Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS'de kuraya katılacak olan açıköğretim öğrencilerinin başvurusu kabul edilmiyor

apocan14

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Öncelik ile Selamlar;

ÖMSS de kuraya katılmaya hak kazanan ilkokul ortaokul ve İlköğretim mezunları ellerinde diploma olanlarda sorun yok işlemler tıkır tıkır gitmekte elinde diploması olmayanlar sorun üstüne sorun yaşamakta

Açık öğretim lisesinde okuyan arkadaşlar. İlk önce Mezun olduğunuz (ortaokul veya İlköğretim Okuluna) gidiniz,
-Filan öğrenci şu tarihte okulumuzdan (ortaokul veya İlköğretim Okulundan)mezun olmuştur. Belgesi veya var ise diplomanın onaylı fotokopisini alınız, Okulunuz malum çok uzakta ilçe milli eğitim müdürlüklerine gidip oradan da çıkarta bilirsiniz.

-Kesinlikle açık öğretim öğrenci belgesi alıp gitmeyiniz kabul edilmemektedir, Bunun sebebini ankara ile görüşmemde aday başvuru formunda bulunan eğitim bölümünde ne zaman mezun olduğu tarih sorulmakta bu kısmı doldurmaları için mutlak gerekli imiş

-Aynı şey Açık İlköğretimde okuyan arkadaşlar içinde geçerlidir.

Benim gibi gün boyunca uğraşmanızı istemedim gün boyunca uğraşmama rağmen işlemlerimi halledemedim :(

_hepinize kolay gelsin...

ÖMSS kuraya Katılmak aslına bakarsanız yarım saatlik iş;

1-İl veya lçe Aile ve sosyal politikaların belirlediği yerlere ön kayıt için gidiyorsunuz
2-sizden raporun Aslını ve fotokopisini istiyorlar.
3-diploma ve okuldan mezun olduğunuz resmi belge (fotokopi de olacak)
4-Kayıtınızı alıyor bir güzel kontrol etmenizi istiyor,
5-Bankaya 10 tl yatırıyorsunuz.
6-ÖSYM nin belirlediği okullardan birine evrakları veriyorsunuz. (çoğu okul bu işlemi yapmakta)
7- işleminiz bitiyor

benim burda anlamadığım bu iş için yeni rapormu gerekli eskisi olmazmı bilen varmı arkadaşlar

apocan sen yeni rapor alarakmı gittin. kayıt yaptırmaya yeni rapor işi baya bi eziyet

Yeni rapora gerek yok diye biliyorum sadece sürekli yazısı olsa yetiyor benim raporum yeni zaten, vergi indirimi hakkımıda aldım, o konuda eski raporla rilede başvuru yapan arkadaşları siteden biliyorum ama yinede arkadaşlarlar bilgilendirme yaparlar.

ben sırf o mezüniyet tarihine bir gün dolaştım... herhangi bir ilköğretim okulundan diploma bilgilerinizi veriyorlar. halk eğitimden aldığım öğrenci belgesi olur dedi ankarayla görüştü işlemi yapan görevli başvurumu tamamladım

evet bende dıplomada vardı ögrencı durum begeside açık lisede halen devam etmekteyim ilk basvuru yaptığım yer durum belgesini ve ilk öğretim mezunıyet tarıhını aldı ösym ye kayıt oldugum okul sadece dıpomadakı mezunıyet tarıhını aldı tabi raporlarla birlikte,

açık lise okuyorum . halk eğitim merkezinden imzalı kağıt verdiler bunu kabul ederler dediler. mezun oldugum tarihi biliyorum ortaokuldan diplomam yok. ne yapmam lazım kabul edilmeyecekmi başvurum

liseler öğrenci belgesi ile iişlem yapıyor mezüniyet tarihini herhangi bir ilköğretim okulundan veriyorlar. mezunıyet tarıhı ıle alakalı resmı belgeye gerek yok şifayen tarihi yeterli müdür yanımda görüştü böyle dediler

Üst Alt