bunlarıda göz önünde bulundurun.

özellikle ortopedik engelli arkadaşlar tercihlerinde çok daha seçici olmalılar.Bende ortopedik engelliyim o yüzden bunu söylüyorum lütfen yanlış anlaşılmasın.

Nasılsa tayin olurum diye tercih yapmayınız. Tayin işi çok kolay bir iş değil.

Tayin olamayıpta kalmak var birde onuda hesaba katmak gerek :)

kesinlikle katılıyorum..oldu bunlar maalesef geçen tercihte..atandı vazgeçti arkadaş..konuştum tekerlekli sandelye ile yaşıyor ; başka ile gidersem ailemde gelmeli ee alacağım para 1700/1800 lira komple evi götürmem lazım değmez dedim zaten 2022+bakım alıyorum demişti.. tamam işe başlamak yepyeni bir hayat ışığı olacak işe yaradığını hissedecek insan ama katılıyorum özellikle ortepedik engelli arkadaşlar şartları iyi hesap etmeli ..

Arkadaşlar Lütfen ama Lütfen gidemeyeceğiniz yerleri yazmayın ve başka arkadaşların şanslarını ellerinden almayın

Buna bende katılıyorum tercihlerimizi yaparken dikkat etmemiz gereken önemli bir konu bence

ya arkadaşlar eger bekarsanız ve devlet size calışablir raporu verdiyse; yazın heryeri çıksın bi yer nie kendinizi sınırlandırıyorsunuz. tayine gelince bi şekilde ailenizin olduğu yere tayin olursunuz. ne bilim tabiri caizse adamını bulursunuz yada engell durumunuzu v.s. beyan ederek. ha ilk 1 yıl belki yapılmaz ama asil memur olduktan sonra Allahın izniyle olur siz gönlünüzü ferah tutun.

efekt;

Adamını Bulsak coktan memur olurduk. Bide tayın işi için mı adam bulmak qerekecek. Konuyu açan arkadas bence yanlıs bişi dememıs. benımde arkadaslar var yazdılar gitmedıler. yaşam şartları uygun olmayabiliyo. Ona göre tercıh yapılması gerekir benım görüşümde bu yönde.

selamlar..aynen katılıyorum dediklerine bak sen de şahit olmuşsun ataması yapıldığı halde gitmeyenlere..bir arkadaş da söylemişti bazı kurumlar da tayin neredeyse imkansız..belediye vb..

adamını bulursan olayı ne yaa. bu zıhnıyetten ne zaman kurtulacagız bu ülkede. ahmetciler, mehmetciler, sagcılar, solcular. kızılderılı kabılesı mı burası TÜRKİYE CUMHURIYETI. haa bu zamanda boyle dıyecek olan varsada olmayın kardesım boyle olana da karsı cıkmasını ogrenın. daha degıstırlmeyen kanunlarımız mevcut.

siz bilirsiniz arkadaşlar bu zamanda iş bulmak zor ve bi yerden başlamak lazım diye düşünmüştüm. ama hayat şartları kişiden kişiye değişir tabiki. keşke dememek için gene de iyi düşünün derim.

Evet konu başlığı çok güzel mantıklı düşünürseniz neden hemen bir celallenme içinde herkes anlamıyorum yahu karsı yazmış gitmyeceği gidemeyeceği halde adam sonra ordaki kadro gümlemiş madem gidemicen ne diye yazıyosun evet iş bulmak zor ama böyle gereksiz mantıksız ve akılsızcada davranmak yerindemi sizce ama engel durumu kaldırıyordur yazar ona zaten söz etmez kimse bu başlıkta vurgulanmak istenen açık ve net ortadadır ama kişiler farklı yorumlarla farklı yerelere çekebiliyorlar maalesef herkes hakkında hayırlısı olsun...

arkadaslar ortopedik engellilerin iyi dusunmesi gerekiyor yazmissiniz biraz ornek verelimmi yani ulasim mimari engeller gibi olabilirmi

işitme engelli, görme engelli,Zihinsel engelli için pek sıkıntı olmayabilir ama ortopedik engelliler için mimari şartları, şehrin iklimide önemli çnk karlı bir yer ortopedik engelliler için büyük problem olmaktadır.işte bunun gibi nedenler çok büyük sorun... Bu yüzden tercih yapacak arkadaşlar dikkatli yapsınlar ve yaşadığı Şehre yakın yerleri yazsınlar, nedenine gelince kendimi örnek vereyim ortopedik engelliyim ve omurgam 10 saat ve üzeri yolculukları kaldırmıyor.O yüzden yazdığım yer en uzak 9 saat.Birde atandığımızı varsayalım bunun bayramı seyranı, düğünü,cenazesi gibi gelmek isteyeceğimiz durumlar olacak onlarıda göz önünde bulundurmamız gerekmekte diye düşünüyorum.

Nitelik arıyor bazı kadrolar onlara da dikkat edelim arkadaşlar. O niteliğimiz olmadığı halde onu yazıp atanırsak hem başkalarının hakkını yemiş oluruz hem de tercihimiz boşa gitmiş olur.

Üst Alt