Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS'de Tercih Yapacak Adaylara Rehberlik Hizmeti Veriliyor - 0212 414 97 41

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Erat

Yeni Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
[FONT=Segoe UI][FONT=arial black] [/FONT][/FONT]ÖMSS TERCİHLERİ İÇİN REHBERLİK HİZMETİ VERİLMEKTEDİR.

"Geleceğini Doğru Tercihle Belirle"

- 0212 414 97 41 www.omsstercihrobotu.com

29 Nisan 2012 tarihinde gerçekleştirilen ÖMSS’nin bir sonraki aşaması olan tercih yapma dönemi 11-20 Temmuz tarihleri arasında yapılacaktır. Tercih döneminde doğru tercih yapılabilmesi adına Bakırköy Belediyesi ve Görme Özürlüler Derneği ortaklaşa çalışması ile rehberlik hizmeti sağlayacaklardır. Yayınlanan klavzuda merak edilen tüm noktalarda adayları aydınlatmak ve tercihlerinde yardımcı olabilmek adına oluşturulan rehberlik hizmeti çalışması 13 Temmuz tarihi itibari ile Atatürk Spor Yaşam Köyü’nde çalışmalarına başlamıştır. Rehberlik hizmetinden yararlanabilmek için Bakırköy’de bulunan Atatürk Spor Yaşam Köyü’nde yüz yüze yada telefon ile destek alabilmeniz için (0212) 4149741 numaralı telefonun aranması gerekmektedir. Yüz yüze görüşmelere katılmak isteyen adayların Bakırköy Zuhuratbaba’da bulunan Görme Özürlüler Derneği’ne gelerek ring servis ile Atatürk Spor Yaşam Köyü’ne ulaşımları sağlanacaktır.
Ayrıca Türkiye İş ve İşçi Bulma kurumu (İŞKUR) istihdam birimi ile kurum bilgisi vekariyer konusunda 15’erli gruplar halinde doğru kurumlara atanabilmek ve atanılan kurumda ne gibi şartların olduğunu öğrenmeniz açısından bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilecektir.

Rehberlik hizmeti projesi sosyal sorumluk çerçevesinde hazırlanmış olup ücretsizdir.

bu ne yahu tercihlerin bitmesine 1 hafta kalmış neyin yakındası. yakında çıkıyormuş :d

Siteminizde haklısınız. Herşeyden önce yapılan hizmet gönüllülük esasına dayanıyor. Ösym nin klavuzu nasıl yayınlayacağı ve atamaların nasıl yapılacağı ile ilgili hiç bir bilgi yoktu. Bu yüzden yapılan çalışmalar klavuz açıklandıktan sonra başladı. Şu an Bakırköy Belediyesi bilgi işlemi bu yazılımı yapıyor ve sponsor firmalardan biri bu yazılımla ilgileniyor. Pazartesi gününe yetişebileceğini söyledir. Bizde sizler gibi bekliyoruz.

Erhan bey,

Bir şey bildiğinizden mi yukarıdaki ön yargıyla "
milleti soymanın yeni yolları" yorumu yazdınız yoksa nerede ne söylediğini bilmeyen yada neyden bahsettiğini bilmeyen kişilerden birimisin?

Rehberlik hizmeti kamu yararına yapılan ücretsiz bir hizmettir. Çeşitli devlet dairelerinden (Bakırköy Belediyesi, Gözder, İŞKUR, Sosyal hizmetler, ösym ) memur arkadaşlarla gönüllü arkadaşlar bu hizmeti veriyor.

Asılsız isnatla5rla kişilerin hem şahsımı hem kurumları rencide ediyorsun. Ricam bu yorumu geri çekmen ve özür dilemen aksi taktirde şahsım ve kurumum adına TC konunlarına göre gerekli işlemleri yapmaya hazırız.

Web sitesinde ve yukarıdaki açıklamalarda verilen bilgiler telefonla veya bizzat verilen adreslere giderek teyit edebilirsiniz.

Arkadaşlar bu sitelere bilgilerinizi vermeyiniz. Kişisel bilgi verilmeden işlem yapınız... ( kimlik no vs )

Nasıl bir memleket olduk:(

11-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan ÖMSS tercihleri ile ilgili Bakırköy Belediyesi ve Görme Özürlüler Derneği’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği ÖMSS tercihleri rehberlik hizmetinden faydalanabilmek için (0212) 414 97 41 numaralı hattan ulaşabilirsiniz. Ayrıca İŞKUR’un desteği ile ilgilenen adaylara kurum bilgileri ve mesleki bilgiler ile ilgili bilgilendirme yapılacaktır. Bu bilgilerden faydalanmak isteyen adayların Bakırköy Osmaniye’de bulunan Atatürk Spor Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan toplantılara katılabilirler.
Atatürk Spor Yaşam Merkezİ’ne Görme Özürlüler Derneği (GÖZDER) önünden ring servisler düzenleneektir. Rehberlik hizmeti saat 09:00-18:00 saatleri arasında verilmektedir.

Tüm adayların bilgisine sunarız

Atatürk Spor ve Yaşam Merkezi
Rehberlik Hizmeti Servisi : 0212 414 97 41
Osmaniye Mah. Çolak İbrahim Sok. No: 8 Bakırköy İstanbul
www.omsstercihrobotu.com

Görme Özürlüler Derneği (GÖZDER)
Bilgi için : 0212 543 54 22

Ön yargılarla zaten bu iletinin altına yorum yapmışsınız...
Herkes bekleyebilir bu hizmeti ama sizin böyle bir beklentiniz olmamalı...

Eğer birileri adına adalet arayıcısıysanız verilen adresleri telefonları ve kurumları arayarak bilgi alabilirdiniz ki hala alabilirsiniz.

Başka bir arkadaş "neden hala yapım aşamasında?" sorusunu sorarsa cevaplarım.

yanlış anlaşılma olmasın kimseyi yargıladığım yok ama siteniz kişisel bir site :) siteniz açıldığında bakalım hangi üyeler gerçek kimlik bilgilerini verecek (tabi sitede istenirse) :)

sonuç : kişisel bir site.. hiç kimse (aklı/akıllı olan) bu gibi sitelerde tc kimlik numarasına kadar bilgi isterse vermez.. anlayan anladı.. konu sahibine gelince hakaret gibi algılanmasın kimseyide yargıladığım yok üyelik için tc kimlik numarasına kadar gerçek kimlik bilgilerini istemezseniz herkes sitenize üye olur.. tc kimlik numarasına kadar bilgilerini isterseniz orası biraz saçmalık olur :)

"Herkes için adalet" için değil, "kendim için adalet" peşindeyim. Çünkü o herkes dediğiniz kavram içinde bende varım.
Kendinizi ne kadar çok kurumsalmış gibi göstermeye kalksanızda bana güven vermediğinizi diğer üyelere belirtmek istedim... Çünkü bu tarz kurumlar arası aracı şirketler araya girdiğinde işin içinde bir yamukluk ortaya çıkıyor...
Size işinizde bol şans... iyi çalışmalar

Varolanla değil yine varsayımlarla hareket etmişsiniz.
Web sayfası üzerinde üyelik, bilgi isteme yada şartlı soru cevap gibi hiç bir detay yada özel bir üyelik sistemi yok. Zamanın kısıtlı olmasından dolayı hiç bir detaya inilmedi sadece kurumsal bir kimlik bulunulması istendi. Bu bir proje ve sitede proje sahiplerinin isimleri yer alıyor. Projenin temel kaynağı kurumları bu işte teşvik etmek ve yönlendirmekti. Adı geçen tüm kurumları arayıp projenin kime ait olduğu kimlerle çalışıldığı sistemin nasıl çalıştığı hangi kurumun ne destek verdiği ile ilgili tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

Gözder, Bakırköy Beleldiyesi, ÖSYM Kadıköy şubesi Sosyal hizmetler Bahçelievler Şubesi iŞKUR Beyoğlu şubesi, YGA, Türkcell teknoloji Körler Federasyonu ve onlarca gönüllü kuruluş...

domain tesciline bakarak tezinize dayanak tutamazsınız. Bu benim bireysel girişimciliğimdir. ayrıca bu açık bilgileri burada yayınlamanıza bir anlam veremedim. Lütfen o bilgileri silermisiniz?

Erat;

neden korktun ? erhans arkadaşımıza az önce tehdit içerikli bir mesajla T.C. kanunlarına istinaden gerekli işlemleri yaparak ne diye tehdit ediyorsunuz? erhans arkadaşa güzellikle söylemek yerine direkt adamı tehdit etmişsiniz size yakıştı mı bu? erhans arkadaşımız tamam kaba bir üslupla mesaj yazmış arkadaşa güzellikle burdan veya özelden durumu anlatırsınız ve yanlış anlaşılmanın önüne geçmek yerine adamı tehdit etmeniz biraz saçma olmuş. madem hizmet vereceksiniz konunun en başında yazacaktınız t.c. kimlik numarasına kadar bilgileriniz istenmeyecek sadece kişisel adınız soyadınız yazmanız yeterli gibi açıklamalar yazsaydınız herkes durumun farkına varırdı zaten hizmet ücretsiz demişsiniz ilerde bu durum ücretli olacak mı? ayrıca yukarıda saydığınız kurumların telefon numaralarıyla birlikte ayrıntılı bilgi için irtibat isimlerini yazsanız isteyen kişi güvence açısından telefon edip bilgi alabilir.. Mod arkadaşlara ricam mesajlarda değişiklik yapmayın lütfen..

Bu platformda şahsim adına cevap veririm...
Kurumsal bir kimlik arıyorsanız GÖZDER adına bu projeyi yürütüyorum.

Aynı daire içerisinde dönüp durmuşsunuz yeni hiç bir şey yok. Ve yine ezberci sadece kendi tabusuna sahip çıkan araştırma bilgi edinme gibi çeşitli kişisel yeteneklerdeun uzak kaldığınız sürece aynı şeyleri tekrarlayıp duracaksınız. Baştada belirttim maksat sizi ikna etmek değil. Kişinin cümlelerinden ne yargıda ne düşüncede olduğu ne yapmaya çalıştığı zaten ele veriyor. Ben burada taklada atsam siz ezberinizi bozmayıp bildiğinizi tekrarlayacaksınız.

Yorulmayın bizide yormayın... Kalın sağlıcakla :)

tabi tabi kendi şahsın adına cevap verirsin yedim bu numarayı.. sen boşuna vaktini harcama önce rehberlik eğitimini al karşındakine insana nasıl davranacağını öğren ondan sonra bende sana üslubuna göre cevap veririm.. karşındaki insanı T.C. bilmem kaçıncı maddesine göre işlem yapacaksanız artık bu şekilde kimseyi tehdit edemezsin boşuna vaktini harcama.. sana sorduk verdiğin kurumların telefon numaralarını yaz kiminle görüşeceğimizide yaz ona göre arkadaşlar güvence açısından telefon etsinler diyorum ama siz lafı başka yere çevirip kişisel davranıyorsunuz.. ne diyelim sana kolay gelsin... haaaa birde kişisel bilgilerini silmemi istiyorsanız sen önce tehdit içerikli mesajlarını bir güzelce temizle ondan sonra ben senin kişisel bilgilerini silerim merak etme..

Anlaşamadığımız nokta şu.... Bir çok mail gurubunda radyoda ve çeşitli sosyal ağlarda bu duyuru yapıldı ve bu duyurularla ilgili olarak hiç bir şekilde TC KİMLİK NUMARASI veya KİŞİSEL BİLGİLERLE İŞLEM YAPABİLİRSİNİZ gibi bir ibare yok. YANİ BİZİM SÖYLEMEDİĞİMİZ VE TALEP ETMEDİĞİMİZ BİR ŞEYİ BİZ İSTEMİŞİZ VE VERECEĞİMİZ HİZMETİN ŞARTI BUDUR GİBİ HİÇ BİR SÖYLEMİMİZ YOKKEN BUNUN ÜZERİNDEN POLEMİK ÇIKARTILIYOR.

Bu proje sadece derneğin görme engelliler için vermeyi düşündüğü bir hizmetti. bazı kurumlardan İSÖM Sosyal hizmetler gibi çeşitli kurumlardan bu konuda destek istedik bize rehber sağlamalarını istedik ve proje bir anda Türkiye geneline verilmesi konusunda mutabakata vardık. Bu karara varmamızın en büyük sebebi Bakırköy Belediyesi Başkanı bu projenin arkasında durması ve tüm olanakların sağlanması için talimat verilmesiyle başladı. Yani biz yola çıkarken böyle hesaplamadık.

İŞİN TEHTİD DENİLEN YANINA : Proje ekibi ve şahsım adına bu işi yaparken hiç bir ticari beklenti yada gelecek için böyle bir planlama yapmadık. Tamamen samimi duygularla oluşan hiç bir çıkar gözetmeyen bir hizmetti. Aklımızın ucundan geçmeyen düşüncelerle yargılarla karşılaştık. Bu gerçekten beni rencide etti. HIRSIZ DEMENİN başka bir yolu...

Siz samimiyetle bir şeyler yapacaksınız bir başkası gelip sizin yaptığınız tüm hizmeti çöpe atacak sizi toplumda rencide edecek yorumlar yapsın. Bu bir tehtid değil yasal uyarıdır. Bu konuda beni ve kurumları İTHAM ALTINDA bırakacak açıklamalar yapamaz. Bir bilgi paylaşılıyorsa dayanağı olsun...

Zahmet olmazsa "Rehberlik" tanımına bakın. Böylece verilen hizmetle kavram karmaşası yaşamayın.
Telefonla ve yüz yüze yapılan rehberlik hizmetlerinin amacı klavuzu yorumlamak gelen sorulara cevap vermek anlaşılmayan noktlaları çözmek sertifika ve diploma ile ilgili çelişkileri çözmek. Klavuzda anlaşılmayan kodları aktarmak. Aldığı poanla hangi kadrolara başvuru yapabileceğini mezun olduğu alanla neler yapabileceğini. Hangi illerin doğru hangi kadroların doğru tercih olabileceği ile ilgili danışmanlık hizmeti verdi. TÜM MESELE BU.... Olmayan bir şeyi yada olasılıkları ithama dönüştürüp bilgi kirliliği oluşturmayın.

Son olarak bu hizmet 13-20 Temmuz tarihleri arasında verildi. Bu projenin devamlılığı kurumların desteğine bağlı ve bu ay içinde İSÖM le birlikte ÖSYM ye tercih klavuzuyla ilgili rapor hazırlayıp sunacağız.

:) plak bozulmuş yeni bir şey yazsanızda deyimki yaa arkadaşlar gerçekten tedirgin olmuş güven sıkıntısı yaşıyor ve gerçekten birşeyler aydınlatma öğrenme yada ooo arkadaşım madem öyle bu konudaki tereddütlerimi sizinle ve kurumunuzla tanışarak daha geniş bilgi almak isterim v.b. deyip olayda çözüm bulmak yerine olaya pirim kazandırıyorsunuz....

TEK SORU TEK CEVAP...
Şu an sizi tanımıyorum fakat bende engelliyim bende arkadaşlarımda bu tür bir sorunla karşı karşıya geldiklerinde ne yapacaklarını bilmiyorlar böyle bir şey yapsanız temiz duygularla. BİRİ KALKIP SIRF YORUM YAPMAK İÇİN SİZİ İLEGAL GÖRSE YAPTIĞINIZ İŞİ BALTALAYACAK SİZİ RENCİDE EDECEK ŞEKİLDE ARKADAŞLAR BAKIN BUNLAR HIRSIZ OLABİLİR DESE ne diyeceksin tavrın ne olacak...

Bu cevabı bana değil vicdanına sor... vessealm :)

bu yazdıkların şimdi mi geldi aklına? sen bu yazdıklarını en başta yazacaktın madem böyle bir projeye giriştiniz çok güzel tebrikler harika gidiyorsun.. konuyu açtığında gerçek kişisel kimlik bilgileriyle ile ilgili açıklama yapsaydınız kimsenin başında soru işaret belirmezdi ama siz rehberlik hizmeti ile ilgili açıklama yapmışsınız onun devamında ücretsiz demişsiniz kişisel kimlik bilgileri ile ilgili açıklama yapmamışsınız.. şu devirde kimse bireysel sitelere gerçek kimlik bilgilerini vermeye korkuyorlar.. neden???? çünkü bu site senin kişisel siten sen bu sitenin veritabanını oluşturacaksın dimi hani kişilerin kimlik bilgileri, adres bilgileri, telefon numaraları v.s. v.s. sonrada veritabanında biriken bu kişisel bilgileri ne yapacaksınız? işte herkesi tereddüde düşüren nokta bu bazı siteler üye olan kişilerin kişisel bilgilerini alıpta veritabanını başka firmalara, avukatlara satanlar var bunu biliyormusun? sen satacaksın demiyorum bak bunuda yanlış anlama yinede en baştan söyleyeyim.. sana soru sorduk bu projenin içinde bazı kurumların isimlerini saymışsın o kurumların telefon numaralarını yaz kiminle görüşülecek o ismide yaz en azından soy ismini yazma tamam ismini yaz direkt ulaşabileceğimiz numarayıda yaz ki burdaki arkadaşlar güvence olarak arasınlar ama sen ne yapıyorsun? konuyu ordan oraya götürüyorsun işine denk gelmedi mi kıvırıyorsun diğer yandan üye olan arkadaşı tehdit ediyorsun yasal bir uyarı demişsin arkadaş ne demiş size altı üstü kaba bir üslup yazmış durumu anlatırsın burda veya özelden kaba üslupla konuşan arkadaşta ya mesajını siler yada sildirir yada düzeltir.. haa bunun devamını getirirse o zaman mod veya yönetici arkadaşlara rica edersin o arkadaşlarda gerekli işlemi yaparlar o konuda kapanır kaba üslupla yazan arkadaşıda özelden uyarırlar oldu bitti.. sen direkt bu şekilde karşındaki insanı tehdit edip, korkutarak bir yere varamazsın..

beni prim kazandırıyorsun diyerek boşuna kafa yoruyorsun sen.. beni tanımasanda olur arkadaşım.. senide yargılayan yok arkadaşım üye olacak arkadaşlara güvence ver dedik kurum ismi saydın telefon numaralarını yaz dedik onuda pas geçmeye çalışıyorsun sonrada rencide etti diyorsun alakası bile yok seni ne rencide ettik nede sana hırsız dedik tamamen hayal kurmuşsun ve böyle bir düşüncelere girişim yapmışsın tamamen yanılıyorsun.. senden arkadaşların başındaki soru işaretlerini dağıtmanı istedik sadece ama sen nerden nereye getirdin konuyu.. ben böyle bir projeye girişmiş olsam önce arkadaşlara güvence veririm ve bu projeye devletin kamu kurumlarında kimler destek veriyorsa o kişilerden izin alarak telefon numaralarını yayınlarım madem bana inanmıyorsunuz buyrun arkadaşlar arayın derim siteyede gelince o siteyi bir devlet kurumuna bağlı olarak açarım sitenin bilgilerini ve sunucu serverini devlet kurumuna bağlı olarak açmayı sağlarım.. haa öyle bir girişim yoksa veyahutta kişisel olarak açacaksam tc kimlik numaralarına kadar bilgi istemeden herkesin dilediği gibi üye olmasını sağlardım.. ama sen önceki mesajlarda kendin yazmışsın zaten kurumların isimlerini saydın telefon numaralarınıda verde arkadaşlar arasın diyorum ama sen aynı şeyi devam ettiriyorsun.. ne diyelim sana kolay gelsin arkadaşım..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt